|

Rozhovor s posilou: Jaroslav Kalla

První letní posila - to je Jaroslav Kalla. Kladenský rodák putuje do Trutnova z WSM ligy, konkrétně z Litoměřic. Nastoupí po boku Vojtěcha Kubinčáka a Jana Semoráda. S prvně jmenovaným se doposud potkávali jen jako soupeři. Rozhovor s novou posilou čtěte níže.

V létě hledalo vedení Trutnova vhodné doplnění kádru. Starší a zkušený hokejista, nejlépe centr. Mezitím co probíhala další jednání, padla dohoda s Jaroslavem Kallou. S novým přírustkem do týmu vám přinášíme rozhovor.

Jardo, stal jsi se první letošní posilou Trutnova. Jak se to vlastně vše seběhlo?

"Bylo to vlastně hrozně rychlý. Nějaké nabídky jsem už měl, ale stále jsme řešili s rodinou, co pro nás bude nejlepší. Zda-li zůstat v ČR nebo jít někam ven. Načež mě Aleš Půlpán mladší spojil s manažerem Ondrou Poulem a za hodinu bylo vše hotové."

Ve své kariéře jsi toho zažil hodně. Jaké to ale bylo vzdát se celé sezóny kvůli tvé operaci?

"V první chvíli to byl celkem šok, netušil jsem jak je situace vážná. Ale pro každého je nejdůležitější zdraví. V tu chvíli jsem operaci podstoupit musel a jiná varianta mi nezbývala. Velká výzva pro mě byla, když doktoři řekli, že bych se ještě možná mohl vrátit k hokeji. Nevím jak bych to vše zvládl bez své manželky, která mě opravdu hodně držela nad vodou. Tímto jí chci ještě jednou poděkovat. No a samozřejmě nesmím zapomenout na naše dva kluky, ti jsou pro nás to nejdůležitější. Chci poděkovat také všem, kteří se angažovali a urychlili proces operace. Doktoři v Hradci Králové mají vážně můj obdiv. A nesmím zapomenout na svojí paní kardioložku, kterou jsem ve dne v noci otravoval ale ona měla vždy pro mě radu a pomoc. Vážně všem děkuji."

Co Tě přimělo kývnout na nabídku Trutnova?

"Asi určitě jednání s Ondrou Poulem. Bylo opravdu velmi rychlé, konkrétní a férové. Proto to pro mě nebylo těžké rozhodování. Když s vámi někdo jedná férově a na rovinu, hned víte, co můžete čekat."

Co vše víš o tvém novém působišti? Těšíš se na spolupráci s Vojtou Kubinčákem?

"Zatím toho moc nevím, ale určitě to brzy zjistím. Nejdůležitější je vědět, že má celý klub ambice o něco hrát. Také, že zázemí týmu je na vysoké úrovni. A na Vojtu se těším opravdu moc. Zatím jsme se potkávali jen jako soupeři. Už jsem si s ním volal a psal a oba dva se moc těšíme."

V naší skupině jsou i naši rivalové. Vrchlabí a Dvůr Králové. Jak se těšíš na tyhle derby?

"Každý tyhle zápasy má rád, jsou v něčem specifické. Určitě se těším na skvělou atmosféru a dobrý hokej. A taky na to, že oba dva soupeře společně s fanoušky porazíme, to je jasný."

Co by jsi chtěl vzkázat fanouškům?

"Rád bych jim vzkázal, že se mají na co těšit! Ať jsou trpěliví, než jsou trochu sednem. Ale pevně věřím a jsem o tom přesvědčený, že budou spokojení."

Děkujeme Jardovi za rozhovor a již v pátek se těšíme na společné shledání v rámci začátku nové hokejové sezóny! " Redakce