|

2. zápas Play - Off: Sedm minut a bylo hotovo. Kolín srovnal stav série.

Ve 2. utkání Play - Off mezi Trutnovem a Kolínem, rozhodli kolínští utkání během sedmi minut. Vyrovnali tak stav série na 1:1.

KOLTRU
SC Kolín
1. Kolo Play Off
Kolín
20.02.2012
18:00
3:1
(3:0, 0:1, 0:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 2. Pospíšil (Barták), 5. Cerk (Ježek), 10. Barták (Morkes, Mejzr) - 35. Fořt (Antonín)

Stav série: 1:1

SC Kolín: Brázdil (Blažek) - Nedbal, Procházka, Pácal, Barták, Pýcha, Špringl - Skokan, Pospíšil, Malý - Mejzr, Kubát, Morkes - Herwig, Cerk, Ježek

Trutnov: Jeschke (Biegl) - Klement, Antonín, Pištora, Seidl, Poul, Hamerský, Kuna, Schwartz - Březina, Šimoníček, Fořt - Fiedler, Bláha, Jindřich - Veselý, Chytráček, Luštinec - Chochola, Perutek, Mašek

V dalším utkání Play - Off mezi Trutnovem a Kolínem to už bylo vyhrocené. Úvod utkání patřil domácím, zbytek utkání potom hostům. Konec zápasu potom nezvládla pochybná pořadatelská služba Kolína.

Od první minuty se hrálo opatrně z obou stran. Když ovšem domácí viděli, že se hostující Trutnov nikam nehrne, začali se hrnout sami. Ve 2. minutě skvěle napadala první pětka Kozlů, kotouč se dostal k Pospíšilovi a ten s nutnou dávkou štěstí překonal Jeschkeho - 1:0. O 3. minuty později měl nabito Cerk a kotouč uskladnil do sítě Jeschkeho také - 2:0. Když už v 10. minutě hosté stále nevěděli, kde jim hlava stojí, udeřil Kolín po třetí. Morkes našel Bartáka a ten zvýšil na - 3:0. Hosté byli doslova opaření první desetiminutovkou. Když už se dostali z nejhoršího a bylo vidět že evidentně změnili styl hry byla tu šance pro Chytráčka. Jeho nájezd však zneškodnil Brázdil. O pár minut později měl hostující Chytráček dokonce výhodu trestného střílení, ale ani po něm nepadla branka.

Druhá třetina začala v roli domácích. Časté vyloučení, někdy zbytečné, někdy neuvěřitelné, dostávalo hosty do problémů. Morkes měl slibnou příležitost, ale nedal a po něm ani Mejzr. Naopak šance měli hosté. Nejdříve střílel Bláha, ale Brázdil stačil sklapnout betony. Poté vyslal Antonín do brejku Fořta a ten ukázkovým blafákem snížil - 3:1. Okamžitě po vhazování se řítili na branku Luštinec a Veselý, ovšem druhý jmenovaný nedokázal Brázdila překonat. To byl možná také rozhodující moment utkání. Poté měli hosté výhodu přesilové hry, kde pálil Klement a Bláha, ale jejich pokusy brankou neskončili. Na konci druhého dějství byl do obličeje zasažen Hamerský (krvavé zranění), kterého sekl Skokan, ale sudí nevyloučil.

Třetí třetina byla hodně vyrovnaná, ze hry měli více hosté. První šanci měl Březina, ale Brázdila trefil jen do konce hokejky. Poté stál mezi kruhama Fiedler, ale jeho střela mířila jen do masky domácího brankáře. V polovině třetiny ulétl domácí obraně Luštinec a byl faulovaný, ovšem k údivu všech byl vyloučen i on sám za nafilmovaný pád. V té době mohl hrát Trutnov přesilovou hru pět na tři. Když už ani Kolín, ani Trutnov branku nevstřelili, utkání skončilo výsledkem 3:1 pro domácí.

Nutno podotknout, že co se odehrálo po skončení utkání na ledové ploše a mezi střídačkami, to nemá obdoby. Kolínští "fanoušci" napadli láhví brankáře Trutnova Radovana Biegla a obránce Ondřeje Hamerského. Při odchodu do kabin byl pak počastován neslušnými výrazy Jiří Antonín společně s dalšími hokejisty Trutnova. Pořadatelská služba očividně nezvládla konec zápasu, kde hokejisté Trutnova neměli klidný přesun do šaten a byli napadeni příznivcema domácích. Z tohoto důvodu se na další utkání vytvoří bezpečností opatření (utkání v Trutnově) a hostujících fanoušků se pustí jen omezený počet. Reportáž: op