|

Pelhřimov zaslouženě vyhrál a vzal Trutnovu poslední naději

Hokejisté pohrdli poslední šancí bojovat o play - off ve druhé lize. Ve středečním utkání s Pelhřimovem předvedli na domácím ledě tragický výkon, prohráli 1:4 a už nemají ani teoretickou šanci na postupovou 8. příčku. "Byl to nejhorší výkon týmu v sezoně," hodnotil utkání trenér Trutnova Stanislav Mečiar.

TRUPEL
Trutnov
40.
Trutnov
24.02.2010
18:00
1:4
(0:1, 0:2, 1:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 58. Havlíček (Pazdera, Dlab) - 5. Kubát (Vrdlovec), 24. Hadrava, 38. Vrdlovec (Mařík), 50. Vrdlovec (Mařík). Rozhodčí: Chlaň. Vyloučení: 4:4, bez využití. Diváků: 160. Nejlepší hráč domácího týmu: Peter Škrabelj.

Trutnov: Škrabelj - Pazdera, Mečiar, Mlejnek, Antonín, Hanousek, Měsíček - Jindřich, Chytráček, Florián - Dlab, Havlíček, Mikolášek - Fiedler, Březina, Šimoníček.

Pelhřimov: Maláč - Kašpar, Meloun, Rašner, Plch, Hertl, Popela, Votápek - Tecl, Plachý, Mařík - Kubát, Vrdlovec, Hadrava - Burian, Jánský, Kasalý

Domácím se poslední letošní zápas před domácími diváky vůbec nepovedl. Kazili přihrávky, málo stříleli a v defenzívě často dělali hrubé chyby. Jedinou kloudnou akci v první třetině měli hosté, když v 5. minutě vstřelili Kubátem první gól - 0:1.

Ve druhé třetině se utkání definitivně zlomilo. Pelhřimov dal ve 24. minutě druhý gól a od té doby se Trutnov trápil. Složitě se dostával přes střední pásmo a když už se prosadil až před branku gólmana Maláče, přišel o puk a soupeř vyrážel do brejků. Když pak ve 38. minutě přidal Vrdlovec třetí branku, bylo rozhodnuto. V závěrečné třetině přidali hosté čtvrtou branku. Jediný gól domácích zaznamenal dvě minuty před koncem Lukáš Havlíček, když tečoval Pazderovu střelu - 1:4.

„Řekli jsme si, že se o to porveme a nebylo to tak. Zápas byl hrozný a osobně se stydím, co jsme předvedli těm pár lidem, kteří přišli. Nějaké šance jsme měli, ale nemůžeme si dovolit nevystřelit v přesilovce a hrát si s tím v obranném pásmu. Pelhřimov na nás čekal, jeho útočníci se zodpovědně vraceli dozadu, což nám stěžovalo kombinaci v útoku. Nehráli jsme to jednoduše, nestříleli na bránu. Hlavní důvod porážky vidím v tom, že nás soupeř přebruslil,“ řekl po utkání trutnovský útočníík Lukáš Havlíček.

Ohlasy po utkání

Stanislav Mečiar, trenér Trutnova:
"Kluci chtěli, bojovali, ale nic jim nevycházelo. Soupeř hrál dobře, od nás to byl nejhorší výkon v sezóně. Byli jsme bez pohybu, nešla žádná přihrávka, Pelhřimov byl pohyblivější, u puku byl dřív jak my. Po třetím inkasovaném gólu jsme už neměli vnitřní sílu."

Foto: © Miloš Šálek

Reportáž: Trutnovinky.cz, Pavel Cajthaml