|

Vítězství nad Pelhřimovem 4:2 zařídil Trutnov v přesilovkách

Hokejisté konečně vyhráli v základní hrací době a posunuli se na osmé místo druholigové tabulky. V dnešním vyrovnaném duelu proti Pelhřimovu rozhodli v závěrečné třetině, když za nerozhodného stavu zužitkovali dvě přesilovky.

TRUPEL
Trutnov
18.
Trutnov
25.11.2009
18:00
4:2
(1:0, 1:2, 2:0)
Pelhřimov
Góly a nahrávky: 18. Šimoníček (Chytráček, Jindřich), 25. Havlíček (Mikolášek), 47. Pazdera (Pulpán), 54. Klement (Mikolášek, Antonín) - 38. Gajda (Plachý, Rašner), 40. Plachý (Mařík). Rozhodčí: T. Würtherle. Vyloučení: 6:7 + navíc Antonín (Trutnov), Tecl a Plachý (Pelhřimov) 5 minut a do konce utkání, Jánský a Gajda (Pelhřimov) osobní trest 10 minut. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváků: 256.

Trutnov: Kudrna - Antonín, Lesák, Pazdera, Provazník, Mlejnek, Klement - Šimoníček, Chytráček, Jindřich - Pulpán, Havlíček, Mikolášek - Petr, Stehno, Chochola.

Pelhřimov: Maláč - Kašpar, Plch, Meloun, Gajda, Rašner, Roháčik - Tecl, Plachý, Mařík - Kubát, Burian, Dostál - Hubata, Hlavnička, Jánský.

Domácí k zápasu nastoupili bez distancovaného útočníka Pavla Suchého, kapitánské Céčko po něm převzal obránce Aleš Pazdera. První gól zápasu padl až v 18. minutě. Šimoníček tečoval střelu Chytráčka a poslal domácí do vedení - 1:0.

Ve druhé třetině (ve 23. minutě) se do první vážnější šance dostal aktivně hrající Chytráček, mířil do poloodkryté branky,a le jeho střelu v poslední chvíli zastavil hostující gólman Maláč. Ve 24. minutě už ale fanoušci jásali. Obránce Provazník na útočné modré vybojoval puk pro Havlíčka, ten si ho rychle vyměnil s Mikoláškem a skóroval - 2:0. Soupeř zabral tři minuty před přestávkou. Nejprve snížil v přesilovce Gajda a třináct sekund před pauzou ujel v oslabení Plachý a srovnal na 2:2.

Klíčové okamžiky přišly ve třetí třetině. Ve 47. minutě při přesilovce přihrál Pulpán na modrou Pazderovi a jeho střelu gólman hostů našel až v síti - 3:2. V 52. minutě pelhřimovský Tecl hrubě fauloval našeho útočníka Patrika Stehna (vražení na mantinel) a byl vyloučen na 5 minut a do konce utkání. Nabídnutou přesilovku Trutnovští využili. V 54. minutě Antonín rychle posunul puk na obránce Klementa a ten se dělovkou nemýlil - 4:2.

Hosté se ještě v závěru snažili o zvrat, ale domácí tým opět podržel výborně chytající brankář Ladislav Kudrna.

„Přesilovky nám hodně pomohly. Konečně jsme se z nich trefili. Zápas jsme strhli na svojí stranu. Vítězství 4:2 je super a počítá se,“ řekl po zápase útočník Ladislav Jindřich.

Ohlasy po utkání

Radim Haupt, trenér Trutnova: "Utkání nebylo lehké. Soupeř byl velice kvalitní a měli jsme spoustu štěstí. Kdybychom po první třetině prohrávali 1:3, vůbec bych se tomu nedivil. Ve druhé a třetí třetině nás podržel brankář Kudrna. Jsme rádi za každý bod, a kór proti takovému silnému soupeři. Můžeme být spokojení.“

Foto ze zápasu

Foto: © Miloš Šálek

» Více fotografií ze zápasu

» Video ze zápasu

Reportáž: pec, kyt