|

Co nás čeká a nemine? Plány pro nadcházející období.

Máme měsíc a kousek po uplynulé sezóně. Hráči a vedení se naposledy sešli, aby vyřešili otázky nadcházející sezóny. Více informací v článku. Na vše nám odpověděl stávající prezident klubu Zdeněk Poul a manažer klubu Ondřej Poul.

Uplynulá sezóna a její hodnocení

Hokejisté HC BAK Trutnov skončili po základní části na pátém místě. Stejně, jako v loňské sezóně, i tentokrát patřila Drakům pátá pozice. Oproti loňskému roku však byla jednoznačná. Se ziskem 72 bodů, což je klubový rekord ve druhé lize, zbývalo málo a Trutnov mohl pomýšlet i na příčku čtvrtou.

Čtvrtá pozice, která zajišťovala lepší pozici pro Play Off, nakonec patřila Děčínu, který byl v prvním kole Play Off nad Dračí síly. Stejně jako tomu bylo v loňském roce, Trutnov vypadl hned v prvním kole se ziskem jedné domácí výhry. Děčín byl zkrátka lepší.

Trutnov se mohl pyšnit nejlepší obranou ve skupině Západ. Třetí nejlepší obranu pak měl v celé druhé lize. Tabulku domácích zápasů ovládl Trutnov. V západní skupině mu patřila první pozice. I díky výborné domácí kulise docílil takového umístění. Fanouškům patří velké díky.

Prezident klubu Zdeněk Poul je s výsledkem spokojený. „Podařilo se nám obhájit loňské páté místo, což bylo cílem uplynulé sezóny. Jednoznačně velký podíl na tom mají naši fanoušci, kteří patřili k nejlepším v celé soutěži. Atmosféra byla strhující a jen díky nim jsme dokázali hrát doma tak, jak jsme hráli,“ kvituje prezident klubu atmosféru v Trutnově. A pokračuje. „Chtěli bychom do příští sezóny ještě zlepšit už tak výbornou komunikaci s našimi Ultras, pomoc jim v realizaci chorea, pomoc jim v realizaci spousty věcí, kde může být klub nápomocný. Opravdu jim patří velký díky a obdiv, protože odvedli velký kus práce, na kterou je klub nesmírně pyšný.“

Manažer klubu, Ondřej Poul hodnotí sezónu také. „Povedlo se nám stabilizovat celý tým. Příchod Jana Koláře znamenal obrovský posun kupředu. V brance jsme se opírali na nejlepší tandem v soutěži – Jeschke, Ašenbrenner. Oba dva prokázali svoji kvalitu. Po odchodu Jana Koláře jsme hledali náhradu. Přišel Vojtěch Kubinčák, který okamžitě do mužstva zapadl a prokázal svoji kvalitu ve vypjatých zápasech před koncem sezóny a v Play Off. S prací mužstva jsem spokojený, ale jak v mé práci, tak i v té mužstva, byly vidět rezervy, na kterých budeme přes léto pracovat.“ Dodal 27-letý manažer, který byl ve své funkci první rok a povedlo se mu naplnit všechny cíle, které vedení klubu stanovilo.

Změny v klubu

V prosinci oznámil svou rezignaci na post prezidenta klubu pan Zdeněk Poul. Svou funkci nabídl stávajícím členům vedení. Do dnešního dne však funkci prezidenta nikdo nepřijal a ani se o ní nepřihlásil. Pokud Valná hromada na konci dubna rezignaci nepřijme, bude Zdeněk Poul ve své funkci pokračovat. Změny ve vedení klubu však nastanou. Posílí se management klubu. Do vedení klubu budou navíc zakomponovaní dva odchovanci trutnovského hokeje – Lukáš Vácha a Ota Jeschke. „Kluci přišli s tím, že by měli zájem se podílet na chodu klubu. Situace jim není lhostejná a mám nesmírnou radost, že s takovým nápadem kluci přišli. Je to určitě krok dopředu“, komentuje situaci prezident klubu Zdeněk Poul. Další nově příchozí členové vedení budou oznámeni až po přijetí jejich členství na Valné hromadě, která se bude konat koncem dubna.

Změny v kádru

Co se týká změn v mužstvu, tak ty by měly být minimální. Stávající tým má důvěru vedení. Hlavním cílem bude vnést do týmu zkušenosti, o čem nám zase řekne manažer klubu Ondřej Poul. „Chceme znovu jednat s Honzou Kolářem, tentokrát bychom ho chtěli na celou sezónu. Setrvání Vojty Kubinčáka je předjednané, protože se mu v Trutnově moc líbilo. Co se týká nově příchozích hráčů, tak to bude stejná věková skupina, jako je Kolář a Kubinčák. S hráči budeme jednat začátkem května, abychom doladili podmínky a představy obou stran. Chceme do týmu vnést zkušenost, která v Play Off bohužel rozhodovala. Trio děčínských matadorů předvedlo neskutečné výkony. My jsme měli mladší tým a ty zkušenosti nám v rozhodujících chvílích chyběly“, komentuje změny trutnovský manažer. Trutnov by měl navázat spolupráci s extraligovým klubem a měl by využívat mladé hráče ročníků 1998 – 2000. „Po reorganizaci mládeže tu máme otevřený trh s hráči. My těmto klukům chceme dát prostor a šanci. Určitě bychom chtěli využívat tří až čtyř hráčů pro každé utkání v rámci střídavých startů. Tím se také poodkryly plány, které s trenéry mám. Chtěli bychom hrát na čtyři útoky a tři obrany od začátku sezóny“, dodává klubový manažer.

Letní příprava

Jako tomu bylo každý rok, tak i letos bude letní příprava individuální. Hráči dostanou tréninkový plán, podle kterého se budou připravovat. Jednou až dvakrát v měsíci se pak sejdou na společný trénink, pod vedením trojice Půlpán – Petera – Vácha. Právě Petr Vácha je novým přírůstkem do realizačního týmu. Bude působit jako asistent trenéra. Tím si prezident klubu slibuje pestrost tréninků a propojení s „B“ mužstvem, se kterým chce klub navázat spolupráci. „Jde nám o to, abychom propojili hráčskou základnu. Aby hráči „B“ týmu trénovali s „A“ týmem a naopak. Chtěli bychom využívat hráče béčka do našich zápasů, když budou mít zájem. Angažování Lukáše Gabriela do Play Off bylo krásným příkladem. O navázání spolupráce budeme samozřejmě teprve jednat, nic není hotové.“ Okomentoval plány Zdeněk Poul.

Nad tréninkem hráčů bude mít nově vedení klubu také kontrolu. „Hráči dostali instrukce, jak bude příprava probíhat. Do půlky května absolvují VO2max testy a předloží je vedení klubu. Po letní přípravě absolvují testy další, výstupní a my budeme moc podle hodnot poznat kdo je a kdo není připravený. Toto hodnocení bude mít v režii přímo člověk, který tyto testy vyhodnocuje pro extraligové týmy“, nastínil situaci Ondřej Poul. „Kdo nebude připravený, nemůže počítat s tím, že bude hrát. Hráčům jsme oznámili, jaké budou sankce, v případě neúspěchu jejich testů a je teď opravdu na každém z nich, jak tomu přistoupí. Chceme zachovat titul rodinného klubu, ale musíme pracovat všichni na sto procent. Jinak to nejde.“ Komentuje změny v přípravě manažer klubu.

Od 27. Července bude mužstvo na ledě. Ve spolupráci s WING 49 obč.sdruž., bude od zmíněného data tréninkovým kemp – Try Out – jako tomu bylo loni. Do přípravy by se mělo zapojit 35 hokejistů. Trénovat se bude ve dvou skupinách a po pětidenním kempu přijde na řadu modelové utkání, kde se vybere širší kádr. Během srpna, přípravných zápasů, se vybere kompletní mužstvo pro další sezónu.

Další změny

Do nadcházející sezony budou opět nové sady dresů. Kombinace bílá – modrá zůstane a změny v dresech budou opravdu minimální. Nové sady se budou dělat pro to, protože klub sehnal nové partnery a stále shání. To se týká i navýšení rozpočtu, které má klub v plánu. Vše je to otázka nadcházejících měsíců a jednání s potencionálními partnery. Klub udělá také před sezónou společnou akci s mužstvem a fanoušky. Akce se bude realizovat před startem soutěže. Před sezónou opět proběhne akce s permanentkami, která má každoročně obrovský úspěch. Takže sledujte webové stránky i Facebook, kde budou veškeré informace k dispozici. Změna také nastane u Ondřeje Poula, který by tímto chtěl tuto skutečnost oznámit fanouškům.

„ Po dlouhém přemýšlení jsem se rozhodl, že s největší pravděpodobností už nebudu působit v klubu HC BAK Trutnov jako aktivní hráč. Po vleklých zdravotních problémech, které u mě stále přetrvávají, bych se chtěl naplno věnovat práci manažera klubu. Je to práce dobrovolná, bez jakékoliv odměny, ale nesmírně důležitá. Po uplynulé sezoně jsem došel k závěru, že práce hráče a manažera klubu je opravdu náročná. Mužstvu jsem své kroky oznámil tento víkend. Stejně jako ostatní, začnu se připravovat, abych fyzicky nezaostal a chtěl bych minimálně s mužstvem trénovat. Ale co bude v srpnu, nebo v září, to je opravdu teď těžké nad tím jen přemýšlet. Tímto bych chtěl všem fanouškům poděkovat za důvěru a podporu. Bylo mi ctí nastupovat před tak úžasným publikem a vždy jsem chtěl odvést pro Trutnov maximum.“

Závěrem bychom chtěli poděkovat všem fanouškům za uplynulou sezónu, byli jste neskuteční. Už teď se všichni těšíme na sezónu další. Zůstaňte s námi a díky za vše! Redakce