|

Dračí hněv poznal Žďár. Z Trutnova si odvezl "devítku".

Po dvou třetinách nevypadalo, že uktání skončí takovým rozdílem. Draci vstřelili 6 branek v poslední třetině a vyhráli nedělní utkání 9:3 proti Žďáru.

TRUSEN
Trutnov
23. kolo
Trutnov
19.12.2010
18:00
9:3
(2:1, 1:2, 6:0)
Ždár nad Sázavou
Branky a nahrávky: 4. Procházka (Kuna), 9. Procházka (Šimoníček, Mikolášek), 36. Chytráček (Jindřich), 41. Jindřich (Havlíček, Malinský), 50. Berger (Malinský , Procházka), 51. Mlejnek, 53. Chytráček (Jindřich), 57. Berger (Šimoníček), 60. Chytráček - 16. Vránek (Sobotka, Plachý), 24. Dítě, 32. Kunstmuller (Pleva, Dítě)

Trutnov: Škrabejl (Truhlář) - Malinský, Klement, Antonín, Kuna, Mlejnek, Mečiar, Provazník, Poul - Jindřich, Havlíček, Chytráček, Procházka, Šimoníček, Březina, Macháň, Berger, Chochola, Dlab, Mikolášek, Stehno

Ždár nad Sázavou: Štrof(Sláma), Souček, Koželuh, Smejkal, Pleva, Heřmanský, Sobotka, Vránek, Plachý, Sobotka, Bukáček, Kunstmuller, Díté, Dobiáš, Štěpánek, Kotlík, Ježek, Havelka

Utkání plné branek přineslo nedělní, adventní klání.

V úvodní třetině byli lepší domácí. Ve 4. minutě se rozjel k sólu Procházka a krásně zavěsil -1:0. Třetí střídání na ledě a opět gól. Stanislav Procházka si vymněnil kotouč s Šimoníčkem a zavěsil po druhé - 2:0. Nepozornosti domácí obrany využil Žďár. V 16. minutě se prosadil z dorážky Vránek -2:1. Úvodní třetina více branek nepřinesla.

Druhá třetina byla v roli hostí. Domácí působili pasivně a dělali hodně chyb a téměř přestali bruslit. Hokej je hra chyb a kdo je využije po zásluze vstřelí branku. Ta přišla ve 24. minutě z hole Dítěte, který vystihl rozehrávku domácích beků - 2:2. Další chybu domácích potrestal Kunstmuller v 32. minutě a už to bylo - 2:3. Nebyli by to ale Draci, kdyby utkání nesrovnali. K sólu se nadechl Chytráček a "pumelicí" přes obránce vystrašil Štrofa tak, že hostující brankář ani nezasáhl - 3:3.

Třetí třetina se dá nazvat "Dračí koncert". Po 18 sekundách třetího dějství se prosadil Jindřich - 4:3. Potom branka dlouho nepadla, ale v 50. minutě už ano. Krásnou kombinaci zužitkoval Berger - 5:3. Další branka přisla o minutu později. Mlejnek zpracoval kotouč na modré a dloubákem ho poslal na branku. Havlíček clonil ve výhledu brankářovi a "rána" prošla do branky - 6:3. V této době už hosté rezignovali a byla z toho další branka. Jindřich si vymněnil kotouč s Chytráčkem a ten zasunul pod brankáře - 7:3. V 57. minutě se opět prosadil Berger, který na dvakrát trefil kotouč a ten prošel za Štrofa - 8:3. Definitivní tečku za utkáním udělal v čase 59:37 Petr Chytráček. Z trestného střílení se prosadil mezi betony hostujícího brankáře - 9:3.

Skvělé utkání se šťastným koncem pro domácí se sehrálo v neděli 19.12.2010 v Trutnově. Děkujeme všem fanouškům za podporu a těšíme se na středeční utkání proti Nymburku, které začíná v 18:00. Reportáž: op