|

Draci letí směrem do Play Off. Trutnov vybojoval tři body se Žďárem!

V 37. kole II.Ligy skupiny střed proti sobě nastoupili hokejisté Trutnova a Žďáru nad Sázavou.

TRUSEN
Trutnov
2518.
Trutnov
22.01.2012
17:00
5:4
(1:2, 4:2, 0:0)
Ždár nad Sázavou
Branky a nahrávky: 8. Luštinec (Antonín), 22. Luštinec (Chytráček), 28. Mašek (Kuna), 33. Březina (Chytráček, Luštinec), 37. Šimoníček (Antonín) - 6. Bukáček (Ježek, Dítě), 19. Staněk (Beneš, Sobotka Martin), 23. Kunstmüller (Sobotka Martin), 28. Kunstmüller (Pleva, Beneš)

Trutnov: Jeschke (Biegl) - Antonín, Klement (od 7. Vácha), Seidl, Kuna, Schwartz, Hamerský - Chochola, Šimoníček, Fořt - Březina, Bláha, Mašek - Veselý, Chytráček, Luštinec - Perutek

Ždár nad Sázavou: Sláma (Čížek) - Koželuh, Střecha, Pleva, Smejkal, Sobotka Roman, Staněk, Beneš, Sobotka Martin, Ježek, Kunstmüller, Dítě, Bukáček, Kočan, Kotlík, Kuba, Havelka, Hron

V dalším zápase na sebe narazili rivalové v tabulce - sedmý Trutnov a osmý Žďár. Utkání nabídlo divácky atraktivní podívanou v čele s devíti brankami.

1. Třetina:

Úvodní dvacetiminutovka vyšla lépe hostům a to po všech stránkách. Již v první minutě nabil hostující kanonýr Ježek svému spoluhráčovi, ale jeho střela skončila u domácího brankáře. Po nevyužité přesilové hře domácích přišla další šance hostí. Ježek opět přihrával, tentokrát na Bukáčka, ten prudce vystřelil, ale Jeschke kryl betonem. První branka přišla vzápětí. V 6. minutě hrál Žďár přesilovou hru, na jejímž konci padla branka. Ježek poslal skákající kotouč na Bukáčka, který jej napálil do branky - 0:1. Vlažný začátek Trutnova hosté ztrestali aktivní hrou a častým napadáním. Necelou minutu po inkasované brance atakoval domácí Klement ze zadu Kočana, který poté skončil s těžkým otřesem mozku v trutnovské nemocnici. Tímto bychom chtěli popřát brzké uzdravení. Klement po zásluze vyfasoval 5+OK a Žďáru se naskytla pětiminutová početní výhoda. Ovšem ... ihned na jejím začátku byl vyloučen Dítě a hrálo se 4 na 4. Antonín zachránil akci v obranném pásmu, vyslal do brejku Luštince a ten opět svým typickým zakončením vyrovnal - 1:1. O minutu později měl šanci Koželuh, ale nedokázal kotouč dostatečně zvednout. V 13. minutě bylo trutnovským ouzko. Poskakující kotouč se špatně odrazil od mantinelu, oba obránci jej promáchli a volný hostující útočník měl prázdnou branku. Situaci však zachránil pohotový Jeschke, který střelu v pádu chytil. Skóre se měnilo až ke konci třetiny. V 19. minutě se ke kotouči dostal Beneš, poslal krásně na druhou stranu na Staňka a ten dělovkou propálil Jeschkeho - 1:2.

2. Třetina:

Druhé dějství bylo na branky opravdu bohaté. S nepříznivým stavem se nemohl Trutnov smířit. Chytráček šikovně našel opět rozjetý rychlík jménem Jakub Luštinec #69 no a ten si se Slámou opět pohrál a vyrovnal - 2:2. Ovšem netrvalo to ani minutu a bylo to opět lepší pro hosty. Sobotka přihrál v přesilové hře Kunstmüllerovi a ten střelou nad lapačku zvýšil na - 2:3. V 28. minutě jelo duo Chytráček - Luštinec dva na jednoho a prvně jmenovaný nepřesně přihrál. Kotouče se chopil Beneš, přihrál Plevovi a ten následně na Kunstmüllera, který nadvakrát překonal Jeschkeho - 2:4. S domácími se zdálo býti zle. Ale naopak, domácí se probudili z letargie a šlápli do tempa. Ani ne třicet sekund po brance Žďáru zaúřadovala pětka Bláhy. Kuna vypálil a k volnému kotouči se dostal Mašek, který pohodlně doklepl za záda Slámy - 3:4. Na konci 32. minuty přišla doslova hokejová lahůdka. V přesilové hře se chopil kotouče Luštinec, zavezl ho za branku a přihrál tísněnému Chytráčkovi. Petr Chytráček jen šikovně ztečoval kotouč na Březinu, který nedal Slámovi šanci a vyrovnal - 4:4. Rozhodující branka v zápase přišla v 37. minutě. Šimoníček dostal kotouč od Antonína, zaměřil a vypálil. Kotouč proletěl až do sítě hostujícího brankáře - 5:4.

3. Třetina:

Třetí třetina ze začátku začala opatrně. Obě mužstva vyčkávala na pohyb toho druhého. Ve 46. minutě mohl dokonat hattrick Luštinec, ale na Slámu tentokrát nevyzrál. Ve 47. minutě měli pohlednou akci na svědomí Mašek s Bláhou. Mašek ukořistil kotouč ve středním pásmu, přihrál přes ležícího obránce Bláhovi a ten nastřelil tyčku. V 54. minutě byl u toho znovu Mašek, když netrefil naprosto dokořán otevřenou branku Slámy. V 57. minutě mohlo být definitivně rozhodnuto. Luštinec pelášil sám na branku, Sláma ho vychytal, ael ocitl se uplně mimo branku. Tu však ani Veselý, ani Luštinec nedokázali trefit. Od 59. minuty hrálo mužstvo Žďáru v šesti a navíc proti čtyřem, když na trestné lavici si odpykával svůj trest Fořt. Velký závar před domácí brankou mohl vyřešit Bukáček, ale fantasticky chytajícího Jeschkeho nepřekonal.

Utkání skončilo tedy 5:4 pro domácí Draky a ti se tak mohli společně s fanoušky radovat z dalších tří bodů. Svůj účet se Žďárem v základní části tedy ukončili výhrou a bodově se dotáhli na šestou Břeclav a pátý Jindřichův Hradec - s oběma mužstvi ještě Trutnov bude hrát. Další utkání sehrají Draci ve středu na ledě třetího Kolína. Reportáž: op