|

3. zápas Play - Off: Dramatický závěr vyzněl pro Trutnov. V pátek se Draci pokusí sérii ukončit.

3. utkání série mezi Trutnovem a Kolínem dopadlo v dramatickém závěru lépe pro domácí. Utkání sledovalo znovu neskutečných 830 diváků.

TRUKOL
Trutnov
1. Kolo Play Off
Trutnov
22.02.2012
18:00
2:1
(1:0, 1:0, 0:1)
SC Kolín
Branky a nahrávky: 0. Březina (Šimoníček), 32. Březina (Šimoníček) - 49. Kubát (Skokan, Minarčík)

Stav série: 2:1

Trutnov: Biegl (Jeschke) - Klement, Antonín, Kuna, Seidl, Hamerský, Poul - Fořt, Šimoníček, Březina - Jindřich, Bláha, Fiedler - Luštinec, Chytráček, Veselý - Chochola

SC Kolín: Brázdil (Blažek) - Nedbal, Procházka, Pácal, Barták, Pýcha, Špringl, Minarčík - Skokan, Pospíšil, Malý - Mejzr, Kubát, Morkes - Herwig, Cerk, Ježek - Čtvrtečka, Javůrek, Nekvasil

Třetí utkání sledovalo v Trutnově opět spousta diváků, celkem 830. Fanoušci, včetně slušných kolínských, viděli napínavou bitvu až do konce hry. Ze zisku "matchbolu" se radovali domácí Draci.

Úvodní dějství tentokrát nezačalo náporem hostujícího Kolína. Domácí se nenechali ničím zaskočit a ihned od úvodního vhazování diktovali tempo hry. Ve 4. minutě byl vyloučen domácí hráč a hosté hráli přesilovou hru. Luštinec vybídl ke vstřelení branky Chytráčka, ale ten v obrovské šanci neměl nutnou dávku štěstí a kotouč za záda Brázdila nepropasoval. Hosté se nedostali k žádné větší příležitosti. V dobré příležitosti byl Cerk, ale pozorný hrdina prvního utkání, Radovan Biegl, kotouč za svoje záda nepustil. V 10. minutě po nenápadné akci se už skóre měnilo. Šimoníček dostal kotouč, perfektně našel Březinu a ten přesnou střelou do horního rohu otevřel skóre - 1:0. Hosté se ničím nenechali zaskočit a začali hrát ofenzivněji. Morkes se dostal do slibné šance, ale jeho pokus zastavil pozorný muž v domácí brance. V 15. minutě vyslal dělovku na Brázdila domácí Klement, ale hostující strážce svatyně se štěstím kotouč vykryl. Poté měl šanci hostující Malý, ale jeho projektil chytil s přehledem Biegl.

Druhé dějství začalo z domácí strany vlažněji. Byl to ale přesto domácí celek, který se dostával do šancí. První mě na hokejce Chytráček, minul a střelu Jindřicha opět chytil hostující Brázdil. Ve 32. minutě měli obrovskou šanci domácí. Aktivní dvojice Luštinec a Chytráček jeli dva na jednoho, druhý jmenovaný volil střelu, kterou ovšem Brázdil vyrazil. O pár sekund však Brázdil znovu kapituloval. Domácí hrdina Ondřej Březina si znovu jel po své levé straně, zamířil, vypálil a vymetl pavučinu včetně pavouka v brance Kolína - 2:0. Hosté se nepoložili a tentokrát začali hrát nátlakový styl. Ostrou ránu Nedbala Biegl sice chytil, ale razance střely byla tak velká, že Biegl zůstal ležet na ledě. Po chvíli ošettřování však zkušený matador vstal a pokračoval dál. Ani ne o minutu později se na domácího brankáře řítil Cerk. Cerkův blafák Biegl chytil, ale opět byl atakován hostujícím hráčem a znovu zůstal ležet na ledě. Tentokrát to vypadalo že bude muset jít střídat, ale jeho hokejové srdce mu to nedovolilo a i přes bolest pokračoval v utkání, ve kterém dominoval právě on. V 39. minutě měli hosté vyloženou šanci. Po trase Pácal - Nedbal se dostal kotouč k Morkesovi, ale toho parádně vychytal Biegl.

Do třetí dvacetiminutovky vstoupili aktivněji domácí. V první šanci se ocitl Fiedler a Jindřich, ale ani jeden z nich kotouč za záda Brázdila nedopravili. Další tutovku spálila dvojice Březina - Šimoníček, když druhý jmenovaný napálil jen skvěle postaveného brankáře Kolína. Když se domácím skórovat nepodařilo, přišel krutý trest. Domácí špatně vyhodili kotouč, ten se dostal k levému mantinelu a poté před branku. Ležící a bezmocný Biegl nedokázal čelit Kubátovi, který neomylně snížil stav utkání - 2:1. Domácí se nezalekli a postupovali dál podle plánu a skvěle bránili. V 51. minutě nejdříve obětavě zasáhl Antonín a poté trefili hosté z Kolína tyčku. Zdálo se, že utkání spěje do dramatické koncovky ... což se také stalo. V 57. minutě měl šanci vyrovnat hostující Morkes, ale jeho blafák domácí brankář přečetl a s přehledem chytil. Hosté si minutu před koncem vzali oddechový čas a odvolali Brázdila. Ihned po vhazování domácí vyhodili kotouč, který se nesl do branky ale ... olíznul jen brankovou kontrukci a vhazování se opakovalo před Bieglem. Domácí zuby nehty bránili a drželi jednobrankový náskok. Pouhých deset sekund před koncem domácí obrana přeci jenom zkolabovala a před Bieglem se ocitl úplně osamocený Nedbal - pálil ostře, ale pouze do připraveného Biegla. Když už ani poslední vhazování Kolínu nevyšlo, domácí se radovali z vybojovaného vítězství.

Trutnov se ujal vedení v sérii 2:1 a získal cenný matchbol, který může proměnit v pátek od 17:00 v Kolíně. Děkujeme všem fanouškům, kterří přišli podpořit domácí hokejisty ve středečním duelu a doufáme, že přijdou ve stejném, klidně i větším počtu i příště. Děkujeme! Reportáž: op