|

Prezident klubu Zdeněk Poul: Kapitola 4 - Není pravda, že ...

Stejně, jako tomu bylo v sobotu, tak i dnes, před utkáním v Děčíně, si pro nás prezident klubu klubu Zdeněk Poul připravil svůj již čtvrtý díl s názvem Není pravda, že ..., ve kterém se bude snažit vymýtit fámy a pomluvy týkající se našeho klubu.

Vážení fanoušci,

je tu čtvrtý díl, možná méně záživný s názvem „Není pravda, že..."

1) Není pravda, že město Trutnov hokej nepodporuje. Zde musíte vidět pohled města na mládežnický sport, a na výkonnostní sport, jakým je kategorie mužů. Jsem členem sportovní komise města Trutnova, takže jsem přítomen rozhodování o penězích. Musím říct, že členové komise se snaží částku rozdělit co nejspravedlivěji, takže mládež na hokejovou činnost dostává částku cca 300.000 Kč, a pak zvlášť dotaci na ledy, která celkem asi 850.000 Kč. Mebys s.r.o., jako provozovatel sportovišť, pak fakturuje měsíčně ledy klubu a ten hradí faktury, výsledek musí být nula k nule.

Zde jsou i ledy pro „A“ mužstvo, které činí cca 45%, řekněme 400.000 Kč. Tedy není pravda, že by město hokej nedotovalo. Jsme za to velmi a upřímně rádi. Že jiná města dostávají miliony, prostě my nemůžeme řešit, zde je více sportů, vlastně Trutnov je sportující, a to je správné. Samozřejmě výrok zástupců města, že basketbal má tradici a protože výkonnostní basketbal v podobě nejvyšší soutěže žen podporuje, je nešťastný, dotkl se jak hokeje, tak fotbalu, kdy tradice těchto sportů je více jak sedmdesátiletá.

Ale budiž. Udělejte si sami obrázek. Ale vezměte prosím na vědomí, jak město investuje do sportovišť, nejsou to chátrající haly, stadiony. A jak jezdím po celé republice, tak Trutnov je skutečně město sportu, a hokejisté se k tomuto sloganu hrdě hlásí a mají ho na prsou.

2) Není pravda, že náš starosta a poslanec pan Mgr. Ivan Adamec nemá hokej a sport rád. To je fakt až úsměvné, co kdo dokáže tvrdit. Nikdy nás starosta neodmítl, když jsme jej oslovili se zahájením zápasu, turnaje, mimořádných událostí.

Myslím si, že starosta k nám hokejistům má přátelský vztah. A není to jen starosta, zápasy, nebo turnaje zahajoval i pan místostarosta Mgr. Hendrych. Myslím si, že nemáme problém s komunikací. Někdy mi to přijde, jakoby někdo úmyslně chtěl mezi zástupce města a sportovce vrazit klín. Jak ubohé...

3) Není pravda, že vše máme na zimáku zadarmo. Reklamy, které zde vidíte, musíme směrem k provozovateli zimního stadionu společnosti MEBYS zpoplatnit, zpět do hokeje se nic nevrací. Investice společnosti MEBYS jsou investicí do svého majetku nikoliv hokejového. A není pravda, že bychom se o majetek města nestarali, dosud se nestalo, že by nám MEBYS s.r.o. musel cokoliv proplácet, prostě to bereme, že se o kanceláře, kabiny musíme starat, že jsme „ve svém“, že to není jednoduché si asi dokážete představit, ale snažíme se nic neničit, opravovat, udržovat a myslím si, že se nám to daří.

Podívejte se co se již vybudovalo - kompletní oprava a vybavení kanceláře ve staré budově, kompletní oprava a vybavení klubovny, kompletní výstavba tělocvičny - rozcvičovny a nyní dílo party Jardy Řeháka, Josefa Moravce a celé party kolem hokeje – výstavba zázemí pro trenéry, vedoucí mužstva. To když sečtu tak částka za zmiňovaná díla se blíží 800.000 Kč, to se nezdá, ale doklady, lidská práce, ty hodiny času, jsou prostě neoddiskutovatelné.

A přesto se najdou lidé, co mají tendenci vše zpochybňovat, nebo ničit. Je to smutné, ale i to je realita dnešní společnosti.

4) Není pravda, že rozhodčí v hokeji a ve fotbale jsou stejná banda opilců. Nevím, na co se v této invektivě naráží, ale hokejové rozhodčí při zápasech na zimním stadioně v Trutnově obsluhuji, vyplácím, uklízím po nich jen já. A rozhodně nemají v rámci občerstvení jakýkoliv alkohol, byť malé pivo. Prostě NE!

A důležitá věc je, že NIKDY TO ŽÁDNÝ ROZHODČÍ NEPOŽADOVAL. Nedovedu si představit rozhodčího, jak je opilý a řídí utkání, ten hokej je tak rychlý, že každý divák by to hned poznal. A pak věřte, že ani takto obecně bych nehodnotil rozhodčí ve fotbale, ani v boxu, ani v basketbalu, ani prostě nikde jinde. A jestli naší fotbalovou ligu zdobí jeden velmi nevhodný incident a v tu chvíli český divák hází všechny lidi do jednoho pytle, tak to mi je líto, ale nic s tím neudělám.

Já si myslím, že mám s rozhodčími dobrý komunikační vztah, který vychází z jedné zásady, že rozhodčí něco odpíská a jen hrdina to vezme zpět. A za dvanáct let u hokeje se to stalo jen dvakrát, a bohužel pro hokej oba rozhodčí už nepískají. A omluvili se opravdu s noblesou, že to vyrazilo dech oběma trenérům.

Že vezmou zpět svůj výrok po upozornění hráčem, to jsem zažil vícekrát, naposledy v loňské sezoně kdy David Smékal za nepříznivého stavu upozornil rozhodčího, že zákrok na něho nebyl faul, tudíž nejde o přesilovku, skláním se pak před Davidem, to samé pak udělal i Lukáš Kastner v jiném zápase. Oba jsou mladí, oba se zachovali čestně a děkuji jim, touto cestou i takto dodatečně.

5) Není pravda, že by klub dlužil hráčům peníze za odměny. To skutečně není pravda, a ten kdo šíří tuto lež, tak činí ve zcela jasné zlobě klub poškodit. Nemáme dluhy u dodavatelů služeb. Nemáme dluhy u města. Dotace nemáme, takže nemáme problémy se zúčtováním, to jde mimo nás.

6)Není pravda, že jsme odmítli nabídku na odkup licence pro první ligu. To je neskutečná fáma. Nikdy nám nic podobného nebylo nabídnuto. A ani bychom o tomto nemohli jednat. Druhá liga nás v rozpočtu stojí jednotky milionů, ostatně to bych se opakoval z dílu č. 1, ale první liga je o rozpočtu minimálně 15 mil. Kč, a to skutečně není v silách v Trutnově pokrýt, a pak ani hráčsky...

7) Není pravda, že panuje mezi HC Trutnov – mládež a HC DRACI nevraživost. Opět jde o nesmysl. My nezasahujeme do výkonu pravomocí mládežnického vedení. Pravidelně se účastním výborového jednání mládeže, a nevidím zde žádný zásadní problém ve spolupráci.

Jarda Řehák je člen vedení HC Draci, takže jde o oboustrannou informovanost. Není to úřad, pokud se něco má projednat děje se tak okamžitě. Někdo by asi chtěl nevraživost vidět, ale to má smůlu. Působíme tu jako dva subjekty, tzv. právnické osoby – spolky, právě proto, aby nikdo nemohl říct, že „A“ mužstvo okrádá děti na dotacích, příspěvcích a podobně, a myslím si, že tato cesta, která byla v roce 2008 nastolena byla správná.

8) To je nesmysl, který se zrodil ve Dvoře Králové n.L., a tedy není pravda, že BAK stavební společnost a.s. už trutnovský hokej nepodporuje, že má finanční problémy. BAK je stále náš generální partner, ta dohoda o podpoře pramení z dlouhodobé spolupráce s vedením celé společnosti i majitelem společnosti.

Nemáme mezi sebou žádné třecí plochy. Ani k výkonům nám nejsou stavěny do cesty žádné překážky, které by tam někdo chtěl vidět. Společnost BAK nemá žádné závazky vůči klubu a nikdy je neměla. Společnost BAK v rámci řízení celého klubu zastupuje pan Karel Laš, výrobní ředitel společnosti a můžete se jej sami kdykoliv zeptat, protože jde o známou osobu, jak on vnímá takové fámy.

Buďte klidní, to že má společnost sídlo v Praze a v Trutnově jen pobočku je z důvodů organizačních. A vy co jezdíte do Prahy asi sami vidíte kde všude BAK realizuje stavební činnost.

Tak to je osm okruhů co mám poznamenány na stole, možná jsem na něco zapomněl, pak mi dejte vědět na můj e-mail z.poul@seznam.cz, rád se k některým výmyslům vrátím.

A nedá mi to, a vrátím se k sobotnímu zápasu se Sokolovem. První třetina určitě výborná, rychlý gól, pak excelentně ubráněné oslabení třech proti pěti. Bohužel opět naše bolest - neproměněné šance.

Druhá třetina poznamenaná vyloučeními, nedostali jsme se k pokračování naší hry z třetiny první. Ač si to přejete, tak k výkonu rozhodčího se nevyjádřím. Kdo byl na zápase, sám viděl. Dvě soupeřova píchnutí holí bez potrestání, nápovědy a to velmi hlasité, ano toho jsme byli svědkem.

Třetí třetina bojovná, udělali jsme dvě chyby navíc a pak gól do prázdné branky, to byl asi krutý závěr. Nemůžu nevidět bojovnost, nasazení, vidím i to srdíčko na ledě, rozhodně kluky nezatracuji.

Co dělá zkušený hráč v podání Davida Hrušky jsme viděli všichni. A u nás nejzkušenější Aleš Píša tři minuty před koncem nádhernou střelou orazítkuje tyčku.

V pondělí na tréninku jsem měl ke klukům řeč, protože jsem cítil, že potřebují slyšet, že za nimi stojíme, že se za ně rozhodně nestydíme, že musíme jít do dalšího zápasu stejně naplno a o ty tři body se porvat.

Po Děčínu tu máme derby a rozhodovat se bude na ledě. Ať je to pro fanoušky krásný hokej. Do Děčína nám držte palce, a v sobotu hrajeme hlyvně pro vás!

Prezident klubu, Zdeněk Poul Redakce