|

Řisuty poslali sedmigólovou nadílkou Trutnov domů bez bodu

První dvě třetiny odehráli obě mužstva vyrovnaný souboj, kdy se střídali ve vedení. Třetí část zápasu ale Trutnov nezvládl a po čtyřech gólových střelách v závěru zápasu berou všechny body domácí. Trutnov nastoupil s Nakládalem v obraně a uzdraveným Chytráčkem v základní sestavě.

RISTRU
HC Řisuty
22.

17.12.2008

7:3
(1:1, 2:2, 4:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 2. Bezouška (Hegenbart), 25. Scherzl, 25. Scherzl (Hegenbart, Landa), 48. Scherzl (Mádl), 58. Kos (Aschenbrenner), 58. Gardoň (Scherzl, Landa), 59. Wolf (Hegenbart) - 15. Jindřich (Ropický), 23. Divíšek (Jaroměřský, Marša), 39. Divíšek (Jaroměřský, Marša). Rozhodčí: Vilt. Vyloučení: 11:9. Využití: . Diváci: 50.

Trutnov:

Trutnovu nevyšel úvod zápasu, když už po necelých dvou minutách prohrávali 1:0. Pak se zranil Nakládal a s bolestivě naraženým kolenem musel ze zápasu odstoupit. V 7. min. nastřelil Hruška tyčku. Vyrovnání přišlo v 15. min., kdy se dostali Jindřich s Ropickým do přečíslení dva na jednoho a prvně jmenovaný vyrovnal na 1:1. Dvě minuty před koncem hráli hosté minutu a půl přesilovku pět na tři, ale nevyužili ji.

Druhá třetina byla naopak ve znamení Trutnova. Ve 23. min. šli do vedení zásluhou nejlepšího střelce Divíška, kterému asistovali obránci Marša a Jaroměřský – 1:2. Poté ale přišla černá minutka pro Trutnov. Nejprve v čase 24:25 vyrovnal sporným gólem Scherzl, aby za dalších 22 vteřin zasadil stejný hráč hostům druhou ránu – 3:2. Při vyrovnávacím gólu byl za protesty na deset minut vyloučen Jaroměřský. Dvě minuty před koncem třetí části hráli hosté dvojnásobnou přesilovku, Jaroměřský vypálil od modrý, kde jeho střelu lehce tečoval Divíšek a svým druhým gólem znovu vyrovnal – 3:3. Tato třetina byla plná vyloučení. Trutnovští hráči vypálili neskutečných 19. střel.

Potřetí šli do vedení domácí ve 48. minutě. Prokletí pro Trutnov bude pro dnešní večer jméno Scherzl, ten ve dvojnásobné přesilovce dovršil hattrick – 4:3. Do utkání zbývali necelé tři minuty a hosté se chystali na závěrečný nápor. Opak byl ale pravdou. V čase 57:34 přidali domácí pátou branku a za dalších dvacet jedna sekund dorazil šestým gólem Trutnovské mužstvo do kolen Radek Gardoň – 6:3. Za necelou minuty přidali Řisuty do rozhozené obrany sedmou branku a vítězstvím tak ukončili sérii proher. Naopak Trutnov odjíždí ze Slaného zklamaní bez bodu. V neděli je čeká na domácím ledě od 17:00 hodin Písek.

Ohlasy po utkání

Milan Plodek: "Kluci makali, snažili se, ale od počátku bylo patrné, že rozhodčí má s utkáním jiné úmysly. Nenechal nás hrát. Až na poslední tři minuty můžu náš výkon hodnotit kladně. I ve čtrnácti plnili naši kluci, co jsme po nich chtěli. Myslím, že jsme po většinu zápasu byli lepším týmem. Ale rozhodčí nás vůbec nepustil do hry, chytře to odpískával, i když poměr vyloučení na první pohled vypadá vyrovnaně. Proti šesti se hrát nedá."

Reportáž: Daniel Havelka