|

Hokejisté přišli o vedení 3:0, prohráli v Kutné Hoře

Ani vedení o tři branky nestačilo trutnovským hokejistům k zisku tří bodů. V Kutné Hoře nepochopitelně dovolili soupeři vyrovnat skóre a v hektickém závěru pak inkasovali rozhodující čtvrtou branku. V aktuální tabulce Trutnov zůstává devátý, na play-off už ztrácí 4 body.

KUTTRU
Kutná Hora
37.
Kutná Hora
14.02.2010
18:00
4:3
(0:1, 3:2, 1:0)
Trutnov
Branky a asistence: 34. Prachař (Adamec, Sladký), 35. Beránek (Králíček), 39. Králíček (Česnek, Beránek), 56. Hemský (Bláha, Florian) - 18. Jindřich (Berger, Chytráček), 24. Mečiar (Jindřich, Florián), 33. Jindřich (Chytráček, Pazdera). Rozhodčí: Vokřál. Vyloučení: 10:8. Využití 1:1. Diváků: 420.

Kutná Hora: Kalousek – Kadlec, Nakládal, Heřmanský, Veselý, Florian, Rejzek – Králíček, Beránek, Česnek – Křišťan, Bláha, Hemský – Sladký, Adamec, Prachař.

Trutnov: Jágr - Pazdera, Mečiar, Antonín, Mlejnek, Hanousek, Měsíček, Provazník - Florián, Chytráček, Jindřich - Dlab, Havlíček, Mikolášek - Berger, Březina, Fiedler - Šimoníček.

Hosté k utkání nastoupili v nejsilnější sestavě, jakou jsou momentálně schopni dát dohromady. Vyvíjeli na soupeře tlak a domácí v první třetině odolávali jen za cenu faulů. Padl ale jediný gól - dvě minuty před sirénou zužitkoval rychlou spolupráci Chytráčka s Bergerem přesnou střelou Jindřich.

Úvod druhé části hry se lépe vydařil Trutnovu. Nejprve skóroval Mečiar a když ve 33. minutě zvýšil při přesilovce Jindřich na 0:3, zdálo se být rozhodnuto. Domácí se ale vzchopili, dvěma rychlými góly se vrátili do zápasu, když využili hrubky v hostující obraně - 2:3. Minutu a půl před sirénou dokonce vyrovnal extrutnovský Králíček na 3:3.

V závěrečné třetině rozhodlo oslabení čtyř proti pěti, ve kterém Trutnov dostal rozhodující gól od Hemského. Sám přitom předtím dvakrát nastřelil tyč soupeřovy branky.

"V úvodu jsme hráli zodpovědně, plnili svoje úkoly a dařilo se nám. Pak jsme udělali zbytečné chyby a soupeř toho využil. Měli jsme dost přesilovek, ale nedařilo se nám je využít. To rozhodlo. I já měl šanci, nebyl jsme ale dost sůrazný a nevyužil ji. Máme před sebou ještě pět zápasů, věřím, že boj o play-off ještě není ztracený. Chceme se tam dostat i kvůli našim fanouškům," řekl po utkání Petr Chytráček, nejproduktivnější hráč týmu.

Další známé výsledky:

Pelhřimov - Žďár nad Sázavou 5:4, Nymburk - Kobra Praha 4:2, Benešov - Kolín 5:3, Jindřichův Hradec - Písek 3:1.

Ohlasy po utkání

Stanislav Mečiar, trenér Trutnova: "Na začátku zápasu jsme byli lepší, hráli jsme dobře až do 37. minuty. Pak jsme udělali chyby, rozhodlo, že jsme za tři minuty dostali dva góly. V závěrečné třetiniě jsme byli dvakrát ve třech, nechávali jsme se zbytečně vylučovat. Měli jsme taky šance, mohli jsme je proměnit a vyhrát, ale neproměnili jsme, zatímco soupeř ano. V zápase nás podržel gólman, dobře hrála první lajna, i třetí. Trochu jsem zklamaný ze druhé lajny."

Reportáž: Trutnovinky.cz, Pavel Cajthaml