|

Inline hokejová sezona v podání trutnovských hokejistů

Jako každým rokem, tak i letos, se představilo několik hokejistů Trutnova v inline hokeji. Trojlístek A. Půlpán, T. Půlpán, Poul nastupovali v Extralize, posledně jmenovaný také v 1. Lize společně se Smékalem a Vackem. A hokejisté Trutnova se opravdu neztratili! Více informací v článku.

Inline hokej patří k hlavním sportům v rámci letní přípravy. Některé kluby trénují dvakrát v týdnu, některé jednou. O víkendu pak hráče čeká porce zápasů.

Stilmat Extraliga 2016

V Extralize došlo před sezónou k seskupení moravské a české skupiny. Hradečtí inline hokejisté, kde působil Aleš Půlpán, Tomáš Půlpán a Ondřej Poul, měli tedy napilno s cestováním.

Po základní části se Hradec umístil na 7. místě s pěti prohrami a pěti výhrami. Za zmínku také stojí, že trutnovská trojice porazila v duelu s Kladnem i Tomáše Plekance, hráče Montrealu Canadiens. Aleš Půlpán si po základní části připsal 21 bodů, za 7 branek a 14 přihrávek. To vše stihl v 11 utkáních. Jeho bratr Tomáš Půlpán si v 11 zápasech připsal 16 bodů, za 8 branek a stejný počet přihrávek. Ondřej Poul nastoupil do čtyř zápasů a připsal si 4 body za čtyři nahrávky.

V Play Off narazil Hradec na pozdějšího mistra Extraligy, Tempish Olomouc. Hradec sice vzodorval, ale nakonec na Olomouc nestačil a byl vyřazen těsně před branami Final Four. V Play Off si bratři Půlpánové připsali každý po jednom bodu.

1. Liga

V první lize měli trutnovští hokejisté také tři želístka. V Mad Parrots Úhřetice úřadoval Ondřej Poul, ve Vrchlabí nastupovala dvojice David Smékal, David Vacek. Po základní části vévodili tabulce Úhřetice, když pouze jednou prohráli (ve Vrchlabí). Vrchlabí skončilo třetí.

Bodování celé první ligy ovládl Ondřej Poul. Ten si v 8 zápasech připsal 36 bodů za 20 branek a 16 nahrávek. David Vacek si v pěti zápasech připsal bodů 11, za 5 branek a 6 přihrávek. Poslední z trojlístku, David Smékal, si v 6 zápasech připsal 9 bodů, za 5 branek a 4 nahrávky.

V Play Off narazili Úhřetice na Novou Paku. V oslabené sestavě nakonec padli ve třech zápasech (1:2 na série) a sezóna pro ně překvapivě skončila. Stejně tak dopadlo i Vrchlabí. Stejná písnička jako v Úhřeticích. Oslabená sestava, tři utkání a nakonec vypadnutí. Vrchlabí podlehlo Lomnici nad Popelkou.

Ani v Play Off se hokejisté Trutnova neztratili. Ondřej Poul si ve třech zápasech připsal celkem 15 bodů, za 8 branek a 7 asistencí. David Vacek si ve třech utkáních připsal bodů 8, za 4 branky a 4 asistence. David Smékal si také ve třech zápasech připsal 6 bodů, za 1 branku a 5 asistencí.

Co nás čeká a nemine?

Hokejisté Trutnova nyní finišují svojí individuální letní přípravu. Sraz všechny hráče čeká 18.7.2016 v Nové Pace, kde se uskuteční předsezóní kemp. Do kempu nastoupí opět okolo 30 ti hráčů. Kromě stálic v trutnovské sestavě z loňského roku se do kempu také zapojí cizinci z Ruska, Litvy a pravděpodobně USA. Společně s dalšími českými hokejisty budou bojovat o místo v sestavě Trutnova.

Do kempu se určitě nezapojí Dominik Kubica, Lukáš Karlík, Josef Čáp, Vojtěch Perutek, Alexei Shamolin. Všichni jmenovaní v další sezóně v Trutnově nenastoupí, otazník stále visí na Shamolinem. Dvojice Uchin - Suvorov se k týmu připojí později, jelikož se připravují s národním mužstvem Ukrajiny. Redakce