|

Trutnov postupuje do druhého kola play-off, když po dvou zápasech vyřadil Děčín

Dva góly v oslabení a výborný výkon brankáře Ševčíka. To rozhodlo o vítězství Trutnova v Děčíně a současně o historickém postupu do čtvrtfinále druhé ligy! V osmifinálové sérii se po domácí úterní výhře 5:1 a ve čtvrtek v Děčíně 4:2, mohou těšit z účasti ve čtvrtfinále. Soupeř ještě není znám. Co je ale už teď jisté, že první zápas odehrají naši hokejisté na ledě soupeře. Druhý zápas se bude hrát ve středu 25.3. na zimním stadionu v Trutnově.

DECTRU
Děčín
OF2

19.03.2009
18:00
2:4
(0:1, 2:1, 0:2)
Trutnov
Branky a nahrávky: 28. Kentoš (Gergel), 38. Holomek (Saska) – 14. Mikšovský (Divíšek), 35. Divíšek (Andres), 50. Jindřich (Mikšovský), 60. Rejzek. Rozhodčí: Nečas. Vyloučení: 4:7, navíc Drábek (Trutnov) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 320. Konečný stav série: 2:0.

Děčín: Zámostný - Stezka, Saska, Mizera, Brož, Bedan, Marek - Kentoš, Gergel, Tomeček, Luka O., Štverák, Filipovský, Zákoutský, Holomek, Vopálka, Lehký, Sladký.

Trutnov: Ševčík – Fejgl, Rejzek, Chaloupka, Jaroměřský, Marša, Drábek, Tomáš, Hornyš – Horák, Králíček, Potůček – Andres, Divíšek, Hruška – Jindřich, Havlíček, Mikšovský – Chytráček.

Domácí byli od úvodního hvizdu aktivnější a svého soupeře jasně přehrávali. Do vedení šel ale paradoxně ve 14. min. Trutnov, když se po vyloučení Drábka prosadil v oslabení Mikšovský – 0:1.

Na začátku druhé části přežili hosté minutu trvající oslabení tři na pět. Poté se sice domácí radovali ze vstřeleného gólu, ale rozhodčí ho neuznal, protože těsně před tím přerušil hru. Vyrovnání se Děčín dočkal o několik vteřin poté. V polovině zápasu vypálil Kentoš z hranice kruhů a propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:1. Ve 33. min. nastřelil domácí Gergel břevno. Za další dvě minuty si vybruslil Divíšek zpoza brány a krásnou střelou vymetl pavouky z děčínské brány a poslal Trutnov znovu do vedení – 1:2. Pak se ale nechal vyloučit za vyhození puku do hlediště a domácím se podařilo do konce druhé třetiny v přesilovce vyrovnat – 2:2.

Ve třetí třetině se hra vyrovnala. Vítězný gól vstřelil v 50. min. v oslabení po přečíslení dva na jednoho Jindřich – 2:3. Pět minut před koncem ještě nastřelil Andres tyčku. Před koncem základní hrací doby odvolali děčínští trenéři brankáře a Rejzek gólem do opuštěné klece definitivně poslal domácí hráče na dovolenou – 2:4. Hvězdou utkání byl jednoznačně zvolen trutnovský brankář Ševčík, který pochytal několik gólovek domácích hráčů.

Po utkání projevili domácí fanoušci přátelského ducha, když se při odjezdu zastavovali u našich hráčů a gratulovali jim k předvedené hře a postupu do dalšího kola.

Klíčový pro další vývoj play-off bude zatím nerozhodný zápas prvního kola Milevsko - Mělník. Pokud v sobotu v rozhodujícím třetím utkání vyhraje Milevsko, budou mít Trutnovští za soupeře Benešov. Pokud zvítězí Mělník, stane se soupeře Trutnova Klášterec. S oběma týmy Trutnov v základní části vyhrál obě vzájemná utkání. Jasné je zatím jen to, že další domácí utkání play - off uvidí Trutnovští ve středu 25. března od 18 hodin. Reportáž: Daniel Havelka