|

Prohráli jsme s Benešovem 3:4, letos už potřetí o jeden gól

Gólem 32 vteřin před koncem třetí třetiny prohráli trutnovští hokejisté úterní duel s Benešovem. V zápase sice třikrát vedli, ale soupeř vždy dotáhl a v závěru překvapivou akcí dokonce strhnul vítězství na svoji stranu. Trutnovu nepomohly k výhře ani dva góly obránce Klementa.

TRUBNS
Trutnov
16.
Trutnov
17.11.2009
18:00
3:4
(1:1, 1:1, 1:2)
Benešov
Góly a nahrávky: 7. Jindřich (Berger), 27. Klement (Mikolášek, Dlab), 53. Klement (Jindřich) - 19. Bosas (Zeman), 38. Kocman, 56. Bosas, 60. Kocman (Kaňka). Rozhodčí: Chlaň - Plch, Tasch. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 392.

Trutnov: J. Jágr - Antonín, Spudil, Pazdera, Měsíček, Mlejnek, Klement - Suchý, Berger, Jindřich - Dlab, Havlíček, Mikolášek - Šimoníček, Stehno, Chochola

Benešov: Malík – Zeman, Bílek – Bosas, Kocman, Kaňka – J. Verbík, Procházka, R. Jágr, R. Verbík, Nestrašil – Beránek, Vejvoda, Burda, Jaeger, Srdínko.

Zápas začali domácí dobře. Byli útoční, ale z šestnácti střeleckých šancí se prosadili pouze jednou. V 7. minutě skóroval Jindřich, nová posila z Chrudimi. Do vyložených šancích, které doslova volaly po gólu, se protlačili Havlíček, Šimoníček a Berger, ale neuspěli. V cestě jim stál výborný gólman hostů Malík a nebo branková konstrukce, která za jeho zády dvakrát zazvonila. Benešov se do vážnější šance dostal teprve minutu před koncem, kdy překvapivou střelou vyrovnal Bosas - 1:1.

Klíčovou postavou vyrovnané druhé třetiny se stal trutnovský obránce Klement. Nejprve parádní dělovkou poslal domácí do vedení, aby o deset minut později při přesilovce chyboval na modré a dovolil hostujícímu Kocmanovi vyrovnat - 2:2.

U třetí branky Trutnova byl znovu Klement. Stejně jako u své první branky se prosadil při přesilové hře bombou od modré - 3:2. Když už se zdálo, že Trutnov sahá po třech bodech, přišly dvě hrubky domácích. V čase 55,36 hosté srovnali a 32 vteřin před závěečnou sirénou rozhodl Kocman.

"Je to smůla. Neproměnili jsme šance, oni dali, to co mohli. Dávali góly, my ne. Zlom v utkání byl v našem neproměňování šancí," řekl po zápase obránce Martin Klement.

Ohlasy po utkání

Radim Haupt, trenér Trutnova: "Utkání jsme v závěru prohráli po hrubých individuálních chybách. Benešov je zkušené mužstvo, které je dokázalo využít. Měli jsme smůlu. Už to je poněkolikáté. Velká škoda minimálně jednoho bodu. Kdyby to po první třetině bylo 4:1, nikdo se nemohl divit, ale takový je hokej. Musíme na to zapomenout a jít dál. Ještě není ani polovina soutěže."

Jan Vobecký, trenér Benešova: „Na zápas jsme odjížděli s osmi beky a sedmi útočníky, protože Holánek má zlomenou ruku a Dvořák nemohl z rodinných důvodů. Chtěli jsme hrát zezadu, čekat na chyby soupeře a dávat góly z brejků, což se nám podařilo. Hlavně Bosasovi s Kocmanem se dařilo střelecky, když dali po dvou gólech. Tým podal super výkon a brankář Malík nás podržel."

Foto: © Miloš Šálek

» Více fotografií ze zápasu

» Video ze zápasu

Reportáž: lib, pac