|

Ani hattrick Ondřeje Potůčka na zisk tří bodů s Českou Lípou nakonec nestačil

Vyrovnaný zápas a velice rychlý hokej byl k vidění na zimním stadionu v Trutnově. Diváci sledovali pohledný hokej s mnoha góly, okořeněný zápletkou v podobě samostatných nájezdů. Ke konci zápasu už domácí sahali po třech bodech, ale 15 vteřin před třetí sirénou je zmrazil vyrovnávacím gólem bývalý „Vrchlabák“ Šesták. V prodloužení pak měli více štěstí hosté a odvážejí si dva body. Za Trutnov se blýskl hattrickem jednou gólovou asistencí Ondřej Potůček.

TRUCLI
Trutnov
29.

25.01.2009

5:6 sn
(1:1, 3:2, 1:2 - 0:0)
Česká Lípa
Branky a nahrávky: 6. Potůček (Hornyš), 26. Jindřich (Potůček), 32. Potůček (Jindřich, Králíček), 34. Králíček (Jindřich), 57. Potůček (Jindřich) - 12. Musil (Šesták), 24. Peterka (Šimon, Varga), 32. Hudíček (Musil), 51. Oliverius, 60. Šesták (Mrkvička), 66. Oliverius. Rozhodčí: Úlehla. Vyloučení: 10:10. Využití: 3:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 400.

Trutnov: Ševčík - Jaroměřský, Marša, Drábek, Rejzek, Fejgl, Hornyš - Andres, Divíšek, Mikšovský - Chytráček, Ropický, Králíček - Horák, Potůček, Jindřich.

Domácí vstoupili do utkání lépe a hned v 6. min. se dostali do vedení. V přesilovce se sice nestačili postavit do palebného postavení, ale odražený puk se dostal na modrou k Hornyšovi. Ten tvrdě vypálil a puk dorazil do brány před gólmanem clonící Potůček, který otevřel skóre zápasu – 1:0. V 10. min. jeli v oslabení Divíšek s Andrejem na jediného obránce, prvně jmenovaný našel přesnou nahrávkou hokejku Andrese, ten vypálil k tyči, ale hostující gólman vymrštil beton a puk vyrazil. Poté dostali hosté ve 12. min. výhodu minutu a půl trvající dvojnásobnou přesilovku, kterou po minutě využili ve vyrovnávající gól. Šesták zavezl puk podél pravého mantinelu do pásma, přihrávkou našel najíždějícího Musila, který zakončil pohodlně do odkryté brány – 1:1. Ve 14. min. jeli znovu dva na jednoho Chytráček s Andresem, který z první vypálil, ale jen do připraveného brankáře. V poslední vteřině hosté předvedli zbytečný zákrok loktem na Jaroměřského, který zůstal ležet na ledě a otřeseného ho odnesli do šatny.

Do druhé třetiny vstoupili naopak lépe hosté. Ve 24. min. vystřelil hostující hráč od modrý, odražený puk se dostal na brankovišti k Peterkovi a ten pohodlně dorazil kotouč do brány – 1:2. Poté byl vyloučen českolipský hráč a domácí hráli přesilovku. V ní vyjel Potůček zpoza brány, jeho pokud gólman vyrazil, ale na dorážku Jindřicha už byl krátký - 2:2. Přesně v polovině zápasu našel Divíšek před brankou úplně volného Andrese, který mohl skórovat do zcela prázdné brány, ale v rozhodujícím okamžiku mu puk přeskočil hokejku. Ve 31. min. byl vyloučen hostující hráč. Nejprve ujel ve vlastním oslabení Hudíček a krásnou střelou do šibenice nedal Ševčíkovi šanci – 2:3. Za necelou půl minutu ale bylo znovu vyrovnáno. Jindřich našel po kombinaci s Králíčkem přesnou nahrávkou Potůčka, který svou druhou brankou využil již třetí přesilovku Trutnova – 3:3. Za další dvě minuty zachytil Jindřich rozehrávku ve středním pásmu, sklepl puk na rozjetého Králíčka, který zavezl puk podél mantinelu do pásma, tvrdě vypálil a nechytatelnou bombou vymetl pavouky v hostující brance – 4:3. V závěru třetiny ještě Ševčík chytil několik vyložených šancí hostujících hráčů, kteří se před sirénou dostali do tlaku.

Začátek třetí části byl bez velkých šancí, k vidění byla zejména nečistá hra a vyloučení. V 50. min. hráli domácí oslabení a následně byl ještě zcela zbytečně vyloučen Hornyš za úmyslné posunutí branky a hosté hráli přes minutu dvojnásobnou přesilovku. V tu chvíli vycítil hostující trenér šanci na vyrovnání a vzal si oddechový čas. V ní přihrál Oliverius z rohu hřiště puk před bránu a nešťastný Fejgl si ho srazil do brány – 4:4. V 52. min. nejprve Králíček nastřelil tyčku a poté jel sám na Ševčíka Oliverius, ale trutnovský gólman jeho pokus o zasunutí puku mezi nohy vystihl. Dnes to byl ale večer Ondřeje Potůčka. Ten si v 57. min. zpracoval ve středním pásmu skákavý puk, zavezl ho za modrou a nahodil puk na bránu. K překvapení všech ale jeho lehká střela prošla až za gólmanova záda a Potůček tak dokonal svým třetím gólem v zápase hattrick a poslal domácí do vedení 5:4. V tu chvíli už se zdálo, že si domácí vítězství pohlídají a získají další tři body. To ale nedopustil hlavní rozhodčí, kterému se závěr utkání trošku vymknul kontrole. Po sérii vyloučení na obou stranách dostali na konci 59. min. hosté výhodu přesilovky čtyři na tři. Trenér Lípy navíc odvolal brankáře a byla zde přesilovka pět na tři. To probíhala poslední půlminuta třetí třetiny. Patnáct vteřin před koncem dokázali hosté přeci jen využít obrovský tlak. V přesilovce nejprve vystřelil Mrkvička a trefil tyč. Následně po něm ale odražený puk dorazil do odkryté klece Šesták a svým druhým gólem poslal zápas do prodloužení – 5:5.

V něm se nic důležitého nestalo a tak přišli na řadu samostatné nájezdy. Po první sérii tří nájezdů na každé straně byl stav nerozhodný 1:1 (za Trutnov dával Divíšek). Poté se ve čtvrté sérii trefili oba střelci (za Trutnov Divíšek) a šlo se na pátou sérii. Jako první se rozjel Divíšek, ale nedal. Po něm jel Oliverius, který proměnil a rozhodl tak o zisku dvou bodů pro Českou Lípu.

Ohlasy po utkání

Milan Plodek: "Hráli jsme dobře, ale v závěru zápasu trochu hostům pomohl rozhodčí, když nás přísně vyloučil a umožnil soupeři přesilovku pět na tři. V prodloužení jsme sice byli aktivnější, ale nakonec rozhodovaly nájezdy, v nich byli hosté šťastnější."

Reportáž: Daniel Havelka