|

Trutnov je krůček od semifinále, podruhé za sebou vyhrál po penaltách!

Jako na houpačce to vypadalo ve třetím utkání druhého kola play-off v Benešově, kam zavítal oslabený nováček soutěže z Trutnova. Ten přicestoval pouze se šesti obránci a osmi útočníky. I tak se ale po celý zápas statečně držel. O svém velice překvapivém vítězství rozhodl až v samotném závěru. Nejprve dvě minuty před koncem vyrovnal, aby pak v samostatných nájezdech podruhé za sebou svého soupeře porazil. V neděli tak může Trutnov slavit postup do semifinále!!!

BNSTRU
Benešov
ČF3

27.03.2009
18:00
4:5 sn
(1:1, 1:2, 2:1 - 0:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 10. Verbík (Kounovský), 24. Kounovský (Kaňka), 41. Macek (Kounovský), 43. Kounovský (Kaňka) - 8. Jaroměřský (Mikšovský, Havlíček), 32. Chytráček (Jindřich, Potůček), 40. Mikšovský (Ropický), 59. Mikšovský (Andres), rozhodující nájezd Jindřich. Rozhodčí: . Vyloučení: 8:11. Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 500.

Benešov: Malík - Macek, J. Verbík, Pešek, Zeman, Košatka, R. Verbík - Kocman, Kaňka, Kounovský - Novák, Holánek, Jágr - Peťovský, Vacek, Jaeger (41. Strnad).

Trutnov: Ševčík - Jaroměřský, Chaloupka, Hornyš, Rejzek, Marša, Tomáš - Andres, Mikšovský, Havlíček - Chytráček, Jindřich, Potůček - Ropický, Horák.

Do utkání vstoupili lépe jako v předchozích dvou zápasech trutnovští hokejisté. Hned v 8. min. nahrával v přesilovce Mikšovský a Jan Jaroměřský propálil od modrý gólmana. Trutnovský obránce tak překvapivě dostal hosty do vedení a otevřel skóre zápasu – 0:1. Domácí ale vyrovnali hned záhy, když se po půldruhé minutě také v přesilovce trefil Verbík – 1:1.

Do druhé třetiny vstupovali hosté oslabeni a rozhodčí hned vyloučil i dalšího hráče. Tlak dvojnásobné převahy Benešova naši hráči dlouho nevydrželi a ve 24. min. po pěkné akci šel poprvé do vedení domácí tým - 2:1. Vyrovnání přišlo v polovině zápasu. Chytráček po asistenci Jindřicha opět vyrovnal a dostal Trutnov krásnou střelou do šibenice znovu do hry. Branka padla opět v přesilovce – 2:2. To ale ještě nebylo ze strany hostujícího mužstva vše. Těsně před koncem hráli hosté v oslabení. Ale byli to právě oni, kdo dokázali skórovat! Pouhých osm vteřin před koncem se trefil Mikšovský, který nahodil puk na branku a ten překvapivě skončil za zády domácího brankáře – 2:3. Trutnov tak šel do šaten s jednogólovým náskokem.

Ve třetí třetině nasadili domácí pekelné tempo a hned po půl minutě bylo opět vyrovnáno, když Macek propálil od modrý Ševčíka – 3:3. Bohužel i tentokrát se podařilo Benešovu zápas otočit. Ve 43. min. si navíc hosté vybrali smůlu, když si dali vlastní gól – 4:3. Ale Trutnov je tým, který se nevzdává! Dvě minuty před koncem základní hrací doby se prosadil Adam Mikšovský a poslal zápas do prodloužení.

V něm se žádný střelec neprosadil. Už podruhé v sérii tak měli rozhodnout o vítězi utkání samostatné nájezdy. V nich nejprve domácí hráč nedal. Poté se rozjel Potůček, ale ani on neměl štěstí. Druhý domácí nájezd Kaňka proměnil, ale po něm Ropický ne. Rozhodnout tak mohl domácí Jágr, ale Ševčík konec zápasu nepřipustil. Ke třetímu nájezdu Trutnova se rozjel Mikšovský a gólem zařídil pokračování samostatných nájezdů. Poté se pořadí vyměnilo a začal Trutnov. Ladislav Jindřich nejprve vyškolil domácího gólmana, a když po něm nedal Kaňka, mohl celý hokejový Trutnov slavit velice důležité vítězství!!!


Trutnov tak bude v neděli od 17:00 hodin usilovat o třetí výhru v řadě a o postup do semifinále II. ligy! Všichni fanoušci trutnovského hokeje, přijďte podpořit naše hráče v historickém okamžiku! Kluci to budou potřebovat.


Autor článku: Daniel Havelka a Jan Divíšek.


Pro pøehrání tohoto videa
potøebujete pøehrávaè Adobe Flash verze 8.

Klikněte zde pro stáhnutí nejnovější verze Adobe Flash.

Autor videa: Oldřich Prokopec, Kabelová televize Žacléř, http://www.kt-zacler.cz/ Reportáž: Daniel Havelka