|

Trutnov doma opět nebodoval a zůstává na posledním místě

Ani vedení 3:2, dvě využité přesilovky a další dvě nabídnuté početní výhody pěti proti třem nepomohly hokejistům k výhře nad Nymburkem. Zápas druhé ligy ztratili před vlastními fanoušky v poslední třetině. V tabulce zůstávají na posledním místě.

TRUNYM
Trutnov
28.
Trutnov
10.01.2010
17:00
3:4
(1:1, 2:1, 0:2)
Nymburk
Góly a asistence: 17. Šejnoha (Mikolášek, Dlab), 22. Chytráček (Mečiar, Suchý), 33. Pazdera (Mečiar, Jindřich) - 2. Martinec (Protivný), 31. Zvolenský (Drak), 43. Kořínek (Vacek), 54. Drak. Rozhodčí: Smitka. Vyloučení: 8:11 + navíc Kozák (Nymburk) 5 minut + do konce utkání. Využití: 2:1. Diváků: 235.

Trutnov: Škrabelj - Pazdera, Mečiar, Mlejnek, Antonín, Klement, Provazník - Suchý, Chytráček, Jindřich - Dlab, Havlíček, Mikolášek - Petr, Šejnoha, Šimoníček.

Nymburk: Micka – Sem, Kořínek, Drak, M. Krejčík, Kozák, Cicvárek – Dvořák, Sirotek, Vacek – Dulovec, Martinec, Hloušek – Zvolenský, Mareš, Protivný – Velechovský.

Utkání začali lépe hosté. Po minutě a 38 vteřinách vybojovali puk za trutnovskou brankou a po rychlé spolupráci Protivného s Martincem skórovali - 0:1. Podruhé trutnovským zatrnulo při vyloučení Chytráčka, soupeř dvakrát napálil tyč Skrabeljovy branky. Potom se na druhé straně dostali do šancí Mikolášek a Suchý, ale neuspěli. Prosadil se až 17. minutě Šejnoha po spolupráci s Mikoláškem a Dlabem - 1:1. Těsně před sirénou měl gól na holi Chytráček, ale gólman Micka mu na poslední chvíli vložil do střely beton.

Druhou třetinu zahájil Trutnov téměř pětiminutovou přesilovkou. V čase 1,45 se trefil po souhře s Mečiarem Chytráček - 1:1. Potom dostali domácí dokonce 1 minutu a 12 vteřin dlouhou přesilovku pěti proti třem, ale gól nedali. Soupeř naopak v 11. minutě vyrovnal po ráně Zvolenského - 2:2. Trutnov šel o dvě minuty později znovu do vedení, když ihned po buly tvrdou ranou od modré využil přesilovku Pazdera - 3:2.

Poslední třetina domácím hokejistům nevyšla. V jejím úvodu nejrpve hosté vyrovnali po střele Kořínka. Potom Šejnoha neproměnil vyloženou šanci, z protiútoku se dostávali do šance hosté a Klement musel faulovat. Nařízené trestné střílení proměnil Drak - 3:4. V 19. minutě byl ještě v šanci Jindřich, ale dobře chytajícího gólmana Micku se jim překonat nepovedlo.

Góly ze zápasu

Ohlasy po utkání

Stanislav Mečiar, trenér Trutnova: "Měli jsme šance, ale neproměnili je. Měli jsme dost přesilovek, byla chyba, že jsme jich nevyužili víc. Nemáme to hokejové štěstí, ale věřím, že se to zlomí a začneme vyhrávat. Ještě není pozdě. máme před sebou dvanáct kol. Když vyhrajeme pět zápasů za sebou, tak budeme zase nahoře."

Jaroslav Vlasák, vedoucí mužstva NED HOCKEY NYMBURK: "V první třetině nás podržel brankář Micka, který zlikvidoval tři nájezdy domácích. Hrálo se dost tvrdě, jenže rozhodčí vylučoval více nás než domácí. Ve druhé části jsme hráli dvakrát ve třech, oslabení jsme sice ubránili, domácí však dokázali využít jiné dvě přesilovky. V poslední části jsme však hráli bez faulů a bojovností jsme dokázali urvat vítězství na naší stranu."

Reportáž: Trutnovinky.cz