|

Další prohra: Nepomohly nám ani dva rychlé góly Šejnohy

Třetí porážku v řadě si dnes připsali naši hokejisté. Ve vloženém zápase druhé ligy v Benešově sice vedli, ale slibný dvougólový neudrželi. Za vyrovnaného stavu se pak navíc opět trápili v koncovce. V tabulce náš tým klesl na osmé místo, v sobotu bude hrát další duel na ledě deváté Kobry Praha, která má jen o bod méně.

BNSTRU
Benešov
27.
Benešov
28.10.2009
18:00
4:3
(0:0, 2:2, 2:1)
Trutnov
Góly a nahrávky: 25. Nestrašil (Jágr), 28. Kaňka (Bosas), 45. Kocman (Bosas), 56. Dvořák (Nestrašil) - 23. Šejnoha, 24. Šejnoha (Řehák, Chohola), 57. Suchý (Petr, Spudil). Rozhodčí: Poskočil. Vyloučení: 9:4, využití 1:1. Diváků: 210.

Benešov: Kielus – J. Verbík, Zeman, Kaňka, Bosas, Holánek – Vejvoda, R. Verbík, Dvořák, Jágr, Nestrašil – Beránek, Bílek, Jaeger, Burda, Kocman.

Trutnov: Kudrna - Antonín, Spudil, Poul, Pazdera, Klement, Mlejnek, Provazník - Suchý, Havlíček, Mikolášek - Dlab, Potůček, Petr - Chochola, Šejnoha, Řehák.

Po oboustranně vyrovnané první třetině se do vedení dostali naši hráči. V úvodu druhé třetiny se nejprve po pěkné individuální akci prosadil Šejnoha - 0:1. Za minutu a půl skóroval znovu, když proměnil přihrávku Řeháka - 0:2. Soupeř dokázal odpovědět za 43 sekund. Dva Benešovští jeli sami na brankáře Kudrnu a snižíli 1:2. A za další dvě a půl minuty bylo po střele Kaňky vyrovnáno.

Naši hráli v tu chvíli nervozně, nedařila se jim rozehrávka a soupeř se díky tomu dostal do tlaku.

Ve vyrovnané třetí třetině domácí zvrátili vývoj skóre na svoji stranu. Ve 45. minutě využili přesilovku a ujali se vedení 3:2. Také Trutnov měl výhodu několika početních výhod, ale nedokázal dát gól ani v těch nejvyloženějších šancích. Naopak soupeř pět minut před koncem přidal další branku - 4:2.

Trutnovští vykřesali naději tři minuty před koncem. Suchý tečoval nahozený puk od modré čáry, kotouč pak se štěstím propadl až do sítě. Na vyrovnání už nebylo dost času.

"Rozhodla první třetina, kdy jsme měli dost nevyužitých šancí, a naše vedení 2:0, kdy jsme přestali hrát. Soupeř vyrovnal. Pak jsme byli lepší až do té doby, než soupeř přidal třetí gól. Potom jsme hráli vabank, soupeři nám jezdili dva na jednoho nebo tři na dva, přečislovali nás a my dostali nešťastný gól na 4:2. Dvakrát jsme letos v Benešově prohráli o gól, i když jsme byli lepší," prohlásil po utkání autor dvou trutnovských branek Jan Šejnoha.

Ohlasy po utkání

Radim Haupt, trenér Trutnova: "Individuální chyby nás stály utkání. Ve druhé třetině jsme rychle získali vedení a stejně rychle ho pak zase ztratili. Benešov v zápase nebyl lepší, my jsme měli na body a pro nás je frustrující odjet z tohoto duelu bez bodů. Prohráli jsme třikrát v řadě, to už vyžaduje změny v týmu."

Jan Vobecký, trenér Benešova: „Hráli jsme se zataženou obranou a vycházelo nám to. Před zápasem jsme obměnili sestavu a brankáře, protože Kielus má lepší formu než Malík. V začátku jsme neproměnili šance a po dvou smolných odražených gólech jsme prohrávali. Poté jsme skóre otočili. V závěru jsme ale nedisciplinovaností nabídli soupeři přesilovky, ze kterých naštěstí skóroval jen jednou.“

Reportáž: pec, ml