|

Navrátilec Jiří Kysela: "Podmínky v Trutnově přesahují rámec II. Ligy!"

Jiří Kysela, odchovanec Trutnova, který však většinu své kariéry strávil jinde, se vrátil před letošní sezónou domů. Šikovného útočníka s velmi přesnou střelou jsme vyzpovídali pro klubový web.

Jirko, hned na začátku musíme říct, že tvoje angažování přišlo jak blesk z čistého nebe. Do přípravy si nastoupil s tím, že budeš s mužstvem jen trénovat a potom se odebereš za svým angažmá na pražskou Kobru. Co Tě vedlo ke změně dresu?

"Ano, to je pravda. Měl jsem odtrénovat dva týdny v Nové Pace a hned další týden se přesunout do Prahy. Ke změně dresu mě vedla nabídka od trenérů a vedení."

Jak probíhala jednání s trenéry a s vedením klubu?

"Pan Půlpán mi už něco naznačoval při přípravě v Nové Pace. Po posledním tréninku si mě trenéři s panem Poulem zavolali s nabídkou, že by o mě měli zájem a byli by rádi, kdybych setrval v týmu Trutnova. Rozebrali jsme nějaké detaily a prozatím se rozloučili s tím, ať to proberu na Kobře a následující týden se jim ozvu."

V přípravě se ti dařilo, vstřelil jsi dvě branky. Jak by jsi zhodnotil přípravu, která je už pouze minulostí?

"Přípravu hodnotím pozitivně. Pro mě to bylo o to zajímavější, jelikož jsme první zápas hráli na ledě Kobry, za kterou jsem dva týdny předtím odehrál dva zápasy - proti Slavii a Mostu. Celkově jsme odehráli pět zápasů a myslím si, že jsme je odehráli velmi dobře, vyjma posledního zápasu s Nymburkem, ale takové zápasy se stávají. Ale bylo zajímavé utkat se například proti finským Vikingům. A ačkoli náš tým prošel určitou obměnou, přípravu zvládl a vše si sedlo."

Před startem sezóny jsi byl jedním z těch, kteří navštívili fanoušky s permanentními vstupenkami. Jaký si myslíš, že tato akce má dopad na trutnovský hokej?

"Určitě velice kladný. Fanoušci byli skvělí a zajímali se o celkové dění, ať už hokejové či osobní. Nebáli se na cokoliv zeptat a my se jim snažili vše objasnit. Pro fanoušky je to zajímavé i v tom, že poznají hráče jinak, než na ledě, udělají si konkrétnější obrázek, jak vůbec funguje takový hokejový klub, co vše je potřeba pro jeho správný chod, nebo třeba jaká je naše náplň dní, týdnů v sezóně i po sezóně. Pro nás je zase super vědět, že za sebou máme takovou podporu. Celkově se trutnovský hokej snaží více přiblížit jeho fanouškům."

Máte za sebou dvě utkání. První nedopadlo dobře, ve druhém jste bodovali v prodloužení. Byly ty zápasy odlišné?

"V prvním utkání proti Řisutům jsme sice prohráli, ale určitě nás soupeř nepřehrál. Prostě jsme nedali góly a to nás stálo tři body. S jedním gólem se zkrátka vyhrává velmi špatně. V Klášterci byla vidět ještě větší snaha vyhrát. Všichni dělali všechno pro vítězství. Jenomže nás srážela vyloučení. Celkově jsme byli myslím dvanáctkrát v oslabení, což je strašně moc. Tento psychický tlak jsme ale zvládli a řekl bych, že jsme ještě přidali. Na všech hráčích bylo vidět, jak chtějí vyhrát a to se nakonec povedlo, ač v prodloužení."

V čem si myslíš, že máte na ledě rezervy a v čem je naopak vaše největší výhoda, oproti ostatním mužstvům?

"Musíme začít více dávat góly. Více využívat tlak a šance, kterých si vytváříme dost. Naší výhodou je, že máme bruslivý tým, který je velmi dobře fyzicky připravený. Tým je hodně mladý, perspektivní. Máme tu plno šikovných, rychlých a chytrých borců."

Jak se ti tady vlastně líbí? Co v kabině? Kdo je největší vtipálek, nebo kdo naopak umí zvýšit hlas?

"Líbí se mi tady hodně. Jsem tu vlastně doma, začínal jsem tu. Jsou tu výborné podmínky, které přesahují rámec druhé ligy, máme super partu. Největší vtipálek se takhle určit nedá. Každý v kabině přispěje svou troškou do mlýna. Nejvíc zvýšit hlas dovedou asi Alda Půlpán ml. s Ondrou Poulem, kteří to mají ale více méně v popisu práce, jakožto kapitán s asistentem kapitána. Není to ale tak, že mluví jen oni. Každý, kdo chce něco říct, to prostě řekne."

V sobotu vás čeká Sokolov, který z prvních dvou zápasů uhrál 4 body. V jeho řadách je velezkušený David Hruška. Co myslíš, jaké to bude utkání?

"Utkání to bude určitě atraktivní. Sokolov mě trošku překvapil. Loni se potýkali s nedostatkem hráčů, hráli spodek tabulky a byli částečně závislí na juniorech z Karlových Varů a letos v prvním zápase porazí Kobru 4:1 a s Jabloncem prohrají 6:7 až na nájezdy. Určitě to bude kvalitní tým a tomu bude odpovídat zápas. David Hruška pro nás bude nejspíš nepříjemný, ale jeden hráč tým nedělá. V jejich řadách je velezkušený David Hruška, v našich řadách je zase velezkušený Aleš Píša. Každý tým má své zkušené matadory, takže bych v tom neviděl takový problém."

Sleduješ počínání české reprezentace na SP v Torontu?

"Sleduji. V sobotu jsme přijeli z Klášterce chvilku před utkáním Čechů s Kanadou a v pondělí nám zápas Česka s týmem Evropy vyšel akorát po tréninku. Hokej je to skvělý, co hráč to hvězda. Naši hráli dobře oba zápasy, jen mě mrzí, že proti Evropanům neurvali o ten bodík víc. Teď už je postup ze skupiny téměř nemožný."

Poslední otázka se týká fanoušků. Jak se ti líbí zdejší atmosféra, co by jsi chtěl fanouškům vzkázat?

"Atmosféra je tu skvělá, líbí se mi! Obzvlášť na derby s Vrchlabím se těším. Fanouškům bych chtěl vzkázat, ať při nás stojí i nadále, protože jejich podpory si neskutečně vážíme a hrajeme to pro ně! Doufám, že fanoušci budou v hojném počtu chodit dál!"

Rychlovka s Jirkou Kyselou:

Oblíbené jídlo: Pizza

Oblíbené pití: Mountain Dew

Sport mimo hokej: Badminton, squash

Hokejový vzor: Jaromír Jágr

Co mám rád: Hezký holky, pěkný auta

Co nesnáším: Lži, prohry

Rodinný stav: Zadaný, přítelkyně Hanka Redakce