|

Trutnov porazil s novými trenéry doma těsně Klatovy

S novou trenérskou dvojicí dnes naši hokejisté hostili páté Klatovy. Ani tentokrát si ale hosté neodvezli ani jeden bod, když domácí o svém vízězství rozhodli v první polovině zápasu a poté si již těsnou výhru pohlídali.

TRUKLT
Trutnov
13.

09.11.2008

3:2
(2:0, 1:1, 0:1)
Klatovy
Branky a nahrávky: 12. Polák (Drtina, Horák), 17. Andres (Potůček), 24. Horák (Polák, Potůček) - 30. Lev (Kovář), 49. Kovář (Špiler). Rozhodčí: Würtherle. Vyloučení: 10:10 + navíc Chaloupka 10 minut osobní trest, Mikšovský (oba Trutnov) 5 minut a do konce utkání - Holý (Klatovy) 5 minut a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 355.

Trutnov: Brož - Drtina, Hornyš, Chaloupka, Jaroměřský, Marša, Rejzek, Tomáš - Horák, Polák, Potůček - Andres, Mikšovský, Hruška - Králíček, Havlíček, Jindřich.

Domácí hráči začali zápas ve velkém stylu a už v první třetině si vybudovali dvoubrankové vedení. Nejprve ve 12. min. skóroval Polák, který tečí lehce přizvedl střelu Drtiny od modrý pod víko - 1:0. Poté se dostal v 17. min. po perfektní kolmici Potůčka do samostatného nájezdu Andres, který nedal gólmanovi šanci - 2:0.

Na začátku druhé části (24. min.) navýšil po přihrávce Poláka skóre Horák a zdálo se, že si domácí již zápas pohlídají - 3:0. Hostům se ale podařilo snížit přesně v polovině zápasu, kdy na gólmana Brože jeli dva hostující hráči a výborný domácí brankář byl bez šance - 3:1.

Že jsou někteří hráči hostů pro vyrovnání udělat cokoliv, předvedl během několika prvních vteřin třetí části Kepl, který likvidačním zákrokem najel úplně zbytečně a úmyslně zezadu do Brože, který se poté svíjel na zemi v bolestech. Hosté se snížení přeci jenom dočkali. Ve 49. min. klatovský Kovář využil přesilovku a schylovalo se k dramatu. V poslední minutě odvolal hostující trenér brankáře a klatovští hráli v šesti. Trutnov si ale už zasloužené tři body už vzít nenechal. Tečku za utkáním udělala po závěrečném hvizdu bitka Mikšovského s Holým.

Ohlasy po utkání

trenér Milan Plodek: "Hráli jsme od začátku s vysokým nasazením pro hru, proměnili jsme šance a v závěru zápasu ubránili vybudovaný náskok."

Reportáž: Daniel Havelka