|

Jaroměř si náskok neuhlídala a opět čaroval Perutek!

Ve 2. Kole zavítal na led domácího Trutnova soupěř z Jaroměře. Hosté po deseti minutách vedli o dvě branky, ale ve třetí třetině utkání otočil dvěma zásahy Perutek.

TRUJAR
Trutnov
2. Kolo
Trutnov
10.10.2012
18:00
4:2
(0:2, 2:0, 2:0)
Jaroměř
Branky a nahrávky: 29. Chytráček (Šimoníček, S. Procházka), 37. Kašák (Perutek), 51. Perutek (Mašek), 60. Perutek - 1. Kukal (Novotný, Světlík), 9. Křepínský (Krause, Vejman)

Trutnov: M. Veselý (Biegl) - Antonín, Karlík, Kuna, Seidl, Malinský, Poul - S. Procházka, Šimoníček, Synek - Tomín, Mašek, Perutek - Veselý, Kašák, Chytráček - Březina

Jaroměř: Vích (Křovák) - Koblížek, Merkl, Kotrč, Růta, Bujňák, Fečo, Podzimek - Rudolfský, Hamáček, Vejman - Křepínský, Krause, Novotný - Kukal, Světlík, Karel - Kocián

Druhé kolo krajské ligy nabídlo šlágr mezi Trutnovem a Jaroměří. Jaroměř se předvedla ve skvělém světle, stejně tak jako Nový Bydžov v kole prvním. Jaroměř ale neudržela dvoubrankový náskok a Trutnov zaslouženě vyhrál.

Vítězství domácím hokejistů se nerodilo dobře. Už v první minutě, při vážnější šanci a vůbec první střele na branku a zároveň při přesilové hře, nechali domácí obránci osamoceného Kukala a ten svou ranou překonal Veselého - 0:1. Trutnovští hokejisté, stejně tak jako v Bydžově prohrávali, ale jejich hra se každou minutu lepšila. Vyrovnat mohl Procházka, ale jeho šanci perfektně chytil Vích. Když se neprosadil Procházka, přišel trest. Akce jako přes kopírák a na jejím konci Krause, který doklepl nikým nehlídaný kotouč za záda domácího brankáře - 0:2. Ano, zdálo se býti zle a ono ve skutečnosti bylo! Domácí hokejisté nenechali nikoho na pochybách a tlačili se do branky. Slibnou šanci měl Perutek, ale jeho pokus Vích vyrazil. Do přestávky měl opět tutovku Procházka, ale ani jeho šance neskončila v brance.

Druhá dvacetiminutovka už byla z pohledu domácích veselejší. Téměř v polovině druhé třetiny ošklivě fauloval domácího Kašáka hostující Růta a po zásluze vyfasoval trest do konce hry za vražení na hrazení (v obličeji domácího hráče byla krev). Pětiminutovou přesilovku začali domácí skvěle. Kuna dostal kotouč na modrou, naznačil střelu, ale přihrál Procházkovi, který opět ztroskotal na Víchovi. Branka se narodila ve 29. minutě. Procházka předal kotouč v rohu Šimoníčkovi a ten šikovně nastřelil kotouč na branku, kde ho tečoval Chytráček - 1:2. Více se však v přesilové hře domácích nestalo a Jaroměř zbytek ubránila. Ve 37. minutě dostal kotouč do jízdy Perutek, natlačil se do brankáře Vícha, který nepokryl kotouč a ten za jeho záda dorazil Kašák a vstřelil tak první branku v dresu Trutnova - 2:2. Hostující Jaroměř měla obrovskou šanci o minutu později. Do prázdné branky mířil osamocený Vejman, ale ten neztroskotal na domácím gólmanovi, nýbrž na obránci Antonínovi, který se do jeho střely položil a zachránil tak jistý gól.

Třetí třetina začala svižně, ačkoliv jak domácím tak hostům ubývaly síly. První šanci si připravili hosté, ale Hamáček domácího strážce svatyně nepřekonal. Co se nepovedlo Hamáčkovi, se nepovedlo ani Kukalovi, který do odkryté branky kotouč nedopravil. Tyto šance potrestali domácí. Mašek si vzal kotouč, projel do útočného pásma a šikovně vystřelil - k dorážce se dostal kanonýr Perutek a chladnokrevně zavěsil - 3:2. Výborní, naprosto úžasní, domácí fanoušci hnali hokejisty Trutnova dopředu. V další šanci skončila Šimoníčkova střela na tyči. Další pokus, brankovou příležitost, měl Perutek, ale jeho střelu jen tak tak vyrazil Vích mimo. Hostující Jaroměř se v poslední minutě nadechla k power-play. Vhazování vyhráli domácí, posunuli kotouč do středního pásma, ten si dojel Perutek a střela z obtížné pozice skončila v brance - 4:2. Domácí si poté náskok pohlídali. V poslední sekundě nechutně fauloval hostující hráč unikajícího Chytráčka, holí do obličeje. Tento faul po zásluze potrestal, v zápase téměř bezchybný, sudí Pahulák.

Trutnovští hokejisté si připisují další tři body, po dalším vydřeném utkáním. Je vidět, že domácí hokejisté mají za sebou perfektní přípravu, protože opět utkání rozhodli ve třetí třetině.

Další utkání sehrají hokejisté Trutnova na ledě Třebechovic, tuto neděli 14.10.2012 od 17:00 h

Ohlasy po utkání

Pavel Kašák (v utkání 1+0):

"Na dnešní výhru jsme se hodně nadřeli. Od začátku jsme museli dotahovat dvoubrankový náskok Jaroměře a to nás stálo hodně sil. Nakonec jsme vše zvládli a utkání jsme dotáhli do vítězného konce. Jak bych popsal mojí branku? Vojta (Perutek pozn. red.) perfetkně najel do brankáře a já jsem kotouč jen dorazil za jeho záda."

Petr Chytráček (v utkání 1+0):

"Měli jsme více ze hry, ale bohužel při nás nestálo štěstí. Neproměnili jsme spoustu šancí, ale utkání jsme zvládli a vyhráli jsme, to je nejdůležitější, máme doma tři body!"

Michal Veselý (v utkání 16 zásahů / dvě branky):

"Na to, kolik jsme neproměnili šancí, to bylo vybojované vítězství. Chtěl bych klukům poděkovat, protože mě podrželi v mém prvním soutěžním utkání."

Reportáž: Redakce