|

Draci opět porazili Drtiče! Tentokrát v nervy drásajícím závěru!

Trutnovští Draci přivítali ve 14. kole na svém ledě SHK Hodonín.

TRUHOD
Trutnov
2383.
Hodonín
26.10.2011
18:00
5:4
(1:0, 2:1, 2:3)
Hodonín
Branky a nahrávky: 15. Luštinec (Březina, Chytráček), 24. Šimoníček (Hamerský), 34. Hamerský (Fořt), 57. Chytráček (Březina, Antonín), 58. Chytráček (Luštinec) - 39. Jurásek (Peš), 45. Hoza, 51. Holý (Pokorný), 55. Hlavačka (Reš)

Trutnov: Jeschke - Hamerský,Klement, Rejzek, Kuna, Antonín, Poul, Malinský - Šimoníček, Fořt, Bláha, Chytráček, Luštinec, Březina, Veselý, Dlab, Perutek

Hodonín: Peksa - Hoza, Rehuš, Okuliar, Fiedler, Tomi, Pokorný, Korotvička, Svoboda, Komárek, Hlavačka, Peš, Sajdl, Jurásek, Gróf, Barták, Hollý, Miklík

Trutnovští hokejisté v rámci 14. kola přivítali na svém ledě favorizovaný Hodonín. Drtiči z Hodonína jsou suverénem letošní soutěže ovšem v prvním utkání Trutnov neporazili.

Utkání začalo s jasným cílem Draků - ubránit tlak Hodonína a dostávat se do šancí. V brance s juniorem Jeschkem se to Trutnovu dařilo. Jeschke odolával všem nájezdům a obránci si obětavě lehali do střel. Zlom v první třetině přišel v 15. minutě. Sehraný signál trutnovské přesilovkové formace zakončil přesně Luštinec - 1:0. První třetina skončila v režii domácího Trutnova.

Na trutnovské střídačce byla pohoda. Trenér Řehák a převlečený sedmý obránce a trenér v jednom Jiří Malinský dodávali mužstvu potřebné příkazy. Ty splnila domácí první formace. Hamerský našel Šimoníčka, ten jen lehce protečoval a hostující brankář lovil nevěřícně kotouč z branky - 2:0. Trutnovští byli na koni, ale stále si plnili svůj jasný úkol - BRÁNIT. To se dařilo a dokonce přibyla další branka. Fořt vyjel z rohu kluziště, naservíroval Hamerskému a ten pohotově zakončil pod vyrážečku brankáře Drtičů - 3:0. Zdálo se být hotovo, ale nebyl by to Trutnov, aby neudělal drama. Ve druhé třetině to nebylo vše. V 39. minutě nabruslil Jurášek za domácí obranu a se štěstím trefil odkrytou polovinu branky - 3:1.

Do třetího dějství domácí Draci nastoupili špatně. Přestali bruslit a plnit svoje úkoly. To samozřejmě ztrestali hosté z Hodonína. Ve 45. minutě se trefil Hoza a v 51. vyrovnal Holý - 3:3. Aby toho nebylo málo, tak v přesilové hře domácích ujelo hostující duo Drtičů - Hlavačka, Reš a prvně jmenovaný otočil skóre ve prospěch hostí - 3:4. Trutnov se ale nevzdal. Duo Chytráček a Luštinec se postaralo o divácky atraktivní konec. Nejprve Chytráčka vyslal Březina na steč a ten svůj nájezd zakončil přesně - 4:4. Poté neuznal hlavní sudí spornou branku Hodonína z hole Juráška. Vhazování, protiútok a u kotouče domácí Luštinec... Jako v Pelhřimově - přebrusil dva hráče, přihrál přesně Chytráčkovi a ten se po druhé nemýlil - 5:4.

Trutnov si po zásluze odnáší ze středečního klání tři body a v neděli přivítá na svém ledě Žďár nad Sázavou. Utkání začíná v 17:00 hodin. Reportáž: op