|

Aleš Půlpán starší: "Snažím se myslet pozitivně"

První sezóna ve druhé lize, výsledkem je páté místo. Asi lepší úvod si hlavní kouč Aleš Půlpán starší nemohl přát. Trutnov dotáhl do Play Off, jeho svěřenci předváděli dobré výkony, zejména na konci sezóny. Jak se cítil pod palbou kritiky, o tom všem vám přinášíme rozhovor s trutnovským lodivodem.

Aleši, je za Vámi první sezóna ve druhé lize. Jak by jste ji zhodnotil?

" Jednoznačně kladně. Hráčsky se kádr rodil trošku v bolestech, ale nakonec si myslím, že jsme poskládali kvalitní mužstvo. Zázemí a vše okolo fungovalo parádně a až na pár maličkostí musím konstatovat, že jsem spokojený. "

Mužstvo ukázalo svojí sílu hlavně v závěru sezóny. Je něco, co by jste chtěl vyzdvihnout a naopak něco, co se Vám nelíbilo?

" Mužstvo pracovalo po celou sezonu velice dobře. V závěru sezony bylo vidět, že máme natrénováno a že je z čeho brát. Co by se mi nelíbilo? Určitě by se něco našlo, ale já myslím pozitivně a tuhle myšlenku se snažím přenést i na mužstvo. "

Celou sezónu se řešilo to, že jste bez licence. Jak to tedy vlastně je?

" Držitelem licence C jsem už 6 let. Na jaře se budu věnovat studiu Licence B. "

Zejména Vy, ale i mužstvo, bylo pod těžkou palbou kritiky na Facebooku. Nehlodalo Vás to v hlavě při Vaší práci? Jak jste se s tou situací vyrovnal?

" Věřte, že nehlodalo. Každý má právo na svůj názor a někteří jsou citově zainteresovaní. To, že se chtějí takto zviditelňovat a kolikrát i ztrapňovat je čistě jejich věc. Opravdový fanoušek podrží, i když se nedaří a o těchto "fanoušcích" bylo slyšet, jen když se právě nedařilo. Naštěstí máme více fanoušků, kteří za námi stojí vždy a pro ty my ten hokej hrajeme."

Páté místo po základní části, vypadnutí v prvním kole. Jak by jste hodnotil Play Off?

" Páté místo je parádní výsledek s tím jsme spokojeni. A Play Off? To je jiná soutěž. Rozhodl širší kádr soupeře a jejich větší zkušenost. "

Byly v sezóně hráči, kteří Vás zklamali a kteří Vás naopak překvapili?

" Ano z některých jsem byl opravdu zklamán. Ani ne tak výkonem, jako přístupem. Ale jsou hráči, kteří nás velmi mile překvapili svým přístupem ať už v tréninku, přípravě na zápas nebo v kabině. Jmenovat nechci oni se v těch větách najdou. Ostatně to všichni vědí, jelikož jsme po sezóně s každým hráčem mluvili. "

Co by jste řekl na podporu fanoušků v Trutnově?

" Po počátečních nezdarech pochopili, že potřebujeme podporu a ne kritiku. Vyjasnili jsme si, že stojíme na jedné straně barikády a ne proti sobě. Za to jim patří obrovský dík, jak lidem z kotle tak našim skalním fanouškům, kteří za námi cestovali i na druhý konec republiky. "

Je po sezóně a Vás teď čeká zasloužené volno. Jak ho budete trávit?

" Chci si od hokeje trošku odpočinou, než začne IN-LINE hokejová sezona. Na tu se těším. Samozřejmě se musím pověnovat také manželce, na kterou v sezoně téměř není čas a velmi ji poděkovat za podporu, které si moc vážím. " Redakce