|

Trutnov porazil Jesenici, zápas otočil z 0:3 na 4:3

Třemi góly v rozpětí osmi minut závěrečné třetiny rozhodli trutnovští hokejisté o vítězství ve čtvrtečním přípravném utkání se středočeskou Jesenicí. Soupeř vedl v polovině utkání o tři branky, k obratu zavelela střelecky agilní dvojice Havlíček - Babkovič. V utkání dostali příležitost všichni hráči, kteří se s týmem připravují v domácím prostředí, v brance se vystřídali oba gólmani.

TRUJES
Trutnov
přát.
Trutnov
03.09.2009
18:00
4:3
(0:1, 1:2, 3:0)
Jesenice
Góly a nahrávky: 34. Havlíček (Babkovič), 42. Repa (Šimoníček), 48. Babkovič (Havlíček), 50. Petr (Chochola) - 5. Spurný (Třasák), 26. Patera (Borovička), 27. Vacek (Spurný). Rozhodčí: Maštalíř - Schánil, Srna. Vyloučení: 4:14 + navíc Mlejnek (TU) 5 minut a do konce utkání, Kříž (JE) 10 minut osobní trest. Využití: 2:1. Diváků: 200.

Trutnov: Škop (29. Efenberk) - Antonín, Repa, Marša, Mlejnek, Poul, Provazník - Chytráček, Petr, Dlab - Babkovič, Havlíček, Šimoníček - Chochola, Svoboda, Jirousek - Perutek, Řehák, Mašek.

Domácí se v zápase dlouho střelecky trápili. Přestože byli aktivnější (poměr střel 41:14 pro Trutnov), góly v první polovině zápasu stříleli hosté. Trutnov v úvodní třetině nevyužil šest přesilových her. Prosadil se až po první přestávce Lukáš Havlíček, když ve 34. minutě snižoval na 1:3. V závěrečné třetině domácí ještě zvýšili aktivitu, drželi soupeře pod tlakem a do 50. minuty po divácky pohledných akcích otočili skóre ve svůj prospěch.

Další přátelské utkání hrají trutnovští hokejisté v pátek od 17.15 v Hradci Králové s tamní juniorkou. V pondělí cestují k dalšímu zápasu do Jablonce nad Nisou (II. liga), v úterý do Hradce Králové (I. liga) a ve středu do Vrchlabí (I. liga).

Ohlasy po utkání

"S výkonem moc spokojený nejsem. Neproměnili jsme spoustu šancí, zkušení hokejisté hráli špatně pozičně. Jediné, s čím jsem spokojený, je náš obrat ve třetí třetině, kdy jsme dokázali soupeře přehrát fyzicky," řekl po zápase trenér Radim Haupt.

Reportáž: pac