|

Trutnov s přehledem přehrál Opočno

V dalším kole se střetli domácí Baroni Opočno a hostující HC BAK Trutnov.

OPCTRU
Opočno
7. Kolo
Opočno
28.10.2012
17:00
2:6
(1:2, 0:4, 1:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 9. Vedral (Žid), 52. Jedlička (Čtvrtečka, Černík) - 1. Synek (Šimoníček), 3. Zelenka (S. Procházka), 22. Kašák (S. Procházka), 33. T. Veselý (Chytráček), 35. Šimoníček (Karlík), 37. Vlček

Opočno: Dostál (Blajko) - Čtvrtečka, Černík, Franc, Jedlička, Mlateček M., Mlateček O., Rail, Serbousek, Slezák, Šitina, Škrabala, Vedral, Žid, Bartoš, Šverák, Zajíček

Trutnov: Pech (Biegl) - Karlík, Synek, Malinský, Kuna, Seidl, Poul - T. Veselý, Šimoníček, Chytráček - S. Procházka, Kašák, Zelenka - Perutek, Mašek, Vlček

Trutnov potvrdil roli favorita a přehrál domácí Opočno. V brance nastoupil junior Kristián Pech a s chutí si zachytal. Na jeho branku šlo 37 střel a zejména ve druhé a třetí třetině hostujícím hráčům hodně pomohl.

Utkání začalo lépe pro hosty. Už ve 14. sekundě se prosadil Synek od modré čáry - 0:1. O dvě minuty později přihrál Procházka do slibné šance Zelenkovi a ten vstřelil svoji premiérovou branku - 0:2. Hosté se dále snažili tlačit do neprostupného obranného valu domácích, kteří si hlídali svoji modrou čáru. Opočno začalo napadat se třemi hráči a to tvořilo hostům velké problémy. Opočno snížilo v 9. minutě. Hostující obrana si opět nehlídala obránce a Vedral propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:2. Do konce první třetiny měl obrovskou šanci domácí Rail, ale jeho střelu Pech zlikvidoval.

Druhá třetina byla na branky bohatší, ovšem ne z domácí strany. Brankostroj hostí načal ve 22. minutě Kašák, který vytěžil z nahrávky Procházky maximum - 1:3. Až o deset minut později se prosadili hosté znovu. Chytráček si podržel kotouč v rohu, přesnou přihrávkou našel Veselého a ten kotouč zametl do odkryté branky - 1:4. Poté přišly velké starosty pro hosty, kteří museli bránit přesilovku domácích 5 na 3. V početní výhodě měl obrovskou šanci Slezák, jeho střelu vyrazil Pech a následnou dorážku chytil Stanislav Procházka hokejkou. Další šanci měl od modré Mlateček, ale jeho střelu i následnou dorážku Pech znovu zlikvidoval. Trest pro domácí přišel z hole hostujícího Šimoníčka, který šikovně tečoval střelu Karlíka - 1:5. O minutu později se skóre změnilo znovu. Perutek vyhrál vhazování, kotouč se dostal k Vlčkovi a potom se záhadně ocitl v brance - 1:6.

Třetí začala svižně převážně ze strany hostí, ale k ničemu to nevedlo. Skórovat se podařilo domácím. V 52. minutě si kotouč vzal na sebe Jedlička a chybu hostující obrany bezmilostně potrestal - 2:6. Dvě obrovské šance měl Zelenka, ale jeho střely skončily na mantinelu a na domácím Dostálovi. Skóre mohl změnit i Perutek s Vlčkem, ale druhý jmenovaný netrefil branku. V dalším vývoji utkání poté začal úřadovat sudí Horák se svými asistenty na čáře. Jak domácím, tak hostům písknul "neskutečné" fauly a přestupky, že kdokoliv utkání viděl, nevěřil vlastním očím. Po podobném verdiktu se nechal potrestat Šimoníček desetiminutovým trestem, když doslova a do písmene řekl sudímu "Jdi domů...".

Utkání na malém a velmi chladném kluzišti Trutnov zvládl a s chutí si zastřílel. Výkon Pecha v brance byl velmi kvalitní a jen jeho zásluhou se nezrodilo žádné drama. Střely na branku v utkání byli 37:42. Tímto chceme také poděkovat všem fanouškům Trutnova, kteří dorazili a vytvořili skutečně domácí atmosféru, děkujeme!

Další utkání sehraje Trutnov ve středu, na domácím ledě přivítá Náchod, od 18:00 hodin. Reportáž: Redakce