|

Co napíší noviny tentokrát? Trutnov znovu vyhrál! Tentokrát v Kolíně!

V dalším kole se střetli domácí Kozlové z Kolína a hostující Draci z Trutnova.

KOLTRU
SC Kolín
2519.
Kolín
25.01.2012
18:00
3:4
(2:2, 1:1, 0:1)
Trutnov
Branky a nahrávky:4. Malý (Kubát), 12. Nedbal (Pácal, Morkes), 27. Cerk (Herwig) - 6. Hamerský (Chytráček, Březina), 7. Březina (Bláha), 23. Mašek (Klement), 59. Březina (Perutek, Mašek)

SC Kolín: Brázdil (Moravec) - Nedbal, Pýcha, Pácal, Barták, Zet, Minarčík - Skokan, Kubát, Malý - Mejzr, Pospíšil, Mokres - Herwig, Cerk, Ježek - Čtvrtečka, Javůrek

Trutnov: Jeschke (Biegl) - Klement, Hamerský, Antonín, Kuna, Seidl, Pištora, Fořt, Šimoníček, Březina, Chochola, Chytráček, Luštinec, Perutek, Veselý, Schwartz, Bláha, Masek

V dalším kole čekal Trutnov nelehký úkol - porazit třetí Kolín. Trutnov se nachází v ošemetné situaci, kdy je propírán v tisku, na webu soupeřů a také v televizi. "Trutnovská sebranka", "trutnovští agresoři", "zabijáci z Krkonoš" a "polští vrazi" se však této situace nezalekli a z Kolína přivezli plný počet bodů.

Jak se utkání vyvíjelo? Na začátku utkání přívítali kolínští fanoušci hříšníka z minulého zápasu Martina Klementa transparentem na kterém stálo - "Když chceš hrát jako dement, naučí Tě Martin Klement", což trutnovské hokejisty nabudilo a šli do zápasu s jasným cílem - nechat na ledě všechno a Kolín porazit.

První třetina byla bohatá na branky ale také na vyloučení. Ve třetí minutě kroužil obranným pásmem Draků Kubát. Nakonec kolínský útočník vystřelil, ale Jeschke jeho ránu chytil. Skóre se měnilo vzápětí. Faulovaný Kubát přihrál Malému a ten ranou od modré otevřel skóre utkání - 1:0. Když seděl na trestné lavici kolínský Herwig, na ledě byla elitní trutnovská "sniper" pětka vedená Chytráčkem. Právě Chytráček nahrál Hamerskému a ten od modré vyrovnal - 1:1. O minutu později už hosté vedli. Bláha založil akci a našel Březinu, který prostřelil Brázdila - 1:2. Trutnovští hokejisté tak během minuty byli na koni. V 11. minutě se domácím naskytla příležitost hrát přesilovou hru 5 na 3 a tu náležitě využili. Po souhře Morkese s Pácalem vypálil Nedbal a srovnal - 2:2. V 17. minutě měl příležitost Herwig, ale Jeschkeho nepřekonal.

Druhé dějství začal šancí Kubát, ale hostující brankář pokus vyrazil. Ve 22. minutě šli hosté opět do vedení. Martin Klement přihrál Maškovi a ten navázal na svoje skvělé výkony z předchozích zápasů a poslal hosty do vedení - 2:3. Trutnovským působila největší problémy třetí pětka mladíků Kolína, ale Jeschke byl ve všech situacích na svém místě. Ve 26. minutě si však vzal kotouč Cerk a z kruhů Jeschkeho propálil - 3:3. Nerozhodný stav vydržel až do přestávky.

Ve 41. minutě měl šanci hostující Luštinec, ale ani na několikrát Brázdila nepřekonal. Ve 43. minutě musel řešit Jeschke Morkesovu dělovku, ale nakonec si s ní poradil. Ve 45. minutě zaúřadovala pětka Chytráčka, ale Brázdil se vyznamenal skvělým zákrokem. V 50. minutě byl vyloučen Bláha do konce utkání za faul na domácího hráče a Kolín měl výhodu přesilové hry. V 54. minutě měl ale šanci Šimoníček, po které trefil bruslí do obličeje domácí hráč svého spoluhráče Nedbala. Rozhodnutí přišlo dvě minuty před koncem. Mašek si vyměnil kotouč s Perutkem, ten naservíroval Březinovi a ten hostům vystřelil tři body - 3:4.

Trutnovští hokejisté pokračují ve spanilé jízdě. Z posledních pěti utkání vyhráli všechny a mají nakročeno na slibné příčky před Play Off. Tlak, který na ně vyvíjí pomalu celá republika, je nezastavil a Draci zaslouženě vyhráli na ledě Kolína. Další utkání sehrají trutnovští hokejisté na domácím ledě s Kutnou Horou, tuto neděli, od 17:00 hodin. Reportáž: op