|

Trutnov vedl o tři branky a přesto dokázal prohrát

V 8. kole skupiny Střed přivítal na svém ledě domácí Trutnov hostující Lvy z Břeclavi.

TRUBCL
Trutnov
2345.
Trutnov
05.10.2011
18:00
4:6
(3:0, 0:3, 1:3)
Břeclav
Branky a nahrávky: 3. Šimoníček (Fořt, Malinský), 11. Bláha, 14. Březina (Šimoníček, Malinský), 60. Fořt (Malinský) - 26. Nekoranec (Dora), 28. Barus (V. Truhlář, Směřička), 39. V. Truhlář (Barus), 41. Barus (V. Truhlář, Průdek), 42. Nekoranec (Papp), 52. Průdek (V. Truhlář)

Trutnov: R. Truhlář (52. Jeschke) - Malinský, Poul, Rejzek, Klement, Antonín, Hamerský, Kuna, Vácha - Fořt, Šimoníček, Březina - Chytráček, Bláha, Chochola - Veselý, Perutek, Luštinec - Dlab.

Břeclav: Chvátal (Hübner) - Dora, Směřička, Rajnoha, Nekoranec, Novák, Lysoň, Rákoczy – Truhlář, Barus, Beneš, Průdek, Bolfík, Lechner, Papp, O. Bartoš, C. Bartoš, Vlašic

Trutnovští hokejisté nastoupili v rámci osmého kola na svém ledě proti Břeclavi.

První třetina byla jako z pohádky. Vedení Trutnova v čele s předsedou Zdeňkem Poulem, Karlem Lašem (BAK stav.spol., a.s.) a Dušanem Čížkem (Bak stav.spol.,a.s.) pokřtilo slavnostně nové dresy Trutnova. Trutnovští Draci začali aktivně. První branka padla již ve třetí minutě. Malinský spoza branky nahrál Fořtovi, ten přebruslil celé hřiště a nahrál Šimoníčkovi, který vstřelil úvodní branku utkání - 1:0. Poté měl obrovskou šanci Poul a následně Březina, ale ani jeden nedokázal dopravit kotouč za Chvátalova záda. Na rozdíl dvou branek zvyšoval Bláha v 11. minutě z přesilové hry - 2:0. Břeclavští nedokázali tlaku domácích nijak vzdorovat a přišla třetí branka. Březina nabruslil mezi kruhy a švihem zvýšil na 3:0. Poté mohli trutnovští přidat další branku, ale nedokázali překonat brankáře Chvátala.

Do druhé třetiny nastupovali domácí v oslabení, čehož využila Břeclav. V 26. minutě se k odraženému kotouči dostal Nekoranec a snížil - 3:1. O dvě minuty později, znovu v přesilové hře, obkroužil bránu Barus a zasunul pohodlně za Truhlářova záda - 3:2. To už bylo s domácími zle. Gól do šatny vstřelila Břeclav. Truhlář si najel mezi obránce a blafákem vyrovnal - 3:3.

Domácí hokejisté byli opaření a znovu to byla Břeclav, která trestala domácí nepozornost. Ihned po nástupu na led se prosadil Barus - 3:4. Trutnovští měli šance, ale opět ztroskotávali na Chvátalovi. O minutu později přidal další branku Nekoranec - 3:5. V 52. minutě se zpoza branky prosadil Průdek a to byla pro domácí rána do zad - 3:6. I přes velký tlak, se domácím nepodařilo skórovat. Přeci jenom ale branka padla, ale až čtyři vteřiny před koncem, kdy kosmeticky upravil skóre Fořt - 4:6.

Trutnov má z odehraných sedmi utkání pouhých šest bodů a je na předposledním desátem místě. Opět Draci nedokázali ubránit skvělý náskok a znovu prohráli. V dalším utkání nastoupí na ledě Brna a to tuto sobotu od 17:00 hodin. Reportáž: op