|

Další bod do tabulky si připisuje Trutnov po prohře v prodloužení v Nymburce

Jako na houpačce to vypadalo při středečním zápase našeho celku v Nymburce. Nakonec z toho bylo prodloužení, když domácí vyrovnali šest minut před koncem třetí části. Vítězný gól středočeského týmu vstřelil Sirotek na konci 2. min. prodloužení. Favorit utkání si tak připisuje do tabulky pouze dva body, Trutnov po statečném výkonu jeden, ale důležitý.

NYMTRU
Nymburk
28.

21.01.2009

4:3 pr.
(1:1, 1:1, 1:1 - 1:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 8. Toma, 25. Turínský, 55. Nýč, 62. Sirotek - 18. Rejzek, 27. Divíšek, 48. Jindřich. Rozhodčí: Würtherle. Vyloučení: 4:9. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 280.

Trutnov:

Skóre zápasu otevřeli domácí v 8. minutě, ale Trutnov gólem do šatny snížil, když se dvě a půl minuty před sirénou překvapivě trefil lehkou střelou od modrý Rejzek – 1:1.

Nymburk šel znovu do vedení po pěti minutách prostřední části, ale i tentokrát dokázali hosté vyrovnat. Tentokrát od sebe dělily oba góly necelé dvě minuty. Nejproduktivnější podkrkonošský hráč Jan Divíšek si vybruslil s pukem z rohu hřiště a srovnal na 2:2. Poté hosté ubránili několik za sebou jdoucích oslabení.

Ve třetí třetině přišel velice důležitý gól Trutnova. Jindřich zůstal ve 48. min. po zmatku v domácí obraně osamocen před gólmanem Jágrem a s domácími to vypadalo špatně - 2:3. Ale i oni se nevzdali a šest minut před koncem třetí třetiny dokázali vyrovnat na konečných 3:3. Poté ještě mohli domácí rozhodnout, ale Landsman sólový nájezd zneškodnil a následovalo tak prodloužení.

V něm se hrálo necelé dvě minuty, kdy o zisku dvou bodů pro Nymburk rozhodl Sirotek.

Ohlasy po utkání

Milan Plodek: "Domácí vstoupili do zápasu aktivněji, my jsme naopak nedrželi stanovenou taktiku. Soupeř měl spoustu šancí, ale podržel nás gólman Landsman. Ve druhé třetině jsme se zlepšili, byli jsme aktivnější, ale neproměnili jsme řadu vyložených šancí. S bodem můžeme být spokojení, s Nymburkem jsme sehráli vyrovnané utkání."

Reportáž: Daniel Havelka