|

Daniel Svoboda: "Škoda, že měl soupeř hlavu dole"

Útočník s číslem 25, rychlonožka, která ve sprintu nemá konkurenci. Řeč je o Danielu Svobodovi, který v letošní sezóně je nejlepším střelcem Trutnova. Jeho rána švihem je smrtelná. Útočník Trutnova se rozpovídal po derby s Vrchlabím i o situaci, která derby provázela.

Daniel Svoboda měl slušně našlápnuto ovládnout bodování celého týmu. Jenže v listopadovém utkání přišlo fatální zranění ramene a sezóna pro něj pokračovala až po novém roce. Ztratil spoustu zápasů, přesto patří mezi klíčové hráče Trutnova. To ostatně potvrdil i v sobotním derby, kdy jeho přihrávku ze druhé minuty využil Yaroslav Ukhin.

Dane, je za vámi derby s Vrchlabím. V první minutě jsi přihrával na gól, jak jsi celou situaci viděl?

"Ve středním pásmu mi Jarda Kalla prodloužil puk od mantinelu do situace dva na jednoho. Obránce si lehl na led, takže bylo lehké dostat puk na Ušáka. Ten kličku backhand-forehand umí skvěle."

Ty jsi rozený střelec. V letošní sezóně jsi vlivem zranění vynechal spoustu zápasů a bilanci máš skoro gólu na zápas. To tady nikdo neodkázal. Jak se cítíš v Trutnově, na ledě, v kabině?

"Na ledě se cítím každý zápas lépe, více si věřím. Je to proto, že konečně dostávám více prostoru na ledě. To mi v minulých sezónách chybělo. V kabině je to taky skvělé. Máme před tréninky tolik času, že stihneme všechno probrat. Když už by náhodou mělo být ticho, tak je tu Kuba Martinec a ten pusu stejně nezavře." (směje se)

V zápase přišel moment, kdy se na tebe sesypali asi tři vrchlabští hráči. Byl to faul? Podle videa to nevypadá na nic zákeřného.

"Podle nových pravidel to pravděpodobně faul byl, ale rozhodně ne do konce utkání. Byla smůla, že měl soupeř celou dobu hlavu dolů a všiml si mě pozdě. Mluvil jsem s ním po zápase a je v pořádku, což je hlavní."

Nedá nám to zeptat. Co jsi provedl tak hrozného Vrchlabským Supras, že Tě musí častovat tak hanlivým pokřikem? Jak ses cítil? Nakoplo Tě to?

"Asi hlavně to, že jsem z Vrchlabí a hraji v Trutnově. Dál mi to nikdo nevysvětlil. Za dob první ligy, i na bráchu, jsem často do kotle Vrchlabí sám chodil, takže chápu jejich zaujatost. Ve Vrchlabí jsem moc nehrál a při zakončení sezony mi jen byla vrácena registrace hráče. Jednoduše jsem byl nechtěný."

Čeká vás teď derby se Dvorem. Je to poslední zápas, ale stále jde vlastně o hodně. Můžete se stát vládci všech derby v letošní sezoně. Jak se na ten zápas těšíš?

"Derby jsou vždy něco extra, moc se těším! Jen si myslím, že Play Off nic nenahradí a moc mě mrzí, že se tu letos hrát nebude."

Poslední otázka se bude týkat budoucnosti. Plánuješ tady pokračovat? Cítíš se tady jako doma?

"V druhé lize bych jinde hrát nechtěl. Pokud půjde opět skloubit studium s hokejem, budu tu moc rád. Cítím se tu skvěle, chtěl bych poděkovat fanouškům, spoluhráčům, trenérům a klubu za celou sezónu." Redakce