|

Trutnov znovu prohrál. Tentokrát podlehl na ledě Jindřichova Hradce.

Dalším kolem pokračovala II. liga skupina Střed. Trutnov zavítal na led Vajgaru Jindřichův Hradec.

JHRTRU
Jindřichův Hradec
2340.
Jindřichův Hradec
02.10.2011
18:00
4:0
(2:0,2:0,0:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 8. Měrka (Mäkelä, Härkönen), 17. Měrka (Mäkelä), 35. Mazanec D. (Voříšek, Kadela), 38. Měrka (Mäkelä, Härkönen).

Jindřichův Hradec: Kubeš - Procházka, Chmel, Mazanec D., Heršálek, Tupý, Posmyk - Kocar, Kupec, Dvořák - Voříšek, Skokan (od 28. min. Milotinský), Kadela - Mäkelä, Härkönen, Měrka.

Trutnov: Truhlář - Poul, Malinský, Antonín, Rejzek, Klement, Hamerský, Vácha - Bláha, Šimoníček, Fořt, Chytráček, Březina, Luštinec, Chochola, Dlab, Veselý, Perutek

Trutnovští hokejisté nastoupili v Jindřichově Hradci bez zraněného Škrabelje. V utkání se navíc zranili Klement a Šimoníček.

Utkání začalo šancemi na obou stranách, hostující Fořt si najížděl do výtečné pozice, ale Procházka k němu puk nepustil. Na druhé straně kontroval Aleš Skokan, odebral hostující obraně kotouč, ale střela skončila o pár centimetrů vedle. Stejný forvard nastřelil ve 4. minutě hry rameno Romana Truhláře v trutnovské brance. Na druhé straně, o minutu později měl velkou šanci hostující Luštinec. V akci jeden na jednoho si chtěl obhodit Tomáše Kubeše, ale ten vypíchl kotouč svou holí. Na začátku 5. minuty měl tutovku Härkönen, který se protáhl za obranu hostů, chtěl si Truháře vychutnat, ale v rozhodující okamžik opustil kotouč čepel jeho hole. O pár vteřin později fauloval trutnovský Bláha. Dlouho to vypadalo, že z přesilovky nic nebude. Vteřinu před jejím koncem vlétl do trutnovského pásma Svatopluk Měrka a ranou švihem otevřel účet nedělního zápasu – 1:0. Vajgar dál tlačil, konkrétně první formace motala hostům hlavu, ale Truhlář tomuto tlaku odolal. Hodně vidět byl třetí hradecký útok, Měrka – Härkönen – Mäkelä, který zatápěl Trutnovu ve 13. minutě. Neujaly se finské pokusy ani dělovka Ondřeje Posmyka od modré. O minutu později odpověděl Patrik Fořt, jehož rána při brejku dvou na jednoho minula hradeckou bránu. Čtyři minuty před koncem třetiny vypálil Svatopluk Měrka z mezikruží a puk skončil s pomocí tyče za Romanem Truhlářem – 2:0. V průběhu posledních minut první třetiny ostřelovali Posmyk s Tupým hostující branku, ale skóre se již nezměnilo. Neujala se ani střela Davida Kupce, puk poskakoval v brankovišti, ale nikdo v modrožlutém se k dorážce nedostal.

Po minutě hry ve druhém dějství putoval na trestnou lavici Luboš Voříšek. Hostující Jakub Luštinec prolétl hradeckou obranou a Tomáš Kubeš se měl co ohánět, aby nepustil puk do branky. Další trutnovské pokusy na sebe nenechaly dlouho čekat. Fořt trefil boční síťku a Jiří Malinský mířil od modré jen do náruče Tomáše Kubeše. V polovině 24. minuty nastřelil Kupec tyčku. Na konci 25. minuty se již hosté radovali z gólu, ale Kubeš bravurně zastavil Fořtův pokus pár centimetrů před brankovou čárou. O dvě minuty později olízla Kocarova střela břevno Truhlářovy svatyně. Okénka v obraně využil ve 29. minutě aktivní Fořt, vyrazil do sólo akce, Kubeš mu zmenšil střelecký úhel a ramenem odrazil puk mimo nebezpečí. Další vteřiny patřily domácím. Härkönen protáhl Truhláře, z otočky pálil Robert Procházka. Domácí tlak přerušilo Chmelovo vyloučení, ale Trutnov se do vážné šance nedostal. Na sklonku 33. minuty fauloval Dlab, Vajgar se tlačil do zakončení, ale marně. Početní výhodu Vajgar nakonec využil. Vteřinu před návratem Dlaba do hry nabil Luboš Voříšek Davidu Mazancovi, který dělovkou po ledě skóroval – 3:0. O dvě minuty později to bylo již 4:0. Ville Mäkelä našel křižným pasem na druhé straně brankoviště Svatopluka Měrku a hradecký forvard zkompletoval hattrick.

Třetí třetinu zahájili hosté přesilovou hrou, Trutnov si žádnou pořádnou příležitost nevytvořil. Přesilovku si zahrál i Vajgar, Chmel kombinoval s Procházkou, při vlastním oslabení kontroval Luštinec. Vajgar v dalším průběhu zápasu kontroloval hru a hosty k ničemu nepouštěl. Härkönen se prosmýkl hostující obranou, ale Truhlářovy betony byly připraveny. Na konci 52. minuty si vyjel zpoza branky Michal Milotinský, ale Truhlář nekapituloval ani tentokrát. O minutu později se osmělil Chytráček, ale jeho střelu Kubeš vyrazil do rohu kluziště. V samotném závěru zápasu mohl Vajgar přidat pátý gól, Mäkelä ukázal svou mrštnost, ale Truhlář si jeho počínání pohlídal. Dvě minuty před třetí sirénou si došel Kupec pro faul, ale z přesilovky nic nebylo.

Trutnovští hokejisté vstřelili za 120 minut pouhou jednu branku a to na vítězství nestačí. Jak bude hrát Trutnov ve středu na domácím ledě s Břeclaví, můžete sledovat od 18:00 tuto středu na zimním stadioně v Trutnově. Reportáž: op, klhvajgar.cz