|

Trutnov předvedl skvělý výkon. Na body však nedosáhl.

Trutnovští hokejisté zajížděli v rámci 9. kola na led Techniky Brno.

BRNTRU
Brno
2353.
Brno
08.10.2011
17:00
4:2
(2:2, 0:0, 2:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 15. Sedláček (Rajnoha), 18. Odehnal (Strýček, Benýšek), 45. Vozdecký (Sedláček), 53. Mráz (Jurča) - 12. Luštinec (Bláha, Kuna), 19. Dlab (Chochola, Bláha)

Brno: Novák - Habrovec, Vozdecký, Strýček, Žalud, Klimeš, Úlehla - Mráz, Sedláček, Rajnoha, Odehnal, Benýšek, Česnek, Jurča, Bělohlávek, Matouš, Šedý

Trutnov: Biegl - Klement, Hamerský, Rejzek, Kuna, Poul, Antonín - Fořt, Šimoníček, Březina, Luštinec, Chytráček, Veselý, Dlab, Bláha, Chochola, Perutek, Mašek

Bez větších okolků lze říct, že Trutnov byl zatím nejtěžším soupeřem, který do Brna v rámci letošního ročníku druhé ligy přijel. Hosté nastoupili do utkání sebevědomě a v 9. minutě se v mezikruží zjevil Chytráček, naštěstí pro Brňany však přestřelil. Následně dostali Trutnovští možnost přesilové hry a v ní poprvé udeřili. Obránce Klimeš na modré upadl, čehož využil Jakub Luštinec k sólové akci, kterou zakončil bekhendovým blafákem - 0:1. Domácí reagovali na soupeřovo vedení zvýšenou aktivitou a hned za tři minuty se jim podařilo srovnat. Při signalizovaném trestu Rajnoha napálil kotouč do Biegla, který však jeho střelu neudržel a po dvou dorážkách doslova dotlačil kotouč do sítě Jiří Sedláček - 1:1. A hned vzápětí musel veterán v brance Draků lovit ze své sítě další kotouč. Biegl tentokrát neudržel střelu Strýčka od modré, kterou doklepl za jeho záda Vlastimil Odehnal - 2:1. Jenže do kabin se šlo za nerozhodného stavu. V 19. minutě totiž z kruhu překvapil Nováka přízemní střelou Dlab - 2:2.

Ve druhém dějství Technika postupně získala velkou herní převahu. V podstatě se hrálo na jednu bránu, ovšem Biegl dlouho působil jako neprostupná zeď. V krátkém sledu si na něm vylámali zuby Bělohlávek, Klimeš a Odehnal. Tlak černobílých kulminoval kolem 35. minuty, kdy vyslal na trutnovskou svatyni několik tvrdých ran Vozdecký, ovšem Biegl pokryl jak střely, tak dorážky ze skrumáží před bránou. Ve 38. minutě ujel do brejku Mráz, jenže ani ten si na zkušeného matadora nepřišel. Pár sekund před koncem prostřední periody pak hokejistům Techniky zatrnulo, neboť jednu z minima chyb využil Chytráček, který ujížděl sám na Nováka. Přestože si brněnský gólman dlouhé minuty nesáhl na kotouč, předvedl klíčový zákrok a udržel stav 2:2.

Sympaticky působícímu týmu Draků se nakonec stala osudná nedisciplinovanost. Ve 45. minutě usedl na lavici hanby Kuna a dobývání branky tentokrát skončilo rozsvícením červeného světla. Na svědomí to měl Zbyněk Vozdecký, který od modré přesně k tyči rozjásal domácí fanoušky - 3:2. Hostům bránilo ve snaze nadechnout se k vyrovnání další vyloučení, a to kapitána Fořta. V 50. minutě pak mohl zvýšit domácí Rajnoha, ale sám proti Bieglovi neuspěl. Lépe si vedl až Zdeněk Mráz, jehož našel před bránou Petr Jurča a bylo to 4:2. Na samotném konci se hosté ještě pokusili o power-play, ovšem Technika už si vedení vzít nenechala. Houževnatého soupeře z Podkrkonoší přetlačila 4:2.

Ohlasy po utkání

Roman Kaňkovský (Technika):

Kluci předvedli dobrý výkon. Trutnov nehrál vůbec špatně, dobře bruslili a navíc je dlouho držel v bráně Biegl. Naši hráči ale byli trpěliví a velkou bojovností to utkání dokázali vyhrát.

Jiří Malinský (Trutnov):

Pro nás to bylo velmi těžké utkání, věděli jsme, jakou sílu má Brno. Náš výkon nebyl špatný, bohužel nás srážela častá vyloučení.

Reportáž: op, hokej.vsktechnika.cz