|

Trutnov zvítězil v Milevsku, posunul se na druhé místo

Zasloužené vítězství vezou druholigoví hokejisté z Milevska. Celý zápas byli naši hráči lepším týmem, lépe bruslili, tlačili se do šancí a využili dvě přesilové hry. Soupeř skóre kosmeticky upravil teprve za rozhodnutého stavu 0:5. Trutnov se výhrou dostal na druhou příčku tabulky.

MILTRU
Milevsko
9.

14.10.2009
18:00
2:5
(0:2, 1:3, 1:0)
Trutnov
Góly a nahrávky: 39 Nikodém (Heřmánek, Procházka), 51. Žižka - 6. Pazdera (Suchý, Spudil), 7. Potůček (Chytráček), 23. Petr (Antonín, Měsíček), 25. Mikolášek (Klement, Šejnoha), 29. Suchý (Řehák, Spudil). Rozhodčí: Vokřál. Vyloučení 9:7 + navíc Müller (Milevsko) 10 minut osobní trest. Využití: 0:2. Diváků: 300.

Trutnov:

Naši hokejisté až nečekaně suverénně ovládli utkání. Od začátku hráli ve vysokém tempu, kterému domácí evidetně nestačili. Obě úvodní branky dali Trutnovští při přesilovkách. Nejprve při dvojnásobném oslabení soupeře skóroval tvrdou ranou obránce Pazdera. O chvíli později využila přesilovku pěti proti čtyřem druhá pětka, když Potůček udělal v útočném pásmu nečekanou kličku a zápěstím poslal puk pod víko - 0:2.

Také ve druhé třetině byli naši borci lepší. Postupně se trefili Petr, Mikolášek a Suchý, všechny góly byly doslova výstavní. Ve 30. minutě byl stav 0:5 a zápas byl rozhodnutý. Teprve potom naši nechali soupeře snížit, ale otěže utkání měli Trutnovští pevně ve svých rukách.

Ohlasy po utkání

Martin Řehák, asistent trenéra HC Trutnov: "První dvě třetiny jsme sehráli fantasticky, soupeře jsme jasně převyšovali, což se projevilo i na gólech. Rozhodly dvě využité přesilovky v úvodní třetině a výborně sehraná druhá třetina. V závěrečné části už jsme si jen hlídali výsledek a nepřipustili žádné komplikace. Kluci nyní hrají výborně, jejich výkony jsou pro diváky ideální pozvánkou na nedělní souboj s Pískem. Bude to zápas druhého týmu tabulky s prvním."

Reportáž: pec, ml