|

Draci udolali Drtiče! Z Hodonína vezou tři body!

První letošní body získali trutnovští hokejisté v Hodoníně. Z Hodonína si vezou tři body za výhru 6:8.

HODTRU
Hodonín
2323.
Hodonín
21.09.2011
18:00
6:8
(2:3, 3:3, 1:2)
Trutnov
Branky a nahrávky: 15. Jurásek (Brzobohatý), 17. Svoboda (Peš, Brzobohatý), 25. Hollý (Komárek, Rehuš), 38. Barták (Miklík, Popolanský), 39. Rehuš (Kuba, Pokorný), 43. Jurásek (Vlk) - 11. Chytráček (Luštinec), 13. Chochola (Chytráček, Luštinec), 20. Fořt (Šimoníček), 23. Bláha (Šimoníček), 33. Chytráček (Luštinec), 35. Fořt, 47. Fořt (Šimoníček), 49. Fořt .

Hodonín: Peksa (Šenk) - Hoza, Rehuš, Fiedler. Špok, Tomi, Popolanský, Pokorný, Brzobohatý, Svoboda, Bauer, Komárek, Miklík, Peš, Charvát, Sajdl, Jurásek, Kuba, Barták, Hollý, Vlk

Trutnov: Truhlář (od 42. Škrabelj) - Malinský, Vácha, Rjzek, Hamerský, Antonín, Kuna, Fořt, Šimoníček, Březina, Chochola, Chytráček, Luštinec, Perutek, Dlab, Veselý, Mašek, Bláha, Valašek

Téměř jedenáct minut se v zápase mezi Hodonínem a Trutnovem čekalo na první branku. Pak se s nimi ale doslova roztrhl pytel. Čtrnáct branek. Tolik jich nakonec viděli fanoušci, kteří dnes zavítali na hodonínský zimní stadion. Ke smutku domácích příznivců padlo osm do hodonínské klece.

Zprvu nic nenasvědčovalo tomu, že by se mohly opakovat gólové hody ze zápasu s Nymburkem. Oba týmy hrály ze začátku opatrně a mírně víc ze hry měli domácí, kterým se ale nepodařilo své šance dotáhnout až do gólového konce. To hosté se svou první velkou šancí naložili na jedničku. Petr Chytřáček dosatal pas na modrou a s trochou štěstí poslal puk za Peksova záda.

O dvě minuty později zvyšoval už na 2:0 pro hosty Jakub Chochola a s domácími to vypadalo hodně špatně. Na začátku patnácté minuty se ale podařilo Drtičům snížit, když si lišák Zdeněk Jurásek objel branku až do mezikruží a střelou k tyči prostřelil Truhláře. V sedmnácté minutě byl vyloučen hostující Veselý a Drtiči dokázali po patnácti vteřinách zásluhou Adama Svobody srovnat.

Minutu nato mohli jít Drtiči dokonce do vedení, ale Rehuš neproměnil trestné střílení. V další příležitosti se ocitl v devatenácté minutě Špok, ale ani on na Truhláře nevyzrál. Když už to vypadalo, že první část skončí nerozhodně, zaúřadoval devět vteřin před sirénou Patrik Fořt, kterému se podařilo ze vzduchu trefit puk přesně.

Po třech minutách druhé části šli hosté opět do dvoubrankového vedení. Šimoníček našel před bránou volného Tomáše Bláhu a ten střelou mezi Peksovy betony postaral o výměnu v hodonínské svatyni. Poprvé od svého příhodu pustil Marek Peska do branky jiného brankáře a šel si sednou na střídačku místo Martina Šenka, jenž zaujal jeho místo.

Drtiči dokázali opět celkem brzo reagovat na dvougólové vedení hostí. 106 vteřin od Bláhova gólu tečoval Martin Hollý šikovně Komárkovu střelu. Puk z Hollého hole si to namířil přesně pod horní tyč Truhláře. Drtiči se snažili o vyrovnání, ale hosté hráli hodně zkušeně. Pozorně bránili a vyráželi do smrtících brejků. Jeden z mnoha přišel i ve třiatřicáté minutě. Luštinec si s Petrem Chytřáčkem zopakoval spolupráci jako u první branky a čtyřiadvacetiletý útočník svůj únik zakončil bezchybným blafákem.

Další hřebíček do rakve přidal ve vlastním oslabení dnes neudržitelný Patrik Fořt. Jeho úprk na Šenka zastavil jen za cenu faulu Vlk a sudí Coufal nařídil trestné střílení. S ním si velezkušený útočník poradil na jedničku a pět minut před druhou přestávkou to s Drtiči vypadalo na doslova na pověstný ručník.

Jiskřičku naděje ale domácí vykřesali dvěma slepenými góly, o které se postarali Roman Barták a devadesát vteřin po něm Branislav Rehuš. Do poslední části tedy šli oba celky za stavu 6:5 pro Trutnov.

Po třech minutách už tento stav neplatil. Zdeněk Jurásek v přesilové hře obešel dva protihráče a střelou na bližší tyč dokázal srovnat na 6:6 a vlít tak Drtičům novou sílu do žil. Po této brance vystřídali golmana i hosté - Truhláře nahradil Škabejl. Trutnovu se v pětačtyřicáté minutě naskytla možnost hrát půl minuty pět na tři. Drtiči zvládli ubránit jak dvojnásobnou přesilovku, tak i následující výhodu o jednoho muže, ale dvacet vteřin po návratu Pokorného z trestné lavice udeřili.

Fořt projel celým kluzištěm, přihrál Jiřímu Šimoníčkovi a Šenk musel potřetí vytahovat puk ze své branky. O další dvě minuty dokončil své parádní představení rychlík Patrik Fořt, který využil Komárkova promáchnutí a svým třetím gólem zvyšoval už na 8:6 pro hosty.

Ve zbývajícím čase se Trutnov už nikam nehnal a v klidu si bránil dvoubrankový náskok. Drtiči se ještě pokoušeli zápas zdramatizovat, ale hosté už potřetí o své vedení nepřišli a nutno přiznat, že si po zásluze odvážejí z jihu Moravy první tři body.

Převzato z www.shkhodonin.cz - Děkujeme redakci!

Ohlasy po utkání

Svatopluk Číhal (hlavní trenér SHK Hodonín):

Dnes se mi ani nechce moc hodnotit. Byl to propadák na plné čáře. Tohle byl pro mě asi nejhorší zápas, který jsem zažil nejen v Hodoníně, ale v celé kariéře. Od začátku jsme měli laxní přístup. Soupeř si hrál svoje, hráli na brejky a my jsme jim to svými chybami usnadňovali. Kromě prvního útoku v úvodní třetině by se mi dnes těžko hledalo nějakého hráče, kterého vyzdvihnout. Ukázaly se slabiny, které tady jsou a to od brankáře až po útok. Kdyby mi někdo řekl před zápasem, že dáme 6 gólů, tak bych nevěřil, že prohrajeme. Mužstvo dnes nemělo žádný charakter. Dokážeme se dvakrát zvednout a srovnat a jsme takoví frajeři, že si to necháme utéct i potřetí. Plno branek padlo po velkých individuálních chybách, často dostaneme gól z první střely, zatímco útok se nám pořád motá po rozích. Musíme se z toho poučit, spadnout zase na zem a v sobotu to musíme odčinit. Na Pelhřimov by už měl být k dispozici do obrany Dominik Gróf. Fanoušci nás dnes podrželi, protože bych se nedivil, kdyby na nás po tom dnešním výkonu pískali. Víme o tom, že máme fanoušky, kteří za námi stojí a doufám, že ten dnešek v příštích zápasech odčiníme.

Jaromír Jindřich (hlavní trenér HC Trutnov):

Kluky musím za dnešní zápas pochválit. Jeli jsme do Hodonína poprvé a věděli jsme, že na nás čeká bouřlivá atmosféra. Překvapily nás rozměry hřiště, respektive velikosti pásem. Na to jsme také postavili taktiku. Snažili jsme se eliminovat soupeře ve středním pásmu a vyrážet do brejků. Dali jsme šanci druhému golmanovi, Petera jsme nechali odpočívat. Chtěl bych pochválit sudí, kteří pískali až na jeden moment hodně slušně. Zimák v Hodoníně je krásný a kéž by bylo takových stadionů po republice víc. Atmosféra byla taky výborná a před takovou kulisou se hraje úplně jinak. Musím přiznat, že tohle Hodonínu závidím. Na Moravě má druhá liga větší prestiž a lidi na ni chodí víc, než v Čechách. .

Reportáž: op, shkhodonin.cz