|

Trutnov zahájil přípravu na domácím ledě!

Hokejisté Trutnova jsou již doma. V neděli vyjeli po prvé na ledovou plochu. A jak to vypadalo? Co je nového? Co hokejisty čeká? To vše naleznete v článku.

Foto: Miloš Šálek

Trutnovští hokejisté se sešli v devět hodin ráno ve své kabině. Jako první se dveře otevřely Tomáši Bláhovi, který přišel v letním období z Vrchlabí. On, ale i další hráči, musel projít povinným měření teploty z důsledku opatření Covid-19.

Suchou přípravu začínali hokejisté na fotbalovém stadionu. Koordinační, rychlostní cvičení, zvládli na jedničku. Dále také pracovali na mobilitě. "Budeme teď pracovat jak na ledě, tak na suchu. Čeká nás náročná sezóna a chceme být všichni připravení." hlásil manažer a asistent trenéra Ondřej Poul.

Po suché fázi to konečně přišlo. LED! Na hráče čekaly dvě tréninkové jednotky na ledě a jedna ještě u videa. Na ledě probíhal trénink střelby a situací, kde spolupracují útočníci s obránci. Ve druhém tréninku jsme už viděli nácvik herních situacích. "Tím, že jsme měli možnost trénovat v pražských Letńanech, jsme mohli dnes věnovat i trénink nácviku. V úterý nás čeká zápas a nechceme tam jet jen tak. Chceme odehrát slušné první utkání.", dodal trutnovský manažer.

U videa se pak sešli dvě přesilovkové pětky. Zejména na početních výhodách chce trutnovský mančaft pracovat. "Vzhledem k tomu, že nám loni nešly a nebyli jsme v nich efektivní, tak to chceme letos již od začátku změnit. Dát tomu jasný řád a smysl, aby hráči věděli, co se po nich chce. Máme tu výborný tým a přesilové hry rozhodují zápasy.", pravil hlavní kouč Draků Petr Vácha.

Do tréninku se zapojilo víc jak 22 hráčů. Chyběli zranění Tatar, Chytráček, Ukhin, nemocný Kubinčák. Po prvé byl na ledě Filip Krsek, ale o den později přišla špatná diagnóza jeho stále trvajícího zranění, které bohužel také potřebuje operaci.

V úterý do Žďáru

Trutnov po dvou dnech na ledě pojede na zápas. Silný soupeř z Vysočiny má za sebou již pár utkání. Nebude to tedy nic lehkého. Trutnov pojede se třemi pětkami a bude bojovat o první skalp letošní přípravy. Utkání můžete sledovat na onlajnech.

Hokejisté Trutnova mají tento týden volno až v sobotu. Nyní je čeká opravdu náročná fáze přípravy.

První domácí duel uvidíme v Trutnově 25. srpna, kdy přivítáme jablonecké Vlky. Budou připraveny dva sektory pro celkem tisíc fanoušků. To platí v návaznosti na změnu opatření, které vydala vláda ČR dnes, 17. 8. 2020.

Pro více informací sledujte náš web, Facebook a Instagram. Redakce