|

Trutnovští prohráli v Nymburce, šance na play - off je pryč

Bez šesti hráčů základní sestavy se dnes trutnovští hokejisté pokusili udržet aspoň teoretickou šanci na postup do play - off. V Nymburce ale nevyužili vyložené šance a prohráli v prodloužení. Do konce soutěže ještě Trutnov odehraje tři zápasy, ale účast ve vyřazovacích bojích prvních osmi týmů se už nyní prakticky rovná nule.

NYMTRU
Nymburk
39.
Nymburk
20.02.2010
17:00
3:2
(1:1, 0:1, 1:0 – 1:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 15. Martinec (Dvořák), 48. Velechovský (Sirotek, Vošmik), 62. Velechovský (Krejčík, Dvořák) - 14. Chytráček (Hanousek), 30. Chytráček (Jindřich). Rozhodčí: Kareš. Vyloučení: 4:8 + navíc Pazdera (Trutnov) osobní trest 10 minut. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváků: 200.

Nymburk: Rückl - M. Krejčík, Vošmik, Drak, Kozák, Sem, Vlach – Dvořák, Sirotek, Vacek – Velechovský, Šimek, Dulovec – Zvolenský, Mareš, Martinec – Němeček, T. Hladík.

Trutnov: Škrabelj - Pazdera, Hanousek, Antonín, Mlejnek - Jindřich, Chytráček, Mašek - Dlab, Havlíček, Mikolášek - D. Řehák, M. Řehák, Svoboda.

V zápase průměrné úrovně na sebe narazily dva poslední týmy tabulky. Hosté nastoupili do zápasu bez posil z prvoligového Hradce Králové, tedy jen se 13 hráči a jedním brankářem, na pozici centra třetího útoku se dokonce musel zařadit dvaačtyřicetiletý asistent trenéra Martin Řehák.

Už ve 3. minutě ujel domácím Petr Chytráček, ale brankář Rückl si s první velkou šancí hostí poradil. Na druhé straně odpověděl střelou do tyče Martinec. Ve 14. min. chybovala obrana Nymburka podruhé. Při vlastním oslabení ujel opět Chytráček a tentokrát na Rückla povedeným blafákem vyzrál - 0:1. Nymburk ale vzápětí vyrovnal Martincem.

Úvodních deset minut druhé části hry patřilo jasně domácím hokejistům. Gól ale dali naši. Nymburský Vošmik hned dvakrát chyboval při rozehrávce, čehož hosté dokonale využili. Pohotovým střelcem byl opět Petr Chytráček - 1:2. Domácí inkasovaná branka zabrzdila v náporu, po ubráněném dvojnásobném oslabení dostali možnost tří přesilovek v řade, ale střely mířily mimo Škrabeljovu branku.

Ve třetí třetině Trutnov sice ubránil dlouhé oslabení ve třech, v následné klasické přesilovce ale přesně zamířil domácí Velechovský - 2:2. Vzápětí se ocitnul sám před Rücklem trutnovský útočník Ladislav Jindřich, ale domácí brankář se překonat nenechal.

Protože do konce řádné hrací doby už branka nepadla, přišlo na řadu prodloužení. V něm Velechovský vstřelil svoji druhou branku v zápase a druhou proměněnou přesilovkou rozhodl o výsledku zápasu.

Ohlasy po utkání

Stanislav Mečiar, trenér Trutnova:
"Na to, s jakým mančaftem a malým počtem hráčů jsme k zápasu jeli, jsme hráli dobře, měli jsme šance, ale nedali góly. Mužstvo musím pochválit za bojovnost. V průměrném zápase jsme byli o trochu lepší, ale hrát na čtyři beky a devět útočníků skutečně nejde. Play - off je asi pryč."

Reportáž: