|

Fotbalové utkání skončilo remízou

Hokejisté Trutnova v pátek 19. 6. 2020 sehráli přátelské fotbalové utkání s Radvanicemi. Po devadesáti minutách jsme viděli remízu, v penaltové loterii byli zkušenější a lepší domácí.

Úvodní minuty utkání napověděli, že se nebude hrát zrovna v pomalém tempu. Hned na úvod prohnal domácí Koníř trutnovskou obranu a zakončil svůj únik střelou na přední tyč. Poslal domácí Radvanice do vedení - 1:0. Jenže o pár minut později se celým hřištěm prohnal hostující krajní obránce Lukáš Kastner a bylo srovnáno. Domácí byli v první půlce lepším týmem, ale více šancí si připravili hosté. Bláha, ani Klust, domácího brankáře nepřekonali.

Ještě před půlkou padly dvě branky. Nejprve šli do vedení opět domácí, když Holeček s nutnou dávkou štěstí dostal balón za brankáře Jana Semoráda - 2:1. Jenže Trutnov znovu vyrovnal. Zaváhání domácího brankáře potrestal Matěj Klust - 2:2.

Trutnov v úvodu druhé půle přitvrdil a začal hrát hodně od podlahy. To se domácím nelíbilo a jejich kombinace končily buď faulem hostů, nebo špatnou přihrávkou. Trutnov se najednou začal tlačit více do útoku a hrál více s balonem. Centr Ondřeje Poula do branky neusměrnil jeho bratr Matěj Poul. Kozákova dělovka z přímého kopu vyděsila brankáře domácích, ale ten ji vytěsnil do břevna. Sám na brankáře šel Ašenbrenner, ale nepřekonal ho. Po faulu v domácím vápně ukázal hlavní sudí utkání na penaltu. Martin Kozák ji však neproměnil. Z protiútoku domácí trestali podklouznutí na mokrém trávníku a samostatný únik zakončil k tyči Říha - 3:2. Zbývalo patnáct minut do konce a hostující hokejisté se vrhli do útoku. Vyrovnat mohl Matěj Poul, ale napálil jen brankáře. To samé Petr Chytráček. Střele Matěje Klusta scházela přesnost. Jenže Trutnov bojoval až do konce. Po rohovém kopu hlavičkoval Matěj Klust a jeho pokus si srazil do vlastní sítě obránce Radvanic.

Následný penaltové kopy ukázaly, že domácí fotbalisté jsou zkušenější. Výsledek této disciplíny si už nenechali utéct.

Děkujeme všem fanouškům, kteří do Radvanic dorazili, protože jich bylo více než v předešlých letech! Děkujeme FK Baník Radvanice za poskytnuté, krásné, zázemí, za skvělé pivo a klobásy a přejeme hodně štěstí v budoucí ligové sezóně! Redakce