|

Zápas ve Ždáře nám nevyšel, dostali jsme devět gólů

Poslední zápas první čtvrtiny druhé hokejové ligy skupiny Střed našim hokejistům nevyšel. Utrpěli debakl 9:1 ve Žďáru nad Sázavou. Domácí se dostali do vedení dvěma šťastnými slepenými góly a v půlce zápasu už vedli 4:0. Trutnov bojoval, ale dokázal z řady šancí proměnit jedinou a utkání prohrál kvůli mizerné střelecké potenci. V tabulce klesl na páté místo.

SENTRU
Ždár nad Sázavou
11.

25.10.2009
17:30
9:1
(2:0,3:1, 4:0)
Trutnov
Góly a nahrávky: 18. Plachý (Bukáček), 19. Kunstmüller (Sobotka M.), 26. Sobotka M. (Pleva), 30. Kunstmüller (Kaut, Sobotka R.), 37. Bukáček (Plachý), 45. Kunstmüller (Dobiáš), 50. Doležal (Kunstmüller), 55. Doležal (Kunstmüller, Koželuh), 56. Pleva (Bukáček) - 33. Mašek (Dlab). Rozhodčí: Hejduk. Vyloučení: 11:9. využití 2:0, v oslabení 1:0. Diváků: 540.

Ždár nad Sázavou: Vajner - Lupač, Šulc, Sobotka R., Fibikar, Koželuh, Doležal - Plachý, Bukáček, Mühlfait, Vránek, Dobiáš, Kaut "A", Sobotka M., Kunstmüller, Dítě, Havelka, Pleva

Trutnov: Škrabelj - Antonín, Spudil, Provazník, Pazdera, Mlejnek, Klement, Poul - Suchý, Havlíček, Mikolášek - Šimoníček, Šejnoha, Řehák - Dlab, Petr, Chochola - Mašek.

Herně ani jeden z týmů nevyčníval, naši ale nedokázali proměnit ani ty nejvyloženější šance. Soupeř naopak z minuma příležitostí dokázal skórovat. Vyronané utkání se zlomilo ve prospěch domácích v závěru pvní třetiny. Trutnov inkasoval dvakrát během devatenácti vteřin. Přitom druhý gól byl velmi diskutabilní. Rozhodčí ho uznal, i když domácí vstřelili branku bruslí. "Byl to první důležitý moment, který rozhodl o osudu duelu," řekl asistent našeho kouče Martin Řehák.

Trutnovští se nevzdali a bojovali i ve druhé třetině, ale góly stříleli jen hráči Žďáru. Ve 30. minutě vedli už 4:0. Naši se pak mohli vrátit do zápasu. Ve 33. minutě snižoval Mašek a tři minuty na to jeli dva hráči sami na domácího gólmana, ale neuspěli. "To byl další klíčový moment. Za stavu 4:2 by se nám hrálo lépe a možná bychom zápas ještě zdramatizovali. To se nestalo, naopak jsme brzy dostali gól na 5:1 a bylo rozhodnuto," přiznal Řehák.

Libor Mašek, útočník HC Trutnov: "Konečný výsledek vůbec neodpovídá průběhu zápasu. V první třetině jsme byli jasně lepší, soupeř nevěděl, co na nás hrát. Pak jsme dostali dva smolné góly. Ve druhé třetině jsme na ně vlítli, ale dostali další dva góly a teprve pak jsem snížil, když mi perfektně přihrál Štěpán Dlab před branku. Zlomové bylo, když jsme jeli sami na bránu a mohli snížit na 4:2. Nedali jsme, domácí už potom měli víc štěstí a nasypali nám ještě další góly."

Ohlasy po utkání

Radim Haupt, trenér HC Trutnov: "Rozhodně jsme nehráli tak špatně, abychom dostali devět gólů. Zápas jsme začali dobře, soupeř v prvních deseti minutách nevěděl, co má na nás hrát. Pak jsme dostali dva nešťastné góly, přičemž ten druhý byl velmi sporný. Věřili jsme, že jsme pořád ve hře. Bylo to jedno z utkání, kdy soupeřilo vyšlo vše, na co sáhl. Nám to tam pořád nemohlo spadnout. Za stavu 4:1 jsme jeli ve dvou sami na bránu, mohli dát na 4:2 a bylo by to jiné utkání."

» Foto ze zápasu

Reportáž: pec, ml