|

Kolaps Trutnova v Benešově. Vodní lvi vedou v sérii 1:0

Neuvěřitelné utkání viděli diváci v Benešově.

BNSTRU
Benešov
Play Off 1. zápas
Benešov
15.02.2011
18:00
8:6
(1:1, 1:3, 6:2)
Trutnov
Branky a nahrávky: 10. Jágr (J. Verbík), 34. Strnad (Kouba), 53. Jonáš (Kaňka), 55. Zeman (Kaňka), 56. Jágr (Kaňka, Jonáš), 58. Jonáš (Jágr, Kaňka), 59. Zeman (Kaňka, Jonáš), 60. Kaňka (Jágr, Jonáš) – 8. Berger (Březina, Šejnoha), 15. Březina (Mečiar), 19. Poskočil (Březina, Šejnoha), 21. Malinský (Havlíček, Chochola), 48. Berger (Šejnoha. Březina), 49. Stehno (Dlab, Mlejnek)

Benešov: Rückl, ( od 21. Matoušek) – Košatka, J. Verbík, Kouba, R. Verbík, Adam, Zeman – Jágr, Jonáš, Kaňka – David, Starec, Štěpánek – Vacek, Drda, Srdínko – Strnad, Holánek, Kouřil

Trutnov: Škrabelj (Truhlář)- Malinský, Kuna, Rejzek, Antonín, Poskočil, Klement, Mlejnek, Mečiar – Havlíček, Chochola, Jindřich – Chytráček, St. Procházka, Šimoníček – Berger, Březina, Šejnoha – Döme, Dlab, Stehno

Trutnovští zajížděli na první utkání Play Off na led Benešova. V sérii hrané na dvě vítězná utkání se Trutnov prezentoval v nejsilnější možné sestavě.

1. Třetina

Úvodní dějství série začalo z ostra. Ihned v první minutě jel Benešov v přečíslení, ale Kaňka netrefil prázdnou branku. Ve 3. Minutě měl první šanci Trutnov. Člen 4. Formace Döme ujel benešovským obráncům, ale Rückla nepřekonal. To se povedlo Bergerovi v 8. Minutě. Klement nahodil kotouč před branku a důrazný zadák Berger ho doklepl do branky - 0:1. O dvě minuty později však bylo vyrovnáno. Střelu od modré Verbíka dorazil do branky Jágr - 1:1. V 15. Minutě však Březina strhl vedení na stranu Trutnova. Mečiar nadvakrát pálil a Březina důrazně dorážel kotouč do branky - 1:2. Tečku za první třetinou udělali opět hosté z Trutnova. Březina našel Poskočila a ten vypálil přesně po ledě do sítě Rückla - 1:3.

2. Třetina

Do druhého dějství trutnovští nastoupili velice dobře. V 21. Minutě pálil vedle Chytráček. Téže minutě se Trutnovu naskytla přesilová hra a bleskově ji využil. Chochola vyhrál vhazování na Havlíčka, ten posunul na Malinského a ten „golfákem“ propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:4. O minutu později měl šanci Šejnoha, ale trefil jen beton benešovského brankáře. Ve 24. Minutě měl prázdnou branku Březina, ale ani on nedokázal kotouč zasunout za brankovou čáru. Ve 26. Minutě už benešovští zahrozili. Starec ujel obráncům, ale Škrabelj jeho pokus vychytal. Ve 27.minutě hrál Benešov přesilovou hru. Kaňka, Jágr ale ani Zeman na brankáře hostů nevyzrál. Ve 29. Minutě, opět v přesilové hře netrefil úplně prázdnou branku Košatka. Ve 33. Minutě vyskočil z trestné Poskočil a s Jindřichem jeli dva na jednoho. Ladislav Jindřich však brankáře domácích nepřekonal. Ve 34. Minutě přišel první trest za nepromněněné šance. Strnad objel branku a zavěsil přesně pod horní tyčku - 2:4. V 38. Minutě hrál Trutnov přesilovou hru. Ladislav Jindřich si krásně najel do volného prostoru, ale gólmana „vodních lvů“ nepřelstil.

3. Třetina

Třetí třetina … Výborný začátek Trutnova. Ve 45. Minutě jeli Šejnoha a Berger dva na jednoho, ale Šejnoha nedal. Ve 46. Minutě skončil v utkání Malinský kvůli bolesti zad. V 47. Minutě ujel Šimoníček s Chytráčkem, ale ani jeden z nich nepřekonal brankáře Benešova. To se povedlo v 48. Minutě Bergerovi. Šejnoha našel mezi kruhama volného Bergera a ten zavěsil - 2:5. O minutu později to už bylo 2:6. Dlab vybojoval kotouč, chopil se ho Stehno a ranou mezi betony zvýšil na -2:6. V této době si každý fanoušek říkal – „to je jasné, vedeme v serii 1:0“. Opak se stal pro trutnovské pravdou a co hůře, noční můrou… V 51. Minutě měl šanci Berger, ale vedení nezvýšil. Benešov trestal… V 53. Minutě zboural Jonáš dva našeho obránce a s klidem překonal hostujícího brankáře - 3:6. V 55. Minutě našel Kaňka Zemana a bylo to -4:6. V 56. Minutě se ke kotouči dostal Jágr a z brankoviště snížil na - 5:6. To už bylo s trutnovskými zle. V 58. Minutě se vhazovalo po levici Škrabelje Kaňka vyhrál buly, kotouče se chopil Jonáš a vyrovnal - 6:6. Doslova „Noční můra z Benešova“ se proměnila další minuta. V 59. Minutě se prosadil Zeman ze závaru před brankou - 7:6. Skóre a benešovskou výhru dokonal do prázdné branky v 60. Minutě kapitán Kaňka - 8:6.

Trutnov ztratil „vyhrané“ utkání. V posledních deseti minutách ve třetí třetině dokázal Benešov otočit celý zápas a zaslouženě vyhrát. Stav série je 1:0 a další utkání se hraje v Trutnově ve čtvrtek 17.2.2011 od 18:00.

Prosíme všechny fanoušky, diváky, hokejové nadšence, aby přišli podpořit domácí borce v dalším utkání Play Off! Potřebujeme každý hlas, každou dlaň která tleská, každou řehtačku, každé hlasivky! Jen s vámi to dokážeme! Jste náš šestý hráč! Prosíme, vezměte sebou celou rodinu a dopomozte nám k vítězství! Děkujeme!

Všechná práva na tento článek si vyhrazuje web hctrutnov.cz a HC DRACI o.s. Kopírování článku je zakázáno! Reportáž: op