|

Trutnov porazil HC Řisuty po samostatných nájezdech

V domácí druholigové premiéře sledovali trutnovští diváci rychlý pohledný hokej. Po bezbrankové první třetině se domácí ujali vedení využitou přesilovkou těsně před koncem druhé části hry. Ve třetí části šel Trutnov do dvoubrankového vedení, ale hosté dokázali rychle snížit a vyrovnat. Rozuzlení nepřinelo ani prodloužení a o domácím vítězství a premiérových dvou bodech tak rozhodli neuvěřitelně dramatické samostatné nájezdy.

TRURIS
Trutnov
3.

24.09.2008

3:2 sn
(0:0, 1:0, 1:2 - 0:0)
HC Řisuty
Branky a nahrávky: 40. Polák (Králíček, Andres), 56. Polák (Andres), v samostatných nájezdech Divíšek – 56. Scherzl (Landa), 58. Hegenbart (Klaus). Rozhodčí: Wagner – Goder, Maštalíř. Vyloučení: 9:10. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 300.

Trutnov: Brož - Jaroměřský, Matějíček, Tomáš, Hornyš, Rejzek, Marša, Drtina - Nakládal, Divíšek, Mikšovský - Andres, Havlíček, Polák - Horák, Potůček, Králíček - Chytráček, Ropický, Knebl.

Hned v první minutě měl obrovskou šanci Nakládal, ale puk v nájezdu napálil pouze do gólmana. Ve 4.min. netrefil Havlíček poloprázdnou branku, když se puk otřel lehce o břevno. V 11.min. jeli na jediného obránce Divíšek s Mikšovským, prvně jmenovaný šikovnou nahrávkou obelstil bránícího hráče, ale Mikšovský nepřekonal ležícího brankáře. V 15.min. hráli domácí jednu z mnoha přesilovek, ale Potůček opět jen zazvonil na hostující klec. V 17.min. jeli naopak hosté ve dvou na jednoho, ale nedokázali ani vystřelit.

V úvodu propadli hosté v útočném pásmu a nechali jet dva útočníky na jediného obránce. Havlíček předložil tutovku Polákovi, ale ten přestřelil bránu. Puk se po chvíli vrátil před hostující klec znovu, ale ani Andres nezamířil ve 100% šanci mezi tyče. Ve 23.min. vyloučil hlavní rozhodčí během chvíle dva domácí hráče a hosté hráli téměř dvě minuty přesilovku 5 na 3, kterou bez větších problémů ubránili. Ve 34.min. hrál přesilovku Trutnov, ale ani tentokrát v obrovské šanci nedokázal Havlíček osamocen před gólmanem trefit přesně. Před koncem třetiny hráli domácí další přesilovku, při které se dostali do brejku všichni tři útočníci a po nahrávkách Králíčka a Andrese vstřelil v čase 39:10 první domácí druholigovou branku Polák - 1:0.

Několik vteřin po úvodním vhazování se dostal do samostatného nájezdu Divíšek, ale skóre nezvýšil. Poté následovali perné minuty před Brožem, kdy několikrát pálili hráči Řisut na téměř prázdnou bránu. To co dokázali „zahodit“ bylo až neuvěřitelné. Ostatní jejich šance vychytal bezchybný Brož. V 52.min. vyslal Havlíček do brejku Poláka, ale hostující brankář jeho střelu do růžku dokázal vyškrábnout.Pět minut před koncem dostali dostali domácí výhodu jednoho muže v poli. Po velké tlaku našel přesnou nahrávkou Andres Poláka, který svou druhou brankou v utkání zvýšil na 2:0. Radost ale netrvala příliš dlouho, když hosté z následného protiútoku snížili zásluhou Scherzla na 2:1. V čase 57:22 si vzali domácí oddechový čas. Toho ale naopak využili hosté k vyrovnání, když se trefil Hegenbart – 2:2.

V prodloužení po chybě domácí obrany jel sám na gólmana útočník Řisut, ale i za pomoci faulu Jaroměřského a především výborného zákroku Brože, se mu rozhodnout utkání nepodařilo. Dvě min. před koncem naskočil z trestné lavice přímo do breku právě Jaroměřský, ale střelu mezi betony mu gólman vystihl. Tlak domácích následoval, ale ani dvakrát nájezd dvou proti osamocenému obránci po sobě gól nepřinesl. Na řadu tak přišli samostatné nájezdy.

V samostatných nájezdech viděli diváci neuvěřitelné drama, když o domácím vítězství rozhodl až 17. proměněný nájezd Divíška. Jelikož hostující Gardoň, který jel dohromady 7 nájezdů, ten poslední celkově 18. neproměnil, mohli se trutnovští hráči a trenéři, spolu s 300 diváky radovat z prvních dvou druholigových bodů.

Ohlasy po utkání

Ivan Houda: Před začátkem utkání bych byl určitě se dvěma body spokojen, ale po průběhu utkání je bod spíše ztrátou. Škoda spousty neproměněných šancí. Chci taky poděkovat fanouškům za dobrou atmosféru a bude moc rád, když nás přijdou příště znovu podpořit.

Reportáž: Daniel Havelka