|

Trutnov dostal v posledním utkání deset gólů od Písku

Debaklem na ledě suverénního Písku zakončili trutnovští hokejisté letošní druholigovou sezónu. Soupeř jim nadělil desetigólovou lekci a potvrdil ambice na postup do první ligy. Trutnov naopak letošní ročník zakončí na posledním desátém místě.

PISTRU
Písek
43.
Písek
06.03.2010
17:30
10:3
(4:0, 5:1, 1:2)
Trutnov
Góly a nahrávky: 3. Bláha, 8. Květoň (Ježek), 13. Urbanec, 16. Slavík (Rezek), 22. Urbanec (Procházka), 34. Urbanec, 35. Bláha (Kořánek), 40. Bláha, 40. Kazatel (Slavík), 42. Šulčík - 36. Šimoníček, 54. Pazdera (Havlíček), 60. Jindřich (Havlíček). Rozhodčí: Pražák. Vyloučení 7:6 + navíc Antonín (Trutnov) 5 minut a do konce utkání. Využití: 3:1. Diváků: 450.

Písek: Pinkas – Mazanec, Heršálek, Procházka P., Mrkvička, Vomela, Dietz, Procházka R., Kalečík – Míka, Suchánek, Mošovský – Ježek, Květoň, Šulčík – Kořánek, Bláha, Urbanec – Rezek, Kazatel, Slavík.

Trutnov: Škrabejl (16. - 40. Jeschke) - Pazdera, Mečiar, Antonín, Hanousek, Provazník - Chytráček, Jindřich, Dlab - Řehák, Havlíček, Mikolášek - Svoboda, Mašek, Šimoníček.

Domácí byli v utkání lepší po všech stránkách. Skvěle bruslili, rychle a přesně si přihrávali. Zápas navíc rozhodli velmi rychle. V čase 15.30 svítilo na ukazateli skóre 4:0 a nebylo co řešit. Trutnovu nepomohla nani dvojí výměna gólmanů. Prvního gólu se dočkal až za stavu 7:0. V čase 38:26 Jiří Šimoníček unikl domácí obraně a nájezd zakončil ukázkovou bekhendovou kličkou. V čase 53:05 dali hosté druhou branku, když kapitán Aleš Pazdera prostřelil píseckého brankáře z kruhu. Třetí gól Trutnova dal Jindřich.

Zatímco Písku nyní začíná play-off, pro Trutnov sezona končí. Do vyřazovacích bojů mezi první osmičku se nevešel, sestup do nižší soutěže už dříve svaz určil Milevsku.

Ohlasy po utkání

Stanislav Mečiar, trenér Trutnova: "Bylo znát, že jsem hráli poslední utkání sezóny. Písek hrál výborně, všechno mu vycházelo. Nám se naopak nedařilo. Je škoda, že jsem zakončili ligu takovým debaklem."

Reportáž: Trutnovinky.cz, Pavel Cajthaml