|

Trutnov bude trénovat na ledě. Od čtvrtka mu bude domovem polská Swidnica

Vládní opatření, lockdown, republika bez sportu a bez sportovců. Těžké časy kvůli pandemii koronaviru otřásají nejen Českou republikou. Trutnovští hokejisté trénovali ve skupinkách, ale bohužel to teď nejde. Proto se vedení rozhodlo, že použije další krizový plán.

Hokejové vedení Trutnova sáhlo k razantnímu kroku. Po krátkých jednáních se hokejisté HC BAK Trutnov přesunou k tréninku do Polské Swidnice.

Jednání, které za klub absolvoval manažer Trutnova Ondřej Poul, bylo velmi rychlé a zcela korektní. Domluvit termín, domluvit cenu, počkat na tiskovou konferenci vlády a doladit detaily. Ve středu večer pak přišlo potvrzení z obou stran a v okamžiku, kdy pardubické Dynamo oznámilo, že bude ve Swidnici také, přišel s tím i trutnovský oddíl.

Schůzku v Polsku domlouval místostarosta Trutnova, pan Tomáš Eichler. V roli překladatelů se jednání účastnili pan Miroslav Vlasák a Bartosz Bartniczak, ze společnosti Evropské seskupení pro územní spolupráci NOVUM z Jelenie Góry. Za swidnický sportovní komplex pak spolupráci ladili pánové Jan Czałkiewicz a Przemysław Grzyb.

Hokejisté Trutnova vyrazí do Swidnice ve čtvrtek a v pátek. Jeden trénink bude mít devadesát minut a bude začínat ve 20:00. "Musím poděkovat všem, kteří se na této spolupráci podíleli, protože to nebylo vůbec jednoduché. Jsem rád, že jsme to dotáhli do konce. Ta spolupráce nebude krátkodobá, což náš těší. Spokojeny jsou obě dvě strany. Kluci jsou nadšení, že budeme moc trénovat. Stále, ačkoliv netrénujeme na ledě, dodržujeme veškerá opatření a kluci jsou v takovém speciálním, extra opatrném, režimu. Pečlivě vše sledujeme, jsme v denním kontaktu. Moc se už těšíme na led.", sdělil naší redakci manažer trutnovského celku Ondřej Poul.

Do Swidnice odcestuje kompletní mužstvo, které je rozděleno do skupin podle toho, jak trénovalo na suchu. Kdy se rozeběhne sezóna, to je ale ve hvězdách. "My jsme museli přijít s něčím, co by naše mužstvo pozitivně ovlivnilo. Trénink na ledě nám nic nenahradí, můžeme pracovat na kondici zcela jiným způsobem, než tomu bylo na suchu. Pro naše partnery se zase otevírá cesta reklamy, kterou v tuto chvíli plníme na minimum kvůli tomu, že se nehraje.", doplnil Poul.

Informace o tom, jak bude druholigový ročník, a nejen ten, pokračovat, zatím nikdo nemá. "Je to pochopitelné, protože nevíme, co se stane ze dne na den. Doufám, že se situace uklidní, nemocných lidí bude co nejmíň, vše se zvládne a budeme moc hrát. Opatření respektujeme a přejeme si, aby situace byla snad co nejlepší. Stále se nevzdáváme a bojujeme dál, uděláme maximum pro to, abychom to přežili jak zdravotně, tak finanče", říká odhodlaně Ondřej Poul.

A co hráči, jak se těší na led? To nám popsal Lukáš Kastner, který měl pauzu delší, než ostatní, kvůli zranění dolní končetiny. "Vzhledem k tomu, že jsem nebyl na ledě přes dvacet dní kvůli zranění, tak se těším, hodně se těším! Kvůli podmínkám, které teď panují u nás v Česku, je opravdu skvělý krok od našeho vedení, že dokázalo zajistit ledy v nedalekém Polsku, kde mají skvělý areál sportovišť, kde můžeme dohánět kondici na ledě, která teď hodně utrpěla. Všichni si samozřejmě uvědomujeme závažnost situace ohledně koronaviru. Dostali jsme od vedení jasné instrukce, jak opatření dodržovat, kdo s kým pojede v autě a že roušky si sundáme až těsně před vstupem na led.", říká trutnovský útočník, který se před letošní sezónou přestěhoval do Trutnova.

O tom jak budou tréninky probíhat, do kdy, o tom budeme ještě psát. My vás prosíme, abyste na sebe dávali pozor, dodržovali opatření a byli zdraví. Jde nám taky hlavně o vás, fanoušky, abychom se pak mohli společně vídat a radovat na zimáku v Trutnově! Redakce