|

Rozhovor s posilou: Jan Semorád

Velká pecka pro hokejový Trutnov. Vedení hokejového klubu DRACI, z.s. se podařilo přivést zpět domů odchovance, dvojnásobného šampióna české Extraligy, Honzu Semoráda. Tento 30-ti letý útočník bude působit v Trutnově i jako trenér mládeže.

Úkol pro letošní léto zněl jasně. Přivést do Trutnova dva zkušené útočníky, z toho jednoho centra. Tvořivý hráč, střelec z povolání. Po příchodu Jaroslava Kally bylo jasné, že zbývá poslední dílek skládačky. A ten byl pomyslnou třešničkou na dortu. Do Trutnova se vrací Jan Semorád, který tu vyrůstal. My vám přinášíme s tímto navrátilcem rozhovor.

Honzo, popiš nám, jak vlastně probíhal tvůj příchod do Trutnova. Kde jsi působil v předchozích letech?

"Příchod do Trutnova byl velmi jednoduchý. Zavolal mi Ondra Poul, jak to vidím na příští sezónu. Absolvovali jsme několik schůzek a celkem rychle se domluvili. Poslední roky jsem působil v zahraničí - Slovensko, Polsko a nakonec Island a už jsem se chtěl s rodinou vrátit domů. Jelikož syn roste rychle a chci mu být co nejvíc nablízku. Je to pro mě důležitější, než trávit život někde sám na hotelu a podobně. Rodina je pro mě na prvním místě a žádná zajímavá nabídka, kterou bych zvažoval zatím nepřišla. Když přijde, budeme to řešit v průběhu sezóny. "

Patříš mezi odchovance Trutnova. Po kolika letech vlastně nastoupíš v Trutnově? Těšíš se?

"To je zajímavá otázka. Pořádně ani nevím. Naposledy jsem v Trutnově působil v mládežnických kategoriích. Myslím si, že to bylo asi v 6. třídě základní školy, potom jsem odešel do Hradce Králové a následně do Pardubic. Tam jsem strávil většinu své kariéry."

Pro klub jsi byl klíčovým příchodem. Jak se těšíš na spolupráci s Jardou Kallou a Vojtou Kubinčákem?

"Těším! Jsou to hráči, kteří toho v hokeji dokázali hodně a na ledě si určitě vyhovíme. Taky doufám, že budeme přínosem pro Trutnov. Aby fanoušci chodili na hokej rádi a bavili se hokejem stejně jako my."

Slyšeli jsme, že v Trutnově budeš pracovat i s mládeží. Už jsi to někdy dělal?

"K mládeži se těším. Uvidíme, jak hodně se zapojím. Ale určitě chci pomoc a předat zkušenosti, co jsem pobral za svoji kariéru. Důležité je, aby to děti bavilo a na zǐmák chodili rádi. Tím směrem se chci ubírat."

Klasická otázka, nikoho nemine. Jak se těšíš na okresní rivaly a derby s nimi?

"Tak derby jsou zajímavý vždycky. Jak pro nás pro hráče, tak pro fanoušky. Těším se na Vrchlabí, kde mám kamarády."

Co by jsi chtěl vzkázat fanouškům?

"Fanouškům bych chtěl vzkázat asi jenom to, aby se hokejem bavili a zápasy si užívali. Někdy se vyhraje někdy prohraje, to ke sportu patří."

Honzovi děkujeme za rozhovor a moc se těšíme, až po takové době oblékne opět dres Trutnova! Redakce