|

Spousta vyloučení a drama! To je první zápas se šťastným koncem pro Trutnov.

V 1. kole Krajské hokejové ligy se utkal HC Stadion Nový Bydžov s hostujícím HC BAK Trutnov. Zápas nabídl mnoho strhujících momentů a utkání zvládli lépe hosté, kteří si odvážejí první tři body.

SNBTRU
Nový Bydžov
1. Kolo
Nový Bydžov
07.10.2012
17:00
4:6
(1:0, 1:1, 3:5)
Trutnov
Branky a nahrávky: 10. Semanco (Komárek, Malina), 51. Komárek (Louženský Pa.), 53. Louženský Pa. (Věchet), 60. Kubišta (Semanco) - 24. Kuna (Perutek), 42. Šimoníček (Kuna), 46. Perutek (Mašek), 53. Perutek (Mašek), 56. Chytráček, 60. Perutek

Nový Bydžov: Balážik - Majer, Novák, Myslivec, Malina, Pilc, Komárek - Pomichálek, Semanco, Kubišta - Louženský Pa., Věchet, Veith - Šebek, Špaček, Lechmann - Menyhárt, Louženský Pe.

Trutnov: Biegl - Antonín, Karlík, Kuna, Seidl, Poul, Malinský - Chytráček, Šimoníček, Veselý - Tomín, Mašek, Perutek - Synek, Březina

Trutnovští hokejisté neměli svoji "premiéru" v krajské lize jednoduchou. Nový Bydžov disponuje kádrem, který není jako ten z minulých let a navíc je posílený ostřílenými zadáky jako jsou Semanco, Pomichálek nebo Kubišta. V brance podal dobrý výkon Balážik.

První třetina utkání hodně napověděla. Trutnov začal hrát velmi vlažně a prakticky se do vážné šance dostal až v 17. minutě, kdy jel na branku Perutek - nedal. Bydžov postavil obranný val ve středním pásmu, vůbec nenapadl a čekal co hostující oslabené mužstvo vymyslí. Nic ovšem nevymyslelo a jediné co bylo, bylo časté vyloučení, které se v první třetině dostalo na číslovku 4. Bydžov toho využil ... V 10. minutě hrála elitní bydžovská pětka přesilovou hru 5 na 3. Z prostoru před brankou se hostujícím bránícím hráčům nepodařilo vyhodit kotouč a z blízkosti se trefil Semanco - 1:0. Poté měl obrovskou šanci Louženský, ale jeho střelu do prázdné branky chytil pozorný Biegl. Do prázdné branky to také zkoušel Pomichálek, ale ten netrefil ani branku, ani Biegla v brance - minul. Do kabiny se trousili hostující Draci za nepříznivého stavu 1:0.

Druhá dvacetiminutovka už nabídla ze strany hostí lepší hru. V přesilové hře ve 24. minutě se přeci jenom hosté prosadili. Nejprve měl ale šanci Karlík, který dvakrát minul branku. Perutek si sebral odražený kotouč u mantinelu, našel najetého Kunu a ten střelu nad lapačku vyrovnal - 1:1. Branka hosty nabudila, ovšem opět to byla zbytečná vyloučení, která hostující Trutnov srážela do kolen. Nepochopitelný zkrat měl hostující Tomín, který seděl na trestné lavici třikrát během osmi minut, domácí však netrestali. Tutovku měl na holi Veselý, hostující útočník však ztroskotal na Balážikovi. Ještě do přestávky jeli dva na nikoho Perutek s Maškem, druhý jmenovaný však trefil lapačku Balážika.

Třetí třetina nabídla celkem osm branek. Nejprve se podařilo skórovat hostujícímu Trutnovu. Ve 42. minutě nahodil kotouč na Balážika Kuna, brankář Bydžova si s ním neporadil a pohodlně kotouč do branky dorazil Šimoníček - 1:2. O necelé čtyři minuty později se hosté radovali znovu. Hostující dvojice Mašek a Perutek udělala závar před brankou a druhý jmenovaný se chladnokrevně trefil - 1:3. Zdálo se být rozhodnuto, ovšem nikoli. V 51. minutě hráli domácí opět přesilovou hru. Na modrou dostal kotouč Komárek a švihem snížil - 2:3. Přímo hororový scénář pro hosty však pokračoval. V 53. minutě. Věchet přihrál do jízdy Louženskému a ten švihem trefil přesně kotouč pod horní tyčku - 3:3. Drama bylo na světě...ale. O dvacet sekund později, po brance Louženského, se ke kotouči dostal Mašek, opět našel Perutka a hostující sniper se znovu nemýlil - 3:4. V 56. minutě se k sólu nadýchl hostující Chytráček a Balážikovi nedal šanci - 3:5. Trutnov se ale opět nechal zbytečně vyloučit a Bydžov toho opět využil. Semanco naservíroval kotouč Kubištovi a ten utkání opět zdramatizoval - 4:5. Na světelné tabuli svítil čas 59:46 a vhazovalo se v prostředním kruhu. Domácí vhazování sice vyhráli, ale dostali se za vlastní branku, kde neskutečnou hrubku vyrobil domácí Pilc a přihrál do jízdy Perutkovi, který dokonal svůj hattrick - 4:6.

Když jsme před utkáním psali preview k zápasu, prakticky jsme o soupeři nic nevěděli. Nový Bydžov nebude letošním outsiderem soutěže, jako tomu bylo v letech minulých, ale s přehledem může přemýšlet o postupové osmičce. Svěřenci trenéra Luštince předvedli skvělý výkon a posily Kubišta, Pomichálek, Semanco nebo třeba i ex-náchodský Komárek dodávají mužstvu potřebné zkušenosti. Trutnovští dostali ihned v prvním utkání přes prsty, což je dobře, že takhle brzo a mohou se připravovat na středeční domácí utkání, také nebude lehké, s Jaroměří. Dalším faktorem tohoto zápasu bylo, že nemohli nastoupit Procházka, Zelenka, Kašák a také mladí junioři, kteří neměli hotové registrace, které oddělení ČSLH nestihlo připravit. Utkání s HC Jaroměř se hraje v Trutnově, ve středu 10.10.2012 od 18:00 hodin.

Ohlasy po utkání

Trenér Jiří Malinský

"Jsem rád, že vezeme tři body, protože to jsou vydřené body. Myslím, že jsme do zápasu nešli plně koncentrovaní a to se odrazilo na vývoji celého utkání. Doufám, že to je pro nás dostatečným ponaučením,které přišlo hned na úvod a další utkání odehrajeme v podstatně lepším rozpoložení. Znovu ale chci poděkovat klukům, že vydřeli utkání. P.S.: Díky za fanouškovskou podporu všem z Chlumce(Chlumec je válec!) i těm, kteří nás přijeli podpořit."

Kapitán Jiří Šimoníček (v utkání 1+0)

" První zápas sezony nebyl vůbec jednoduchý. Soupeř nás nechodil napadat, naopak na nás čekal ve středním pásmu. Hráli jednoduchý hokej, což jim stačilo. Ačkoliv nás bylo málo, měli jsme hrozně moc vyloučených a to nám ubíralo síly. Do příštích zápasů se toho musíme jednoznačně vyvarovat."

Útočník Vojtěch Perutek (v utkání 3+1)

" Zápas to byl strašně těžký, už jak jsem to očekával před zápasem. Z naší strany jsme to podcenili a to už se nikdy příště nesmí stát! Dostat se zpátky do zápasu nám bránila častá a početná vyloučení. Jsme rádi že jsme to zvládli a nakonec umlátili tři body.

Reportáž: Redakce