|

Kapitán Aleš Půlpán mladší: "Fungujeme jako jeden muž, kabina je velmi silná!"

Po utkání s Nymburkem, které hokejistům Trutnova doslova a do písmene nevyšlo, jsme vyzpovídali nově zvolené kapitána Draků Aleše Půlpána mladšího. Ten nám nastínil věci na ledě i mimo něj.

Aleši, začneme hned na začátku. Jaká byla tvoje letní příprava?

" Vlastně ihned po skončení sezony, jsem od 1. března začal věnovat silovému tréninku. Od poloviny dubna, jsem začal běhat zejména krátké úseky do kopce a kombinoval je s posilovnou, kde jsem se zaměnil zejména na sílu a výbušnost dolních končetin. Samozřejmě nezůstalo jen u nohou sílu horních končetin jsem zařazoval cca 2x týdně a sílu trupu denně.

Od posledního dubna mi začala extraliga in-line hokeje, což je taky skvělý doplněk pro letní přípravu. Svoje místo měl také kardio trénink. Vybíral jsem si zejména posilovací cviky abych se na ledě cítil dobře. Vše vyvrcholilo soustředěním ve Špindlerově Mlýně, které podle mě bylo velmi přínosné nejen po fyzické stránce. "

Zvažoval jsi i jiné nabídky, než byla ta z Trutnova?

" Nějaké nabídky tam byly i z vyšších soutěží i ze zahraničí, avšak v Trutnově mi je dobře, takže odchod nepřipadal v úvahu. "

Zhodnoť nám přípravu mužstva. Byli jste ve Špindlu, potom v Nové Pace a teď jste už skoro měsíc v Trutnově.

" Jak už jsem říkal soustředění ve Špidlu bylo fyzicky náročné a trenéři nám dali tréninkový plán, takže si chtěli vyzkoušet jak ho kdo plní a jak jsme na tom po fyzické stránce. Druhá stránka byla, že jsme jako tým mohli spolu strávit super víkend, zamakat si povzbudit se a utužit partu. Chtěl bych touto cestou samozřejmě poděkovat vedení, jednak za perfektní organizaci, tak za možnost něco takového podstoupit. "

" K další fázi přípravy jsme se sešli v Nové Pace. Přišlo sem na zkoušku spousta hráčů i ze zahraničí a začal se tvořit kádr. Tato část však byla spíše věnována fyzické kondici. "

" V Trutnově jsme na ledě asi měsíc, máme novou kabinu. Začínáme se teď zaměřovat na taktické věci a hodně musíme zapracovat na přesilových hrách. Je však potřeba nepanikařit, myslím si, že máme výborně natrénováno a až se nám uklidní hlava, bude větší klid na hokejkách a to nejen v přesilových hrách. "

" Výkony tedy nejsou optimální, ale je lepší vědět kde máme rezervy teď, než ty rezervy dohánět 1. října. "

Tvoje situace je poněkud těžší, než pro ostatní. Trénuje Tě otec. Jak se ti to zamlouvá?

" Nemám s tím problém, Tátu respektuji jako každého trenéra. Někomu to může připadat trošku divné, pár takových názorů už jsem slyšel, ale já to nějak neřeším. Nejsem hráč co potřebuje úlevy a hodně prostoru jsem měl i loni, takže se ani moje role v týmu nezměnila. "

Byl jsi zvolen kapitánem pro nadcházející ročník. Řekni nám, jak to funguje v kabině?

" Hlavně bych chtěl klukům poděkovat za důvěru, moc si toho vážím. Chci aby hráči i fanoušci věděli, že budu za svůj tým bojovat jak na ledě tak mimo něj. "

" Jinak si myslím, že kabina funguje skvěle, jsme totiž všichni mladší ročníky, takže k sobě máme hodně blízko. Já jsem hned na začátku řekl klukům, že když s někým budu mít problém, řeknu mu to do očí a hned. Pokud někdo bude mít problém se mnou očekávám to samé. "

" Stejně tak jsem apeloval na to, aby v kabině k sobě přistupovali všichni stejně. Jde o vzájemnou důvěru a respekt. A musím říct, že to funguje! Cítím v kabině hodně respektu a pokory. Myslím, že to jde správnou cestou. A pokud by se našel někdo, kdo by to respektovat nechtěl, tak u nás v kabině nemá místo. "

6. Další otázka se týká dresů. Jak se ti líbí? Je pravda, že se hráči podíleli na návrhu a těšili se vlastně na takovou "vlastní tvorbu"?

" Nějaký návrh jsme dostali, každý měl možnost se k tomu vyjádřit, až vzešel finálový návrh a já myslím, že vedení zvolilo ten správný. Já jsem z dresů nadšený, osobně mám rád tmavší barvy. "

" Takže tmavší varianta se mi zamlouvá více. Dresy, co jsem měl možnost postřehnout, měly spíše negativní ohlas, ale podle mě jde jen o zvyk, protože zde dlouhá léta byli lidé zvyklí na zelenou. "

Čeká vás teď rozvoz permanentek, těšíte se na setkání s fanoušky?

" Určitě, hrozně rád poznám osobně lidi, kteří nám chodí fandit a uvidí nás také v jiném světle než na ledě. Jsem rád, že vedení pořádá takové akce, kde se můžeme s fanoušky sblížit a naopak. "

Teď trochu očekávaná a nepříjemná otázka. Jak by jsi zhodnotil čtvrteční utkání s Nymburkem? Zápas určitě nedopadl podle vašich představ...

" Výsledek zní celkem jednoznačně. Přes hodinu jsme čekali na rozhodčí, které deleguje Krajský svaz, ale bylo nám řečeno, že na nás zapomněli. Největší problém bych viděl v neproměňování šancí. Myslím si, že na vyložené šance jsme vyhráli, jenže na to se hokej nehraje. Vždy jsme dostali soupeře pod tlak, bušili do něj, ale z protiútoku jsme okamžitě inkasovali. To je hrozná rána pro psychiku, na které musíme také zapracovat. Dostaneme gól a pak přestaneme pět minut hrát, to se nesmí stávat. "

" Další věc byla, že nám chyběli tři stěžejní hráči (Píša, Abraham, T. Půlpán - pozn.red). Celkem 12 hráčů absolvovalo před zápasem fyzické testy VO2max a například já jsem od pondělí trpěl s dalšíma dvěma spoluhráči střevní chřipkou. "

" Nechci se vymlouvat, ale na náš výkon měly tyto okolnosti také vliv. Každopádně ve čtvrtečním utkání vidím i pozitiva a je dobře, že jsem takovou sprchu dostali už teď. Alespoň víme, co se také může stát..."

Co by jsi chtěl vzkázat fanouškům?

" Aby věděli, že hokej hrajeme pro ně. Aby věděli, že jsou součástí týmu. Rád slyším jak nás plný stadion žene za vítězstvím. Po každém zápase fanouškům poděkujeme. Když prohrajeme, tak si zatleskáme, aby všichni věděli, že jsme jeden tým a že nás hloupá prohra nerozdělí, protože jedině jako celek jsme silní! A chci aby to o nás v lize věděli všichni, protože - My jsme TRUTNOV! "

Alešovi děkujeme za rozhovor a těšíme se už na první mistrovské utkání, které Draci sehrají již ve středu 14.9.2016, kdy na svém ledě přivítají celek HC Řisuty. Redakce