|

První ligový zápas našemu týmu nevyšel, prohrál s Kobrou 3:4

Úvodní utkání nové druholigové sezony se našemu týmu nepovedlo. Na vlastním ledě prohrál se slabou Kobrou Praha 3:4, když naši hráči nedokázali proměnit řadu vyložených šancí. Zejména ve druhé třetině, kdy dokázali srovnat dvougólové manko soupeře prohospodařili více než minutu a půl dlouhou přesilovku pěti proti třem.

TRUKOB
Trutnov
1.

13.09.2009
17:00
3:4
(0:2, 2:1, 1:1)
Kobra Praha
Góly a nahrávky: 25. Březina (Suchý), 30. Suchý (Petr), 50. Šimoníček (Dlab, Havlíček) - 2. a 56. Pazourek, 17. Georgiev, 37. Bárta. Rozhodčí: Smitka - Krejsa, Ledinský. Vyloučení: 5:12 + navíc Horák (Kobra) 10 minut osobní trest, využití 2:0. Diváků: 365.

Trutnov: Škrabelj - Seidl, Antonín, Poul, Lesák, Mlejnek, Měsíček - Suchý, Březina, Petr - Šejnoha, Havlíček, Šimoníček - Dlab, Chytráček, Chochola - Svoboda, Mašek, Řehák.

Kobra Praha: Kalčík - Chocholáček, Urbanec, Horák, Valenta, Záhorovský, Pazourek, Jechoutek, Žáček, Bárta, Paris, Nykl, Z. Novák, Slanina, Havlín, Šeba, Georgiev, K. Novák, Sodomka, Kubišta.

Utkání lépe začali hosté, v čase 1,53 se po chybě Trutnovských dostal k puku Pazourek a prostřelil slovinského gólmana Škrabejle - 0:1. Naši se z šoku probrali zhurba po šesti minutách a zasypali gólmana hostů šestnácti střelami, ale vyrovnat nedokázali. Naopak v 17. minutě hosté po úniku zvýšili na 0:2.

Ve druhém dějství se našemu týmu povedlo po dvou pohledných akcích srovnat - nejprve se prosadil centr prvního útoku Březina, po něm vyrovnal jeho křídelní spoluhráč Suchý. Pak měl dvě tutovky Štěpán Dlab, ale jednou bekhendem minul prázdnou branku, podruhé mu v závěrečné fázi blafáku sklouzl puk z hole.

Pak naši hráči nevyužili minutu a padesát vteřin dlouhou přesilovku pěti proti třem. Místo aby soupeře dorazili třetí brankou, nechali si dát laciný třetí gól. Přesto se v poslední třetině povedlo ještě jednou vyrovnat, v 50. minutě putoval puk po trase Havlíček - Dlab - Šimoníček - vyrovnáno 3:3. Na body to ale stejně nestačilo. Další hrubky v obraně využil Pazourek a zajistili hostům tři body.

Ohlasy po utkání

Martin Řehák, asistent trenéra HC Trutnov: "Určitě jsem měli na to, abychom soupeře ve druhé třetině za stavu 2:2 dorazili. Ale nevyužili jsme dlouhou přesilovku pěti proti třem, vystřelili jsme jen dvakrát, což je hrozně málo. Asi v tom momentu se utkání zlomilo, kdybychom jeden dva góly dali, určitě by to bylo o něčem jiném. Jenže my jsme vzápětí dostali gól, a pak už jsme se zase trápili."

Petr Chytráček, útočník HC Trutnov: "Neproměňovali jsme šance, zejména v přesilových hrách. Chyběla nám také kvalitnější rozehrávka, nedokázali jsme přecházet lehce střední pásmo. Je škoda, že jsme prohráli první domácí utkání právě s tímto soupeřem. Taková utkání musíme vyhrávat nejen kvůli sobě, ale hlavně kvůli fanouškům. Nedá se nic dělat, byl to první mistrák, soutěž je ještě dlouhá, musíme se nad svým výkonem zamyslet a pokračovat dál."

Reportáž: pec, pac