|

Vyjádření k odchodu Daniela Svobody

Dne 12. 12. 2019 vyšel na serveru www.hokej.cz článek o odchodu Daniela Svobody z našeho mužstva. Reakci na jeho odchod se můžete dočíst v článku.

Daniel Svoboda působil v Trutnově již třetí sezónu po sobě. Tento rychlonohý útočník se stal v loňském roce jedním z tahounů týmu, než přišlo jeho zranění ramene v listopadovém utkání ve Dvoře Králové. Po sezóně zamířil do pražské Slavie, odkud se znovu vrátil do Trutnova. V letošní sezóně byl nejproduktivnějším hráče týmu. Proč odešel, z jakých důvodů s ním byla ukončena spolupráce, se dozvíte zde.

"Množí se dotazy, proč z našeho mužstva odešel Daniel Svoboda. Z mnoha důvodů jsme se k tomu nikdo nechtěl veřejně vyjadřovat, ale myslím si, že nastal čas, si to říct naprosto otevřeně. Tuto zprávu prosím berte jako vyjádření devítičlenného vedení Hokejového klubu DRACI, z.s., které se stará o chod druholigového Trutnova. Danovi jsme v letošní sezóně vyšli ve všem vstříc. Co se týče výstroje, tak i financí. Měl vytvořené nadstandardní podmínky, protože jsme ho považovali za lídra týmu. Bohužel lídr týmu byl jen necelé dva měsíce a to pouze jen v kanadském bodování, kterému vládne do teď. Jeho výkony šly dolů a s ním i výkony celého týmu. Za posledních 9 utkání vstřelil pouhé dvě branky, zhoršila se mu výrazně tréninková morálka, kterou i tak měl velmi nízkou, oproti jiným hráčům. Vše postupně vyvrcholilo v rozmezí po utkání s Mostem a posledním utkáním s Řisuty na domácím ledě. Nejen, že hrubě urážel své spoluhráče při zápase, ale také členy realizačního týmu. Nepomohl ani pohovor s prezidentem klubu Zdeňkem Poulem. Odchod hráče Svobody byl naprosto nevyhnutelný a byl jediným řešením. Takové chování nemůžeme akceptovat a proto byla s Danielem ukončena spolupráce, což se stalo minulý pátek. I přesto Danovi děkujeme za veškerou práci, kterou pro náš klub odvedl a přejeme mu hodně štěstí v dalším angažmá. Jako náhradu jsme přivedli dva útočníky. Jedním z nich je Filip Jirásek, druhým je pak Marek Škrvně. Oba dva již nastoupili do utkání proti Vrchlabí. Poslední příchod oznámíme 22. prosince a fanoušci Trutnova budou jistě spokojení, protože se mají na co těšit. Možná, že to tak nevypadá, ale vkládáme veškeré úsilí do honby za postupem do Play Off." - za vedení Hokejového klubu DRACI, z.s., Ondřej Poul

Kroky Daniela Svobody směřují do nedalekého Dvora Králové. Dnes proběhlo jednání o jeho přesunu. Oba dva kluby uzavřely vzájemnou dohodu.

Tento týden do Dvora Králové zamířil také brankář Oto Jeschke, za kterého královédvorský Rodos zaplatil Trutnovu odstupné a brankář bude ve Dvoře působit do 30.4.2020. Redakce