|

Startuje Play Off! V cestě nám stojí Most

Hokejisté Trutnova nastoupí v prvním kole Play Off již tuto sobotu v Mostě. Více informací naleznete v článku.

Play Off uvidíme na trutnovském ledě v pondělí, 9.3.2020. V sobotu 7.3.2020 odstartují Draci sérii na tři vítězné zápasy na ledě Mosteckých Lvů.

Oproti minulým sezónám, kdy Trutnov v Play Off nastupoval, čeká hokejisty Trutnova jiný plán. Do Mostu se totiž přesouvají již v pátek odpoledne. V Trutnově totiž nemají k dispozici led, na kterém probíhá až do neděle turnaj v curlingu. Draci tak odtrénují trénink přímo v Mostě a tam také přespí do soboty, kdy je čeká úvodní duel celé série.

Obě mužstva nastoupila v základní části k pěti vzájemným duelům. V tom prvním, na ledě Trutnova, zvítězili domácí v poměru 5:1. Druhé utkání, na ledě Mostu, skončilo přestřelkou - 8:6 a radoval se Most. Třetí vzájemný duel byla jednostranná záležitost, protože Most vyhrál na ledě Trutnova 1:10. Po novém roce však Draci zabrali. Nejprve vyhráli v Mostě 6:3 a poslední duel, na svém ledě, vyhráli taktéž - 4:3.

Most je kvalitní soupeř, který disponuje obrovskou ofenzivní silou. V brance se opírá o zkušeného Lukáše Hosnedla. V útoku pak řádí Bakrlík, Smolka, Kýhos nebo Kuběna. Obranu mají ale Lvi horší, z čehož můžou těžit hráči Trutnova.

Jak se na sérii těší hráči? "Těším se na Play Off, protože to je odměna za celou tu práci v základní části. Kvůli těmhle zápasům, co nás teď čekají, to všichni hrajeme. Věřím, že je to odměna nejen pro nás hráče, ale také pro realizační tým a vedení a v neposlední řadě taky pro naše fanoušky. Doufám, že si to všichni společně užijeme!" vyjádřil svoje pocity Jan Starý.

V neposlední řadě se těší také realizační tým, který navíc do Play Off oblékne speciální modro-bílé bundy. "Všichni se těšíme. Série to bude kvalitní, určitě nebude nouze o emoce a vše, co k tomu Play Off patří. Most je kvalitní soupeř, my se na něj pokusíme co nejlépe připravit. Všichni chceme otevřít brány dalšího kola, ale tam vede dlouhá a těžká cesta!", doplňuje manažer trutnovského týmu Ondřej Poul.

První duel startuje již tuto sobotu na ledě Mostu. Začíná se v 17:30! Redakce