|

Draci padli s Hodonínem, nevstřelili ani branku

Po prvé v této sezoně padli trutnovští hokejisté s Hodonínem.

TRUHOD
Trutnov
2455.
Trutnov
07.12.2011
18:00
0:4
(0:2, 0:1, 0:1)
Hodonín
Branky a nahrávky: 10. Sajdl (Miklík), 13. Špok (Kuba, Sajdl), 26. Jurásek (Pokorný), 56. Pokorný (Jurásek, Okuliar)

Trutnov: Jeschke - Hamerský, Antonín, Kuna, Seidl, Poul, Karlík - Luštinec, Chytráček, Březina - Fořt, Bláha, Chochola - Dlab, Šimoníček, Schwartz

Hodonín: Peksa (Šenk) - Okuliar, Svoboda, Pokorný, Miklík, Skočovský, Polesný - Peš, Jurásek, Tomi - Špok, Sajdl, Charvát - Kuba, Fiedler, Horinka

Do dnešního dne se Drtiči utkali s trutnovskými Draky dvakrát a v obou případech odcházeli oranžovo-modří z ledu se svěšenými hlavami. Po dnešku je však tato nepříznivá statistika snad definitivně přerušena. Žilkovi svěřenci, ač bez několika hráčů základní sestavy, dokázali v Krkonoších domácí tým přehrát a po zásluze si odvážejí domů tři body.

První šanci zápasu měli domácí, ale Peksa na začátku páté minuty dokázal puk zastavit na brankové čáře. Domácí měli v úvodu více ze hry, ale zúročit tuto převahu brankou se jim nepovedlo. To Drtiči z první větší šance ihned udeřili. Jakub Sajdl se dostal do brejkové situace a chvíli před polovinou první části otevřel skóre.

O tři minuty později vedli hosté již o dvě branky. Martin Špok si do statistik připsal jubilejní desátou gólovou trefu v sezoně, když přesně v čase 13:00 překonal mladého brankáře Jeschkeho střelou nad vyrážečku. Chvíli nato mohl rozvlnit síť i junior Tomi, ale puk z jeho čepele jen těsně minul trutnovskou klec.

V šestadvacáté minutě se pak prosadil i nejlepší střelec soutěže Zdeněk Jurásek, jenž dorazil střelu sedmnáctiletého obránce Polesného a poslal Drtiče před polovinou utkání už do tříbrankového trháku. V závěru druhé dvacetiminutovky prožívali hosté krušné chvilky, když po sérii faulů dali domácím možnost hrát více než tři minuty v kuse v početní výhodě, z toho celé dvě minuty 5 na 3.

Hodonínští ale ošemetnou situaci zvládli bez úhony a do závěrečného dějství vstupovali s třígólovým vedením. To mohl po čtyřech minutách poslední třetiny navýšit Miklík, ale jeho střele stála v cestě tyč trutnovské brány. Drtiči se ale nakonec čtvrté trefy přeci jen dočkali. Vyloučení Luštince potrestal čtyři minuty před koncem zápasu bombou od modré čáry kapitán SHK Petr Pokorný.

Drtiči, kteří nastoupili do zápasu s týmem, jehož věkový průměr byl pouhých 22,75 let, prodloužili svou vítěznou sérii už na osm utkání. Brankář Marek Peksa udržel druhé čisté konto v řadě a celkově už sedmé v letošním ročníku.

Ohlasy po utkání

Jaroslav Řehák (trenér HC BAK Trutnov): Do dvanácté minuty to vypadalo, že jsme měli víc ze hry, ale potom jsme dostali zbytečné góly a Hodonín si to už pohlídal. Od té chvíle byl soupeř po všech stránkách lepší, není o čem diskutovat. Hodonínu můžeme jen pogratulovat k vítězství, je to jedno z nejlepších mužstev v této soutěži. (zdroj: trutnovinky.vz)

Libor Žilka (trenér SHK Hodonín): Dnes jsme nastoupili v hodně prořídlé a mladé sestavě. Věkový průměr „kazili“ v podstatě jen Petr Pokorný a Zdeněk Jurásek (směje se). Mužstvo fungovalo parádně. K té ose zkušených hráčů se přidali velmi dobře i mladíci z juniorky a všichni odehráli výborný zápas. Dávali jsme si pozor na brejky, na které domácí pravidelně hrají, ale Marek to vzadu opět zavřel. V podstatě jsme byli přesně připraveni na to, co bude Trutnov hrát. Trochu nás teď zlobí nemoci a zranění. Na poslední chvíli jsme to doplnili šikovnými kluky z juniorky a myslím si, že úplně všichni dnes podali velmi dobrý výkon.

Reportáž: op, shkhodonin.cz