|

Trutnov sahal 50 minut po bodu, nakonec utrpěl debakl

Pouze s pěti obránci a ve třetí lajně s juniory odehráli trutnovští druholigoví hokejisté utkání v Písku. Na ledě favorita sahali padesát minut po bodu, nakonec ale z ledu odešli s debaklem. V posledních pěti minutách dostali čtyři góly a prohráli 8:3.

PISTRU
Písek
21.
Písek
05.12.2009
17:30
8:3
(1:1, 1:2, 6:0)
Trutnov
Góly a nahrávky: 16. Bláha (Pinkas), 26. Bláha (Rezek), 42. Mošovský (Dietz), 50. Slavík (Suchánek), 56. Novák (Šulčík), 57. Bláha (Rezek), 60. Hovora (Rezek), 60. Mošovský (Šulčík) - 4. Mikolášek (Klement), 29. Mečiar (Petr), 31. Chytráček (Dlab, Jindřich). Rozhodčí: Šmíd. Vyloučení: 6:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváků: 350.

Písek: Pinkas - Procházka P., Kalečík, Procházka R., Heršálek, Mazanec, Dietz, Všetečka - Gába, Hovora, Bláha, Rezek, Květoň, Šulčík, Míka, Suchánek, Slavík, Novák, Míka, Mošovský.

Trutnov: Škrabelj - Antonín, Pazdera, Mlejnek, Klement, Mečiar - Dlab, Chytráček, Jindřich - Chochola, Petr, Mikolášek - Svoboda, Mašek, Řehák.

Trutnov nastoupil bez Spudila, Provazníka, Havlíčka, Fiedlera a Stehna, přesto se do souboje s Pískem pustil odvážně. A ve 4. minutě se dokonce ujal vedení, když Mikolášek v brejku bekhendem vyškolil domácího gólmana - 0:1. Písečtí stihli vyrovnat čtyři a půl minuty před koncem první třetiny.

Ve druhé části hry se ve 26. minutě ujali vedení domácí, ale Trutnovští dokázali skóre otočit během dvou minut. Nejprve se od modré trefil mezi gólmanovi betony nováček Mečiar a po něm se střelou - opět mezi betony - prosadil Chytráček - 2:3. Domácí sice měli více ze hry, ale nedokázali se v této části hry prosadit proti výborně chytajícímu trutnovskému brankáři Peteri Škrabejlovi.

Bojovným výkonem se drželi hosté ve hře o body i na začátku třetí třetiny. Ve 42. minutě Písek srovnal na 3:3 a v 50. minutě se ujal vedení 4:3. Přesto Trutnov ještě nebyl bez šance na bod. Ale závěrečných čtyřech minutách se domácí dostali do čtyř vyloženýh šancí a čtyřikrát skorovali. Vyčerpaní a sympaticky hrající hosté se nezmohli na odpor.

Ohlasy po utkání

Martin Řehák, asistent trenéra: "Výsledek je pro nás krutý. Duel jsme měli dobře rozehraný, padesát minut se nám povedlo plnit obrannou taktiku. Kluci výboně plnili to, co jsme po nich chtěli. V brance nás držel výborným výkonem Peter Škrabejl. Z minima šancí jsme soupeře potrestali a po dvou třetinách vedli. Domácí nás začali přehrávat od vyrovnávacího gólu ve 42. minutě. Mužstvo musíme pochválit, až na závěr, kdy jsme si nechali dát dva, tři laciné góly."

Reportáž: Trutnovinky.cz