|

Ota Jeschke: "Vždycky se dá chytit ještě víc"

Brankářská jednička, která trápila všechny mužstva ve druhé lize. Společně s Františkem Veselým vytvořili nejvyrovnanější tandem ve skupině. Ota Jeschke nastupoval s číslem 37 a po celou sezónu byl hlavním strůjcem úspěchu trutnovské družiny.

Oto, v letošní sezóně jsi odchytal největší porci utkání a byl jsi velkým tahounem týmu. Jak by jsi sezónu zhodnotil?

" Ze svého pohledu bych ji zhodnotil celkem dobře, i když nikdy nebudu se sebou úplně spokojen. Vždycky se dá chytit ještě víc. Z týmového hlediska to bylo jako na houpačce, dobré zápasy se střídaly se špatnými, ale celkově jsem celkem spokojen s druhou půlkou sezony, kde to už začalo trochu šlapat tak, jak jsme chtěli. A osobně jsem si strašně užil sérii Play Off. Ta série byla pro mě byla zatím nejlepší, co jsem kdy hrál. Byla pro mě dobrá škola poměřit síly s Milanem Řehořem. "

V tandemu jsi působil s Františkem Veselým. Trutnov měl asi jeden z nejlepších tandemů v brance. Jak se ti s Frantou pracovalo?

" Pracovalo se mi s ním velmi dobře. Sedli jsme si jak brankářsky, tak i lidsky, jsme podobné povahy. Takže v tomhle ohledu to bylo fajn a nebyl problém. "

Co myslíš, že mužstvu chybělo v Play Off?

" Chybělo tomu to, abych v každém zápase chytil o jednu střelu navíc (směje se). Jinak dle mého názoru byl Žďár kompaktní mužstvo, podle mě jedno z nejlepších, proti kterému jsme letos hráli a byli o kousíček napřed. Sehráli jsme s nimi vyrovnanou sérii a kromě prvního a posledního zápasu tomu chyběly maličkosti, větší klid na hokejky, sehranost. "

Je po sezóně, čas pro dovolenou. Jak teď budeš trávit svůj volný čas? Máš nějaké plány?

" Budu chodit na brigádu a ve volném čase hodně cestovat a dělat věci, na které v sezoně nezbývá tolik času. " Redakce